Doktor tarafından başka bir şekilde önerilmediği takdirde;
Tavsiye edilen mutad dozaj;
Yetişkin ve 12 yaşın üstünde : Günde 3veya 4 kez 2 mg veya 4 mg (5 veya 10 ml)
6-12 yaş arası : Başlangıç dozu günde 3 veya 4 defa 2 mg (5 ml)
2 ila 6 yaş arası : 0.1 mg/kg hesabı ile 2 mg'ı geçmeyecek şekilde başlangıç dozu verilir ve bu doz günde 3 veya 4 defa uygulanarak tedaviye devam edilir.
Doz ayarlaması; Yetişkin ve 12 yaşın üstündeki çocuklarda günde 4 defa 4 mg'ın üstünde dozaj uygulaması ancak tedaviye cevap alınmaması halinde düşünülmelidir ve maksimum dozaj günde 4 defa 8 mg'ı geçmemelidir. 6 ila 12 yaş arasındaki başlangıç dozu günde 4 defa 2 mg uygulandığı halde cevap alınmamış vakalarda total günlük doz 24 mg'ı geçmeyecek ve eşit dozlarda bölünmüş olarak verilecek şekilde kademeli olarak artırılabilir. 2 ila 6 yaş arasında, başlangıç dozuna cevap alınmadığı hallerde maksimum günlük doz günde 3 defa 4 mg'ı geçmeyecek şekilde kademeli olarak 0.2 mg/kg'a kadar çıkarılabilir. Yaşlı hastalarda ve beta adrenerjik stimülatörlere duyarlı kişilerde başlangıç dozu günde 3 ila 4 defa 2 mg'ı geçmemelidir.
Takiben her hastaya uygun doz ayarlaması yapılmalıdır.
AŞIRI DOZ VE TEDAVİSİ :
Herhangi bir nedenle ilacın aşırı miktarda alınmış olması halinde dializden ziyade kardiyoselektif beta bloker uygulanmalıdır.
|
Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır. |
|
Astım Astımlı kişilerin akciğerlerindeki hava boruları (bronşlar) hassastır. Bu kişiler belirli tetikleyici faktörlere maruz kaldıklarında, hava boruları nefes almalarını güçleştirecek şekilde daralır. |