İlaçları PHOS-OUT 667 mg 180 tablet KUBFarmakolojik Özellikler

PHOS-OUT 667 mg 180 tablet Farmakolojik Özellikler

Kalsiyum Asetat }

Çeşitli İlaçlar > Diğer Tüm İlaçlar
Rak Sağlık Hizmetleri Sanayi ve Yatırım A.Ş. | 25 April  2017

5.   FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER

5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grubu : Hiperkalemi ve hiperfosfatemi tedavisinde kullanılan ilaçlar ATC kodu : V03AE07

Etki mekanizması:

PHOS-OUT Tabletin içeriğindeki kalsiyum asetat böbrek yetmezliği olan hastaların diyetlerindeki fosfatı bağlayarak emilimini engellemek suretiyle etki göstermektedir.

Kalsiyum asetatın kalsiyum iyonları, gastrointestinal sistemdeki fosfatlarla etkileşime girer ve onlara bağlanır. Böylece feçesle atılan, çözünmeyen veya kısmen çözünen bir ürün olan kalsiyum fosfatı oluşturur.

PHOS-OUT Tabletin iki bileşeni olan kalsiyum ve asetat, vücudun normal fizyolojik bileşenleridir ve gıdalarda da bulunur. Doğal olarak oluşan bir gıda bileşeni olarak, kalsiyum asetat genellikle güvenli kabul edilir. Bununla birlikte, kalsiyum tuzlarının aşırı alımı hiperkalsemiye neden olabilir.

5.2. Farmakokinetik özellikler

Genel özellikler

Emilim:

Artık asetat normal metabolik yollarla atılan bikarbonat ile metabolize olur. Fosfat bağlanmasında yer alan kalsiyum miktarı değişkendir ve bağlı olmayan kalsiyumun absorbsiyonu gerçekleşebilir. Bu nedenle, kalsiyum düzeylerinin düzenli olarak izlenmesi önerilir.

Dağılım:

Kalsiyum asetatın kalsiyum iyonları, yemek esnasında alındığında gastrointestinal sistemdeki fosfatları bağlar ve kolayca çözünmeyen kalsiyum fosfat ürününü oluşturur.

Biyotransformasyon:

Kalsiyum asetat biyotransformasyona uğramamaktadır. Eliminasyon:

Feçesle atılır.

Doğrusallık/Doğrusal Olmayan Durum Veri mevcut değil.

5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

Güvenlik değerlendirmesiyle ilgili diğer bölümlerde halihazırda bulunanlara ek olarak, herhangi bir veri bulunmaktadır.

Rahim Boyu ( Serviks ) Kanseri Rahim Boyu ( Serviks ) Kanseri Rahim boynu (serviks) kanseri 35 yaş altı kadınlarda görülen vakalarda meme kanserinden sonra ikinci sırayı alır.Serviks kanserinin gelişmesi yıllarca sürebilir. Ağız Kanseri Ağız Kanseri Ağız kanserinin en yaygın türleri, dudak, dil, dişetidir. Nadiren yanak içi veya damak bölgelerini de içine alır.