Sandoz İlaçları PRAKTEN 5 ml 2 mg 240 ml şurup İP Formülü

PRAKTEN 5 ml 2 mg 240 ml şurup Formülü

Sandoz İlaç San. ve Tic. A.Ş. | Güncelleme :17 Aralık  2024

Her 5 ml'de Siproheptadin HCL 2 mg Alkol, Tatlandırıcı; şeker, koruyucular;metil paraben, propil paraben,
- Deri allerjik hastalıkları, ürtiker, ekzema, nörodermatit ve diğer kaşıntılı deri hastalıkları, - Anjioödem (Quincke ödemi) - Allerjik, vernal konjonktivit, - Vazomotor rinit, saman nezlesi, - İlaç ve besinlere bağlı, deri ve sindirim yolu allerjik reaksiyonları - Allergen madde inhalasyonları ile ilgili aşırı duyarlılık, - Kan ve plazma transfüzyonları ile ilgili allerjik durumlar, - Soğuk allerjileri ve dermatografizm, - Böcek, bitki ve deniz canlıları teması ile ortaya çıkan allerjik dermitler.
Yeni doğmuş ve premature bebeklerde : Bu ilacın yeni doğmuşlarda özellikle 2 yaşın altındakilerde ve prematürelerde kullanılmaması gerekir. Emzirenlerde; Genel olarak küçük çocuklar ve prematüreler için antihistaminikler risk teşkil ettiklerinden emzirenlerde kullanılmamalıdır. Alt solunum yolu hastalıkları : Astma dahil olmak üzere antihistaminiklerin alt solunum yolu hastalıklarında kullanılması sakıncalıdır. Diğer Şartlar : Siproheptadin'e duyarlı olanlarda monoamino oksidaz inhibitörleri ile tedavi görenlerde kullanılmamalıdır.Ayrıca glokomlularda,stenozlu peptik ülserlilerde, prostat hipertrofilerinde, idrar kesesi boynu darlıklarında, piloroduodenal tıkanıklıklarda, çok yaşlı ve düşkün kimselerde kullanılmaması gerekir.
Aşırı antihistaminik dozları özellikle küçük çocuklarda halüsinasyon, santral sinir sistemi depresyonu, konvülsiyon ve ölüme yol açabilir.Ayrıca antihistaminikler mental uyanıklığı azaltabilirler veya aksi şekilde eksitasyona yol açabilirler. Hamilelerde kullanımında risk ve yarar faktörü gözönünde tutulmalıdır. Antihistaminiklerin, her türlü santral sinir sistemini etkileyen ilaçların etkilerini arttıracaklarını veya değiştirebileceklerini göz önünde tutmak gerekir. Dikkat isteyen çalışmalarda ve araç kullanımı gibi durumlarda hastanın dikkatini azaltabileceği konusunda hasta uyarılmalıdır. Antihistaminiklerin özellikle yaşlılarda baş dönmesi, hipotansiyon, sedasyon yapabileceği göz önünde tutulmalıdır.Siproheptadin'in atropine benzer etkisi olduğu için,bronşiyal astma hikayesi olanlarda, göz içi basıncının artmış olduğu durumlarda, hipertirodizmde,kardiyovasküler hastalıklarda, hipertansiyonda dikkatle kullanılmaları gerekir.Antihistaminiklerle en sık görülen advers reaksiyonlar şunlardır: Sedasyon ve geçici karakterde uyuklama, ağız, burun ve geniz kuruluğu,bronş salgılarında kalınlaşma, baş dönmesi, koordinasyon bozukluğu, yorgunluk, huzursuzluk, eksitasyon, paresteziler, perspirasyon artışı, halüsinasyon, anoreksi, diare, ekstrasistol, kabızlık, göğüste sıkışma, allerjik deri döküntüleri, anafilaktik şok, görme bozukuğu, agranülositoz, trombositopeni, lökopeni.
MAO inhibitörleri antihistaminiklerin antikolinerjik etkilerini uzatır ve derinleştirir. Ayrıca alkol ve diğer merkezi sinir sistemi depresanları (hipnotikler, sedatifler, trankilizanlar, antianksiyete ilaçları) ile etkileşir.
Doktor tarafından başka bir şekilde önerilmediği takdirde; Çocuklarda; 2-6 yaş arasında günde 3 defa 1 ölçek (2 mg) 12 mg/gün dozu aşılmamalıdır. 7-14 yaş arasında günde 3 defa 2 ölçek (4 mg) verilir. 16mg/gün dozu aşılmamalıdır. Yetişkinlerde; Günde 3 defa 3'er ölçek (6 mg) kullanılır. 4-20 mg/gün kullanılır. Günlük doz 0.5 mg/kg aşılmamalıdır. AŞIRI DOZ VE TEDAVİSİ : Antihistaminiklerin aşırı dozlarda alınması özellikle çocuklarda santral sinir sistemi depresyonundan stimülasyona kadar değişebilecek reaksiyonlara ve belirtilere yol açabilir. Bundan başka atropine benzer etkiler de görülebilir. (Ağız kuruluğu, dilate olmuş pupil, yüzde kızarıklık, gastrointestinal belirtiler.) Bu belirtiler sırasında kendiliğinden kusma meydana gelmemiş ise, hasta kusturulmalıdır. Kusturma imkanı bulunmayan durumlarda izotonik sodyum klorür solüsyonu ile mide yıkanır. Barsakları hızlı boşaltabilmek için kullanılacak tuzlu katartikler de yararlıdır. Bu tedavide hiçbir zaman uyarıcılar kullanılmamalıdır.

Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük
Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır.
Astım Astım
Astımlı kişilerin akciğerlerindeki hava boruları (bronşlar) hassastır. Bu kişiler belirli tetikleyici faktörlere maruz kaldıklarında, hava boruları nefes almalarını güçleştirecek şekilde daralır.
Artrit Artrit
Artrit, oldukça yaygın bir hastalıktır ancak iyi anlaşılamamıştır. Aslında “artrit” tek bir hastalığın adı değildir; eklem ağrısı veya eklem hastalıklarını adlandırmanın gayri resmi yoludur.

İLAÇ BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Sandoz İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Geri Ödeme KoduA06289
Satış Fiyatı171.19 TL [ 17 Aralık 2024 ]
Önceki Satış Fiyatı171.19 TL [ 2 Aralık 2024 ]
Original / JenerikJenerik İlaç
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699516576097
Etkin Madde Siproheptadin Hcl
ATC Kodu R06AX02
Solunum Sistemi > Sistemik Antihistaminik İlaçlar > Siproheptadin hcl
Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ EŞDEĞERLERİ

Eşdeğer İlaç Adı Barkodu İlaç Fiyatı
SIPRAKTIN 8699508570027 158.69TL
Diğer Eşdeğer İlaçlar