Sanofi Aventis İlaçları RULID 150 mg 10 film tablet Kullanma Talimatı

RULID 150 mg 10 film tablet Kullanma Talimatı

Roksitromisin }

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Makrolidler, Linkozamidler ve de Streptograminler > Roksitromisin Sanofi Sağlık Ürünleri Ltd.Şti | Güncelleme : 17 November  2011

RULİD150 mg film tablet

Ağızdan alınır.

  • Etken Madde

    Roksitromisin 150 mg

  • Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

    Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.

    • Eğer ilave sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    • Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.

    • Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacı kullandığınızı söyleyiniz.

    • Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışında yüksek veya düşük doz kullanmayınız.

    Bu Kullanma Talimatında:

    1. RULID nedir ve ne için kullanılır?

    2. RULID’i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

    3. RULID nasıl kullanılır?

    4. Olası yan etkiler nelerdir?

    5. RULID’in saklanması

    Başlıkları yer almaktadır.


    2.RULID nedir ve ne için kullanılır?

    RULİD, 1 tablette 150 mg roksitromisin etkin maddesi içerir. 10 film tablet içeren blister ambalajlarda kullanıma sunulmuştur.

    Piyasada RULİD 300 mg film tablet adlı bir formu daha bulunmaktadır.

    RULİD, makrolidler adı verilen gruba dahil bir antibiyotiktir. Duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu infeksiyonların tedavisinde kullanılır.

    Doktorunuz size RULİD’i aşağıdaki nedenlerden biri veya birkaçı dolayısıyla reçetelemiş olabilir:

  • -  Kulak, burun veya boğaz bölgesinde yerleşmiş bir infeksiyonu tedavi etmek için

  • -  Solunum yollarına (akciğerler, bronşlar gibi) yerleşmiş bir infeksiyonu tedavi etmek için

  • -  Üreme organlarına yerleşmiş bir infeksiyonu tedavi etmek için

  • -  Cinsel temasla geçen bir infeksiyonu tedavi etmek için

  • -  Derinizde veya yumuşak dokularda yerleşen bir infeksiyonu tedavi etmek için


  • 2.RULID kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

    RULID'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

    Makrolidler denen antibiyotik grubuna karşı alerjiniz varsa,

  • Şiddetli karaciğer yetmezliğiniz varsa,

  • Damarları daraltıcı etkiye sahip, migren başağrılarında kullanılan ergot alkaloidleri adı verilen, çavdar mahmuzu denilen bir mantardan elde edilen ilaç- kan damarlarını büzücü etkisi bulunan ilaç grubundan bir ilaç kullanıyorsanız,

  • Vücut ağırlığınız 40 kg’dan düşükse kullanmayınız.

  • RULID'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

  • Hafif ile orta derecede karaciğer yetmezliğiniz varsa (Doktorunuz bu duruma rağmen ilacın kullanılmasına karar verdiyse, düzenli aralıklarla karaciğer fonksiyon testleri yaparak ve gerekirse dozu azaltarak sizi yakından takip etmeyi isteyebilir).

  • Kanınızda potasyum ve magnezyum düşüklüğü varsa ve bu durum henüz düzeltilmemişse (Kalbinizde ritm bozukluğu olabileceğinden doktorunuz kalp fonksiyonlarınızı yakından takip etmek isteyebilir),

  • Diğer makrolid grubu antibiyotiklerde olduğu gibi myastenia gravis’in (Bir tür kas güçsüzlüğü hastalığı) ciddiyetini artırabilir.

  • Kalpte ritm bozukluğunun tedavisinde kullanılan ilaçlar (Sınıf IA (disopiramid gibi) ve Sınıf III (amiodaron, sotalol, bretilyum gibi) anti-aritmik) ve astemizol, sisprid veya pimozid gibi ilaçlar kullanmakta olan hastalarda kullanılmamalıdır.

  • Kalbinizle ilgili uzamış QT sendromu (kalpte ciddi ritim bozukluklarına ve ani ölümlere yol açabilen bir durum) sizde doğuştan mevcutsa kullanılmamalıdır.

  • Eğer tedaviniz sırasında şiddetli deri reaksiyonları (Stevens-Johnson Sendromu ve Toksik Epidemal Nekroliz belirti veya semptomları) gözlenirse tedaviyi sonlandırınız.

  • Eğer tedaviniz sırasında veya tedavi sonrasında ishal gelişirse, özellikle şiddetli, kalıcı ve/veya kanlı olması durumunda, psödomembranöz kolit sendromu (ciddi bir bağırsak iltihabı) oluşabilmektedir. Böyle bir durumdan şüphelenilirse, tedaviyi sonlandırınız.

  • Böbrek yetmezliği varsa serum kreatin klirensinin izlenmesi gerekir. Doz gerekirse azaltılır veya doz aralıkları uzatılır.

  • Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

    RULID'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

    RULİD’in emilimi yiyeceklerden etkilendiği için tabletleri yemeklerden en az 15 dakika önce veya yemeklerden 3 saat sonra yeterli miktarda sıvı ile doktorunuzun önerdiği miktarda çiğnemeden yutunuz.

    Hamilelik

    ilacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    Hamilelik sırasında RULİD’in kullanımı konusunda doktorunuzun tavsiyelerine uyunuz.

    RULİD gerekli olmadıkça hamilelik döneminde kullanılmamalıdır.

    Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu farkederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    Emzirme

    İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    Emzirme sırasında RULİD ile tedavi edilmeniz gerekiyorsa, bebeği az miktarda anne sütüne geçen etkin maddeden korumak için, emzirmeyi bırakmanız gerekir.

    Araç ve makina kullanımı

    Araç ve makine kullanma ve dikkat gerektiren işlerin yapılması durumunda sersemlik hissi konusunda dikkatli olunmalıdır. Bu etki ilacı kullanmaya başladığınız günlerde, doz artırımında, ilaç değiştirilmesi durumunda veya alkolle birlikte daha belirgin hale gelir.

    RULID'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

    Uyarı gerektiren herhangi bir yardımcı madde içermemektedir.

    Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

  • - Migren tedavisinde kullanılan ergot alkaloidleri (ergotamin ve çavdar mahmuzundan elde edilen ve damar daraltıcı etki yapan ilaçlar) ile birlikte kullanıldığında ergotizm adı verilen bir zehirlenme tablosunun gelişmesine yol açabilir.

  • - Terfenadin (alerjik hastalıklar, grip ve sinüzit tedavisinde kullanılır) ile birlikte kullanıldığında kalpte ritim bozukluklarına yol açabilir.

  • - Karaciğerde aynı enzim sistemiyle parçalanan ilaçlar:

  • o astemizol (alerjik hastalıklar, grip ve sinüzit tedavisinde kullanılır),

    o sisaprid (mide barsak sistemindeki hareket bozukluklarında kullanılır),

    o pimozid (bazı psikiyatrik hastalıklarda kullanılır) gibi ilaçlar ile birlikte kullanıldığında Kalpte ritim bozukluklarına yol açabilir.

  • - Bromokriptin (Parkinson hastalığı, bazı hipofiz hastalıkları ve üreme bozukluklarında kullanılır) ile birlikte kullanıldığında kanda bromokriptin seviyesi artabilir.

  • - Siklosporin (Bağışıklık sistemini baskılayan bir ilaçtır) ile birlikte kullanıldığında kanda siklosporin seviyesi artabilir. Birlikte kullanılacağı zaman siklosporin dozu azaltılmalı ve böbrek fonksiyonu kontrol edilmelidir.

  • - K vitamini antagonistleri (Damarda tıkanıklık oluşumunun önlenmesi için kullanılan ilaçlar) ile birlikte kullanıldığında, protrombin zamanını ölçen test düzenli olarak takip edilmelidir.

  • - Disopiramid (Kalpteki ritim bozukluklarının tedavisinde kullanılan bir ilaç) ile birlikte kullanıldığında, EKG takibi ve kanda disopiramid seviyesinin izlenmesi gerekir.

  • - Digoksin ve diğer kalp glikozidleri (Kalp yetmezliği tedavisinde kullanılan ilaçlar) ile birlikte kullanıldığında, bulantı, kusma, ishal, baş ağrısı, sersemlik hissi ve kalpte ritim bozukluğu ile kendini gösteren ve kanda bu ilaçların seviyesinde artışın görüldüğü zehirlenme tablosuna yol açabilir. EKG takibi ve kanda kalp glikozidlerinin seviyesinin izlenmesi gerekir.

  • - Midazolam (Anestezide kullanılan bir ilaç) ile birlikte kullanıldığında midazolamın etkisi uzayabilir ve güçlenebilir.

  • - Sınıf IA (disopiramid gibi) ve sınıf III (amiodaron, sotalol, bretilyum gibi) anti-aritmik ilaçlar (Kalpte ritm bozukluğunu engelleyen ilaçlar) ile birlikte kullanıldığında kalpte ritim bozukluğunu artırabilir.

  • - Teofilin (astım ve benzeri solunum güçlüğü hastalıkları tedavisinde kullanılır) ile birlikte kullanıldığında plazma konsantrasyonlarında genellikle doz ayarlaması gerektirmeyen hafif bir yükselme olduğu gösterilmiştir.

  • - Rifabutin (verem (tüberküloz) tedavisinde kullanılır) gibi ilaçlar ile birlikte kullanıldığında

  • dikkatli olunmalıdır.

    Bu ilaçlar ile RULİD birlikte kullanıldığında birbirini etkileyebilir. Farklı dozlarda kullanmanız veya farklı ilaçlar kullanmanız gerekebilir. Bunu doktorunuz veya eczacınız size bildirecektir.


    3.RULID nasıl kullanılır ?

    Doktorunuzun başka bir önerisi yoksa kullanacağınız günlük doz, 12 saat arayla birer tablet RULİD 150 mg olmak üzere toplam 300 mg’dır.

    Uygulama yolu ve metodu

    RULİD ağızdan alınır.

    Tabletleri bir bardak su ile doktorunuzun önerdiği miktarda yutunuz. Tabletleri, yemeklerden en az 15 dakika önce veya yemeklerden 3 saat sonra ve çiğnemeden yeterli miktarda sıvı ile alınız.

    Vücut ağırlığınız 40 kg’dan düşük ise RULİD’i kullanmayınız.

    Değişik yaş grupları

    Çocuklarda kullanımı

    40 kg’ın üzerindeki çocuklarda günde 2 kez 150 mg RULİD kullanılabilir.

    Yaşlılarda kullanımı

    Yaşlı hastalarda günde 2 kez 150 mg RULİD kullanılabilir.

    Özel kullanım durumları

    Böbrek yetmezliğinde kullanım:

    Böbrek yetmezliği olan hastalarda günde 2 kez 150 mg RULİD kullanılabilir. Ancak serum kreatin klirensinin izlenmasi gerekir. Duruma göre doz azaltılabilir veya doz aralıkları uzatılabilir.

    Karaciğer yetmezliğinde kullanım:

    Şiddetli karaciğer yetmezliği olan hastalarda günde tek doz 150 mg RULİD kullanılabilir.

    Eğer RULİD’in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

    Kullanmanız gerekenden daha fazla RULID kullanırsanız

    RULİD’ten kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız, bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

    RULID'i kullanmayı unuttuysanız

    Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

    RULID ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

    Şizofrenlik Şizofrenlik  Şizofrenliğin psikiatrik teşhisi hakkında çok fazla anlaşmazlık vardır. Bu sayfadaki bilgiler, şizofrenliğin teşhisi, nedenleri ve tedavisi hakkındaki faklı teoriler hakkında bilgi verecektir.
    Omurilik zedelenmeleri Omurilik zedelenmeleri  Omurilik zedelenmesini takip eden birkaç gün içinde, hiçkimse hasarin ne kadar olacagini tahmin edemez. Buradaki sorun, omuriligin herhangi bir zedelenmesinden hemen sonra, bir omurilik sokunun olusmasidir.
    Mide Kanseri Mide Kanseri Mide kanseri genellikle mideyi tümüyle kaplayan ve mukus üretmekle görevli hücrelerde başlar. Bu kanser tipine adenokarsinom denir.
    Kolon, Rektum yada Bağırsak Kanseri Kolon, Rektum yada Bağırsak Kanseri Bağırsak kanseri kolon veya rektumda (arka geçit) herhangi bir bölgede ortaya çıkabilir.Kolorektal kanser erken safhalarda teşhis edilmesi halinde daha kolay ve daha başarılı bir şekilde tedavi edilir.
    Doğum Sonrası Depresyonu Doğum Sonrası Depresyonu Doğum sonrası depresyonu, doğumdan sonra her on kadından biri tarafından tecrübe edilen stresli bir durumdur.

    İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

    Sanofi Sağlık Ürünleri Ltd.Şti
    Geri Ödeme KoduA06884
    Satış Fiyatı 92.02 TL [ 17 Dec 2024 ]
    Önceki Satış Fiyatı 167.37 TL [ 2 Dec 2024 ]
    Original / JenerikOriginal İlaç
    Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
    Barkodu8699809096608
    Etkin Madde Roksitromisin
    ATC Kodu J01FA06
    Birim Miktar 150
    Birim Cinsi MG
    Ambalaj Miktarı 10
    Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Makrolidler, Linkozamidler ve de Streptograminler > Roksitromisin
    Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

    İLAÇ FİYATLARIİlaç Fiyatları

    RULID 150 mg 10 film tablet Barkodu
    Tarihi İlaç Fiyatı
    17 Dec 202492.02 TL
    2 Dec 2024167.37 TL
    19 Nov 2024167.37 TL
    8 Nov 2024167.37 TL
    1 Nov 2024167.37 TL
    25 Oct 2024167.37 TL
    18 Oct 2024136.24 TL
    11 Oct 2024136.24 TL
    2024 / 2008 İlaç Fiyatları