Her 5ml'de (1 ölçek);
Parasetamol 120 mg,
Guaifenezin 50 mg,
Prilamin maleat 6.25 mg,
Fenilefrin HCL 5 mg,
Alkol,Koruyucu Madde ;Metil paraben,Propil paraben, Boyar Madde;Tartarazin,Tatlandırıcı ve Koku Verici; Sakkaroz, Sodyum siklamat,Sodyum sakkarin,Portakal esansı.
Nezle,grip ve diğer üst solunum yolları enfeksiyonlarında görülen yüksek ateş,öksürük ve bronş irritasyonu durumları, nezle ve diğer enfeksiyonlarda ortaya çıkan burun tıkanıklıkları, bronşiyal sekresyonların sulandırılması ve yumuşatılması, nezle, grip ve diğer solunum yolu enfeksiyonları ile birlikte görülen baş ağrısı,kas ve eklem ağrıları.
Hepatosellüler yetersizlik.
Bileşiminde bulunan tartarazin nedeniyle aşırı duyarlılık reaksiyonları görülebilir.
Bileşimindeki Fenilefrin HCL nedeniyle kardiyovasküler hastalık, hipertansiyon, glokom, diyabet, hipertiroidi ve prostat hipertrofisi durumlarında, ancak doktor tavsiyesi ile küçük dozlarda kullanılabilir.Yine bileşiminde bulunan Prilamin maleat sedasyon yaparak dikkat azalması ve refleks kaybına yol açabileceğinden,özel dikkat gerektiren işlerde çalışanlara ve vasıta kullananlara verilmemelidir.Yine sedatif etki şiddetleneceğinden birlikte alkol alınmamalı ve varsa birlikte kullanılan sedatif ve hipnotiklerin dozları azaltılmalıdır.Çocuklarda ve yetişkinlerde 3 günden fazla süren 39.5 C'den yüksek ateşli durumlarda kullanılmamalıdır.Genellikle yüksek dozlarda şurup kullananlarda baş dönmesi, sinirlilik,kan basıncında yükselme, kalp çarpıntısı,bulantı,idrar zorluğu, sedasyon,uyuşukluk,deri döküntüleri,kaşıntı görülebilir.Bu durumlarda doz azaltılmalı veya ilaç kesilmelidir. Önerilen dozlarda uzun süre kullananlarda hepatotoksik etki gösterebilir.
Yoktur.
Çocuklarda:
3 yaşına kadar günde 3 defa yarım ölçek (2.5 ml).
3-6 yaş; günde 3 defa 1 ölçek (5 ml).
6 yaşından yukarı her dört saatte bir,1 ölçek (5 ml).
Büyüklerde:
Günde her 4 saatte bir,2 ölçek (10 ml).
Çocuklarda 24 saatte 5 dozdan fazla verilmemeli ve 2 yaşın altındaki çocuklarda doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır.
Doktor tarafından başka türlü önerilmemiş ise 5 günden fazla kullanılmamalıdır.
|
Astım Astımlı kişilerin akciğerlerindeki hava boruları (bronşlar) hassastır. Bu kişiler belirli tetikleyici faktörlere maruz kaldıklarında, hava boruları nefes almalarını güçleştirecek şekilde daralır. |
|
Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır. |