Osel İlaçları PETIMID 250 mg 50 kapsül KT Yan Etkileri

PETIMID 250 mg 50 kapsül Yan Etkileri

Etosuksimid }

Sinir Sistemi > Antiepileptikler > Etosüksimid Osel İlaç San. Ve Tic. A.Ş | Güncelleme : 24 December  2010

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi PETIMID’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa PETIMID’ü kullanmayı durdurun ve DERHAL doktorunuza bildirin veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz

  • Yutma ve solunum güçlüğü; yüzde, dudakta, boğazda, dilde şişme
  • Ciltte şiddetli kaşınma, kızarıklık ve şişkinlik
  • Ağızda, gözde, genital bölgede kabarma ve döküntü, ciltte soyulma
  • Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir.

    Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin PETİMİD’e karşı ciddi aleıjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahale veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

    Aşağıdakilerden herhangi birini farkederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:
  • Ateş, boğaz ağrısı, ağız yarası, morarma ya da kanama, tekrarlayan enfeksiyonlar ya da iyileşmeyen enfeksiyonlar. Bunlar kandaki değişikler sebebiyle olabilir. Bu durumda kan testleri yapılabilir.
  • Artan nöbetler. Kan testlerine bakılabilir ve doktor dozu değiştirebilir.
  • Çocuklarda Lupus olarak adlandırılan, organların genel reaksiyonlarını etkileyen; ateş, kabarıklık, eklem ağrısı veya böbrek inflamasyonu. Doktorunuz kan ve idrar testleri isteyebilir.
  • Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir. Yan etkiler

    aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır:

    Çok yaygın:    10 hastanın en az l’inde görülebilir.

    Yaygın:    10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

    Yaygın olmayan:    100 hastanın birinden az, fakat 1000 hastanın birinden fazla görülebilir.

    Seyrek:    1000 hastanın birinden az, fakat 10000 hastanın birinden fazla görülebilir.

    Çok seyrek:    10000 hastanın birinden az görülebilir.

    Bilinmiyor :    Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

    Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz doktorunuza söyleyiniz.Yaygın:

    İştah azalması, baş ağrısı, kararsızlık, hareketleri kontrol etmede güçlük, sersemlik, uyuşukluk, mide ağrısı ve krampları, mide-bağırsak bozuklukları, karnın üst kısmında ağrı, bulantı, kusma, kızamık benzeri hafif deri kızarıklıkları, kurdeşen,

    Yaygın olmayan:

    Agresif davranışlar, kabus görme, depresyon, intihar düşüncesi, psikotik bozukluklar, uyku düzeni bozukluğu, titreme, hareketlerde koordinasyon bozukluğu ve anormallikler, konsantrasyon bozukluğu, uzağı görememe, hıçkırık, ishal, dişeti büyümesi, dilde şişlik, idrarda kan, vajinal (kadın cinsiyet organı) kanama, yorgunluk, sinirlilik, kilo kaybı, acı hissetme, hiperaktivite, agranülasitoz (ani ve sık gelişebilen akyuvar sayısının azaltılması), aplastik anemi (kemik iliğinin yeteri kadar veya hiç yeni hücre üretememesi), eozinofili (eozinofil adı verilen akyuvarlarda artış), lökopeni (akyuvar sayısının azalması), pansitopeni (kanın biçimli elemanlarının üretiminin baskılanması), kemik iliği yetmezliği, aşırı duyarlılık, DRESS (eozinofili, ateş ve döküntüyle karakterize şiddetli ilaç reaksiyonu), Stevens Johnson sendromu (cilt ve mukoza zarının ilaç veya enfeksiyona karşı ciddi şekilde reaksiyon göstermesi), Lupus eritamotozus (bağışıklık sisteminin kendi organlarını hedef aldığı bir hastalık), yorgunluk

    Bilinmiyor

    Lenf bezlerinde şişme, saç dökülmesi, kaslarda şiddetli kasılma, aktivitelerde his kaybı, aşırı huzursuzluk, cinsel dürtüde artış, iyi hissetme

    Yan etkilerin raporlanması

    Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yan etkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi“ ikonuna tıklayarak ya da 0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)‘ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edilnilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

    Astım Astım  Astımlı kişilerin akciğerlerindeki hava boruları (bronşlar) hassastır. Bu kişiler belirli tetikleyici faktörlere maruz kaldıklarında, hava boruları nefes almalarını güçleştirecek şekilde daralır.
    Gıda Alerjisi Gıda Alerjisi  Her yıl milyonlarca insan yiyeceklere alerji gösteriyor.
    Dış Gebelik Dış Gebelik Dış gebelik, her 100 gebelikten birini etkileyen, sık görülen ve ölüme sebep olabilecek bir durumdur. Bu, döllenen yumurta, rahimin dışına yerleşirse, oluşan bir durumdur. Gebelik ilerledikçe, ağrıya ve kanamalara sebep olur.
    Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır.
    Omurilik zedelenmeleri Omurilik zedelenmeleri Omurilik zedelenmesini takip eden birkaç gün içinde, hiçkimse hasarin ne kadar olacagini tahmin edemez. Buradaki sorun, omuriligin herhangi bir zedelenmesinden hemen sonra, bir omurilik sokunun olusmasidir.

    İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

    Osel İlaç San. Ve Tic. A.Ş
    Satış Fiyatı TL
    Önceki Satış Fiyatı
    Original / JenerikJenerik İlaç
    Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
    Barkodu8699788150032
    Etkin Madde Etosuksimid
    ATC Kodu N03AD01
    Birim Miktar 250
    Birim Cinsi MG
    Ambalaj Miktarı 50
    Sinir Sistemi > Antiepileptikler > Etosüksimid
    Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

    İLAÇ FİYATLARIİlaç Fiyatları

    PETIMID 250 mg 50 kapsül Barkodu