Kortikosteroidler, fungal enfeksiyonları şiddetlendirebilirler. Bu nedenle, fungal enfeksiyonların mevcutiyetinde kullanılmamaları önerilmektedir.
Kotikosteroid tedavisi esnasında olağandışı strese maruz kalan hastalarda, stresli durum sırasında, öncesinde ve sonrasında hızlı etki gösteren kotikosteroidlerin dozu artırılmalıdır. Kortikosteroidler, gizli seyreden amebiazisi aktive edebilirler.
Bu nedenle, nedeni açıklanamayan diyare vakalarında ve tropikal bölgelerde yaşayan kişilerde kortikosteroid tedavisine başlamadan önce gizli veya aktif amebiazisin tedavisi önerilir. Ağrı ile birlikte lokal terleme ,lokal şişme, eklem hareketinin giderek zorlaşması, lokal ateş mevcutiyeti septik artrit olasılığını düşündürür. Uzun süreli kortikosteroid tedavisi uygulanan bebek ve çocuklarda büyüme ve gelişme dikkatle izlenmelidir.
Hamilelerde : Kortikosteroidlerle yapılmış yeterli reprodüksiyon çalışmaları olmadığından, bu ilaçların hamilelerde ve doğurma potansiyeli olan kadınlarda kullanımı, anneye ve embriyo veya fetusa olası zararına karşı beklenilen yararın karşılaştırma sonucuna bağlıdır. Önemli dozlarda kortikosteroid alan annelerin bebeklerinde hipoadrenalizm belirtileri olup olmadığı dikkatle gözlenmelidir.
Emziren annelerde: Kortikosteroidler anne sütüne geçerler. Bu nedenle çocuğun büyümesini ve endojen kortikosteroid üretimini etkileyebilir veya diğer istenmeyen etkilere neden olabilir. Bu nedenle, kortikosteroid alan annelerin bebeklerini emzirmemeleri önerilir.
|
Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır. |