Sıvı ve Elektrolit Dengesinde
Bozulmalar : Sodyum retansiyonu, sıvı retansiyonu, duyarlı hastalarda konjestif kalp yetmezliği, potasyum kaybı, hipokalemik alkaloz, hipertansiyon.
Kas ve İskelet Sistemi : Kas yorgunluğu, steroid miyopatisi, kas kitlesi kaybı, osteoporoz, vertebral kompresyon kırıkları, femur ve humerus başının aseptik nekrozu, uzun kemiklerin patolojik kırıkları, tendon ruptürü.
Gastrointestinal Sistem : Perforasyon ve hemoraji ile sonuçlanabilen peptik ülser, ince ve kalın barsak perforasyonu (özellikle enflamatuvar barsak hastalığı olan kişilerde) pankreatit, abdominal distansiyon, ülseratif ösafajit.
Dermatolojik : Bozulmuş yara iyileşmesi, ince deri, peteşi ve ekimozlar, eritem, artmış terleme, deri testlerine reaksiyonun azalması, özellikle perineal bölgede batma tarzında ağrı (İ.V. enjeksiyonunu takiben), diğer kutanöz reaksiyonlar.
Nörolojik : Konvülsiyonlar, KİBAS, vertigo, baş ağrısı, psişik rahatsızlıklar.
Endokrinolojik: Adet bozuklukları, cushing benzeri durum gelişmesi, çocuklarda büyümenin baskılanması, azalmış karbonhidrat toleransı, hirsutizm Oftalmik: Posterior subkapsüler kataraktlar, intraoküler basınç artması, glokom, ekzoftalmus
Metabolik : Protein katabolizmasına bağlı nitrojen dengesinin bozulması.
Kardiyovasküler : Yeni geçirilmiş miyokard enfarktüsünü izleyen miyokard ruptürü. Diğer: Anafilaksi ya da aşırı duyarlılık reaksiyonları, tromboembolizm, kilo artışı, iştah artışı.