PIRALDYNE oral solüsyon 10 ml { 8699695000017 } Farmakolojik Özellikler

Salisilik Asit + Rhei Ekstresi }

Sindirim Sistemi ve Metabolizma > Dişçi Koruma İlaçları (preparatlar) > Diklofenak sodyum + triamsinolon asetonid
Dentoral Diş ve Ağız Sağ. İlaç ve Gerç.San. Ltd. Şti | 3 April  2015

5.   FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER

5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grubu: Amiinfektif ve antiseptik lokal oral tedavi A TC kodu; AO I AB II

Bileşenlerinden biri olan Rhubarb kökü ekstresinde bulunan antrakinon glikozidleri bu etkilerini hücresel aktiviteyi indirgeyerek mukoz membranın üzerinde astranjen. entienflamatuvar, antibakteriyel ve analjezik etki yaparak gösterir.

Salisilik asit dc etkisini siklooksijenaz-1 ve siklooksijcnaz-2 enzimlerini inhibe ederek prostaglandin sentezini baskılar, ağn ve inlamasyonu giderir.

Bu etkiler dişeti ve ağız içinde oluşan inflamasyonlu bölgelerde dokuya absorbe olarak kısa sürede kendini gösterir ve takip eden bir iki gün içinde ağrıların geçtiği, devamında ise kanamaların azaldığı görülür.

Salisilik asit de topik kullanımlarda deriden çok iyi absorbe edilir. Salisilik asit’in de analjezik, antienflamatuvar keratolitik ve fungisidal etkilere sahip olduğu yapılam klinik çalışmalarda belirlenmiştir.

5.2. Farmakokinetik özellikler

 Genel özellikler

Emilim: Rhubarb kökü ekstresi glikozidleri topik kullanıldıklarında oral mukozaya lokal etki yapar. Rhubarb kökü ekstresi ağızdan 100 mg kadar alındığında yarılanma ömrü yaklaşık olarak 5 saattir.

Dağılım: Maksimum plazma seviyesine, lokal uygulamadan 6-12 saat sonra ulaşır. Yüksek oranda (%80-90) plazma proteinlerine bağlanır. Scrabrospinal. peritoneal sıvı, tükürük, anne sütü gibi pek çok vücut sıvılarına ve dokulara dağılır. Plasentaya geçer. Sistcmik etkisi yoktur.

Biyotransformasvon: Karaciğerde konjugasyon yoluyla mctabolize edilir.

Elitnmasvon: Atılımı safra, idrar, salya ve sütle olur. Serbest salisilik asit (%10) ve salisilat metabolitlcri böbreklerden atılırlar.

Doğrusallık / doftmsal olmayan durum:

Veri yoktur.

Hastalardaki karakteristik özellikleri

Böbrek/Karaçifter yetmezliği:

Sistematik olarak etkisi önemsenmeyecek kadar az olduğundan böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanılabilir.

PdİaUİk hastalarda:

16 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.

5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

Klinik öncesi güvenlilik verileri ile ilgili yeterli klinik çalışma bulunmamaktadır.

6.KARMASÖTİK ÖZELLİKLER

Ağız Kanseri Ağız Kanseri Ağız kanserinin en yaygın türleri, dudak, dil, dişetidir. Nadiren yanak içi veya damak bölgelerini de içine alır. Dış Gebelik Dış Gebelik Dış gebelik, her 100 gebelikten birini etkileyen, sık görülen ve ölüme sebep olabilecek bir durumdur. Bu, döllenen yumurta, rahimin dışına yerleşirse, oluşan bir durumdur. Gebelik ilerledikçe, ağrıya ve kanamalara sebep olur.