Melusin İlaçları PERLINGANIT 10 mg 10 ampül {Melusin} İP Uyarılar

PERLINGANIT 10 mg 10 ampül {Melusin} Uyarılar

Melusin İlaç Ve Sağlık Maddeleri | Güncelleme :18 Ocak  2013

Perlinganit Ampul'ün içerdiği etken madde olan Gliserol Trinitrat çoğu plastik maddelerle etkileşip yer değiştirir. Gliserol trinitratın plastikten yapılı parenteral çözelti kaplarındaki absorplanmasını engellemek için seyreltme işlemi anacak camdan yapılı parenteral çözelti kapları içinde yapılmalı, plastik kap kullanılmamalıdır.
Bazı filitreler Gliserol Trinitrat'ı absorplayabilirler; bu tür filtrelerden kaçınmalıdır.
İntravenöz çözelti uygulama için kullanılan kapların PVC (= Polyvinyl Chloride) ten yapılı olan boruları tarafından sonseyreltme çözeltisindeki Gliserol Trinitrat'ın %40 ila %80 kadarlık bir bölüm absorplanmaktadır. Akış hızı çok düşük, Gliserol Trinitrat konsantrasyonu yüksek ve boru uzunluğu fazla olduğu zaman daha yüksek apsorplanma oranı ile ortaya çıkmaktadır. Gerçi akış hızı çok düşük olduğu anda, uygulama fazının başlangıcında kayıp oranı en yüksek düzeyde ise de; kayıp ne durağan, ne de kendini sınırlayabilir özellikte olmadığından infüzyon çözeltisinin konsentrasyonuna dayalı teorik infüzyon oranını gerçek akış oranına dönüştürmek için yalın ve kolay hesaplama veya düzeltme yapılamaz. Bu nedenle Perlinganit Ampul infüzyonları için en düşük absorplama yeteneği bulunan türden infüzyon borularının kullanılması önerilir.
Perlinganit Ampul veriliş talimatı dikkatle izlenmelidir. Önerilen türden infüzyon kapları kullanıldığı taktirde absorplayıcı borularla ilgili Gliserol Trinitrat kaybına bağlı olmaksızın hesaplanan miktarda bir doz hastaya verilmiş olacaktır. Düşük absorplama özellikli infüzyon boruları kullanıldığı zaman şuna dikkat edilmlidir ki, yayınlanmış çatışmalarda normal kullanım dozları, genel amaçlar için yapılmış olan PVC borularından yararlanarak elde edilen dozlardır. Bu deneylere dayalı önerilmiş dozlar, yeni ve düşük absorplama özellikli infüzyon borusu kullanılmışsa oldukça yüksektir. Ciddi hepatik ve renal hastalığı olan kişilerde Perlinganit Ampul dikkatlice kullanılmalıdır. Özellikle uzun süredir devam eden aşırı hipotansiyondan sakınılmalıdır. Çünkü, beyin kalb, karaciğer ve böbrek üzerinde zayıf perfüzyondan ileri gelen olası zararlı etkiler ve eskemi riski, tromboz ve bu olguların değişikliğe uğramış fonksiyonlarından sakınılmalıdır. Monütörde eğer pulmoner kapiller "Wedge"basınç izleniyorsa ve bu basınçta bir düşüş görülüyorsa, bu areterial hipotansyonun başladığına işarettir. İlacın güvenli verilişinde bu basınç yararlı bir belirti olmaktadır.
Gebelerde: hayvanların doğurganlık özellikleri incelenmemiştir. Gebe kadınlara verildiğinde, fetus üzerinde bir zarar yapıp yapmadığı ve doğurganlık yeteneğine etki edip etmediği bilimediğinden Perlinganit Ampul gebe bir kadına ancak belirgin bir gereksinme bulunduğu zaman verilmelidir.
Emzikli Annelerde: Süt ile salgılandığı bilinmediğinden, emzikli annelere uygulanışında dikkat edilmelidir.
Yaşlılardalar nitratların etkilerine karşı daha duyarlı olduklarından dikkatli davranılmalıdır.
Çocuklarda :
Pediatride etkinliği ve güvenirliği saptanmamıştır.

Astım Astım
Astımlı kişilerin akciğerlerindeki hava boruları (bronşlar) hassastır. Bu kişiler belirli tetikleyici faktörlere maruz kaldıklarında, hava boruları nefes almalarını güçleştirecek şekilde daralır.
Artrit Artrit
Artrit, oldukça yaygın bir hastalıktır ancak iyi anlaşılamamıştır. Aslında “artrit” tek bir hastalığın adı değildir; eklem ağrısı veya eklem hastalıklarını adlandırmanın gayri resmi yoludur.

İLAÇ BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Melusin İlaç Ve Sağlık Maddeleri
Geri Ödeme KoduA06116
Satış Fiyatı TL
Önceki Satış Fiyatı
Original / JenerikJenerik İlaç
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699689751062
Etkin Madde Gliserol Trinitrat
ATC Kodu C01DA02
Kalp Damar Sistemi > Kalp Hastalığında Kullanılan Vazodilatörler > Gliseril Trinitrat
Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ EŞDEĞERLERİ

Eşdeğer İlaç Adı Barkodu İlaç Fiyatı
GLISENIT 8681728750037 589.59TL
GLYCERYL 8699643750100
NITRODERM 8699504810042
Diğer Eşdeğer İlaçlar