JEL : İlacın oldukça geniş deri yüzeyine sürülerek uzun süre kullanılması halinde, sistemik etki yapma olasılığı göz önünde bulundurulmalıdır. Jel göz kenarlarına, mukozaya ve açık yaralara sürülmemelidir. Hamilelerde kullanılmamalı, ancak çok gerekli olduğu durumlarda, doktor kontrolü altında uygulanmalıdır.
DRAJE: - Diğer nonsteroid antienflematuardan çok daha seyrek ve hafif olsa da naproksen mide barsakhemorajisine neden olabilir. Dolayısıyla mide duodenum ülserianamnezi verilen hastalar yakından izlenmelidir.
- Kalp yetmezliği olanlarda veya kalp fonksiyonu bozuk olanlarda dispne, çarpıntı, ödem görülebilir. Bu gibi durumlarda dikkatli olmak ve dozu iyi ayarlamak gerekir.
- Böbrekleri önemli derecede bozuk olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.
- Karaciğer fonksiyon testleri tedavi esnasında bozulabilir. Bu testler kötüleşirse ya da tedavi sırasında bu testlerde bozukluk belirirse tedavi kesilmelidir.
Gebelikte kullanımı: gebelik sırasında verilmemelidir. Doğumu geciktirebilir, bu nedenle gebeliğin son döneminde kullanılmamalıdır.
Emzirenlerde kullanımı: Emziren kadınlara verilmemelidir.
Çocuklarda kullanımı: 16 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.
|
Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır. |
|
Travma Sonrası Bunalımı Travmatik bir olay, günlük olağan olayların dışında olan ve kişiyi derinden
rahatsız eden bir olaydır.Birçok olay böyle bir etki gösterebilir. |