SELFLEKS KARDIYOSOL KARDIYAK perfüzyon için KARDIYOPLEJIK çözelti 1000 ml torba Farmakolojik Özellikler

Kalsiyum Klorür Heksehidrat }

Kan ve Kan Yapıcı Organlar > Damar İçine Enjekte Edilenler > Elektrolitler
Haver Pharma İlaç A.Ş. | 14 February  2017

5.   FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER

    5.1. Farmakodinamik özellikler

    Farmakoterapötik grup: Plegisol kardiyak perfüzyon için kardiyoplejik solüsyon ATC kodu: B05BB01

    Etki mekanizması:

    SELFLEKS KARDİYOSOL'ün sodyum bikarbonat eklenip soğutulduktan sonra koroner damar sistemine damlatma yolu ile uygulanması, açık kalp ameliyatlarında miyokarddaki kontraktil aktivitenin hızlıca durmasını ve enerji stoklarının saklanmasını sağlamaktadır.

    image

    SELFLEKS KARDİYOSOL metabolik asidoz ve miyokardiyal iskeminin olumsuz etkilerini azaltır, hücre içi iyonların kayıpları ile savaşır. Bu çözelti, cerrahlaraoperasyonlarında kanamasız bir cerrahi alan, kolay erişim, sakin ve gevşemiş bir kalp sağlayarak iyi çalışma koşulları sunmaktadır. Bu çözeltinin uygulanması, kalp fonksiyonlarının ameliyat sonrasında hızlı bir şekilde düzetlmesini sağlar.

    Potasyum iyonunun (K+) yüksek konsantrasyonu, kalbin elektromekanik aktivitesinin hızlıca durdurulmasından sorumludur. Kardiyak aktivitenin hızla durması, iskemi sonrası kontraktil aktivitenin yeniden başlaması için gerekil olan enerjinin korunmasını sağlamaktadır.

    Sodyum (Na+) ve klorür (Cl) iyonları kalbin durmasında belirli bir rol oynamamaktadır. Sodyum, miyokardiyal dokunun iyonik bütünlüğünü korumak için önem taşımaktadır. Klor iyonları, preparatın elektrolitik nötralliğini korumak için gereklidir.

    Kardiyoplejik çözeltide bulunan düşük konsantrasyonlu kalsiyum iyonu (Ca), reperfüzyon esnasında kalsiyum paradoksunun ortaya çıkmasını önlemek amacıyla, hücre zarının bütünlüğünü korumaktadır.

    Magnezyum iyonu (Mg) postiskemik aktivitenin geri kazanımı için ATP rezervleri koruyan miyozin fosforilazı inhibe ederek miyokardiyal membranın stabilize edilmesine yardımcı olmaktadır.

    Bikarbonat iyonunun (HC0) eklenmesi, iskemiye eşlik eden metabolik asidozu kompanse etmek için çözeltinin tamponlanmasını ve hafifçe alkali hale getirilmesini sağlamaktadır.

    5.2. Farmakokinetik özellikler

    Genel Özellikler

    Bilgi mevcut değildir.

    5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

    Bilgi mevcut değildir.

    Damlama haznesini sıkıştırıp bırakarak haznede uygun bir sıvı düzeyi oluşmasını sağlayınız.

    Parkinson  Hastalığı Parkinson Hastalığı Hastalık ilk kez 1817 de İngiliz doktor James Parkinson tarafından tanımlanmış ve Dr. Parkinson hastalığı “sallayıcı felç” olarak kaleme almış. Tiroid Kanseri Tiroid Kanseri En sık görülen tiroid kanseri türü olan papiller tiroid kanseri, tüm tiroid kanserlerinin yaklaşık %70'ini oluşturur.