Plazma proteinlerine yüksek oranda bağlanan ilaçlar: Sertralinin plazma proteinlerine yüksek oranda bağlanan bir ilaçlarla (örn. Varfarin, digitoksin) birlikte uygulandığında kendisinin veya diğer ilaçların plazma konsantrasyonları değişerek advers etkiler ortaya çıkabilir. Varfarin ile birlikte kullanımı durumunda tedavinin başlangıcı ve sonunda protrombin zamanı izlenmelidir.
Simetidin: Sertralin simetidin ile birlikte uygulanldığında, AUC değerlerinde % 50, Cmax değerlerinde % 24 ve eliminasyon yarı-ömründe % 26 artış saptanmıştır.
Diazepam: Sertralin diazepamın klirensinde azalmaya neden olur. Ayrıca desmetildiazepamın t max değerlerinin artabileceği bildirilmiştir.
Lityum: Sağlıklı gönüllülerle yapılan plasebo kontrollü bir çalışmada iki doz şeklinde uygulanan sertralinin, lityumun renal klerensi veya kararlı lityum seviyelerini değiştirmediğini göstermiştir. Bununla birlikte sertralin tedavisine başlarken plazma lityum düzeylerinin izlenmesi ve lityum dozunda gerekli değişikliklerin yapılması önerilmektedir.
Diğer Antidepresanlar: Diğer antidepresanlardan (özellikle uzun etkili) sertraline geçileceği zaman dikkatli olunmalıdır. Bir SSRİ'den bir diğer SSRİ ile tedaviye geçerken bırakılması gereken uygun "washout" (ilaçsız dönem) süresi saptanmamıştır.
Monoamino oksidaz inhibitörleri ile sertralin birlikte kullanılmamalıdır! (bkz. UYARILAR/ÖNLEMLER)
Sertralin ile birlikte uygulandığında trisiklik antidepresanların plazma düzeylerinin monitorize edilmesi ve trisiklik antidepresan dozunun azaltılması gerekebilir.
Sitokrom P450 2D6 enzimiyle metabolize edilen ilaçlar: P450 2D6 tarafından metabolize edilen bir ilaçla sertralin konkomitan uygulanması her iki ilacın mutad dozların altında verilmesini ve sertralin tedavisi kesildiğinde, birlikte uygulanmakta olduğu diğer ilacın dozlarının artırılmasını gerektirebilir.
Hipoglisemik ilaçlar (antidiabetikler): Sertralin ile birlikte uygulanan tolbutamidin klirensinde azalma saptanmıştır, ancak bunun klinik önemi bilinmemektedir.
Atenolol: Sertralin kullanımı ile atenololün beta-adrenerjik bloker etkisi değişmemiştir.
Digoksin: Sertralin, sağlıklı gönüllülerde serum digoksin düzeylerini ve digoksinin renal klirensini etkilememiştir.
Mikrozomal enzim indüksiyonu: Klinik çalışmalar, sertralinin hepatik enzimleri minimal olarak indüklediğini göstermiştir.
Alkol: Sağlıklı kişilerde sertralinin, alkolün mental ve motor performansı bozucu etkisini artırmadığı gösterilmiş olmasına rağmen deprese hastalarda alkol ve sertralinin birlikte alınması tavsiye edilmez.