Sanofi Aventis İlaçları SIDATRIA 30 film tablet (245 mg + 200 MG) KT Kullanmadan Önce

SIDATRIA 30 film tablet (245 mg + 200 MG) Kullanmadan Önce

Tenofovir Disoproksil + Emtrisitabin }

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Virüslere Karşı Direkt Etkili İlaçlar > Tenofovir Disoproksil ve Emtrisitabin Sanofi Sağlık Ürünleri Ltd.Şti | Güncelleme : 24 May  2016

  • SİDATRİA'yı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler SİDATRİA'yı aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

    Eğer;

    • Emtrisitabin, tenofovir, tenofovir disoproksil fumarat veya bu kullanma talimatının başında sıralanan bu ilacın diğer bileşenlerinden herhangi birine karşı aşırı duyarlı iseniz.

      Bu sizin için geçerliyse, hemen doktorunuza söyleyiniz.

      SİDATRİA'yı aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

      HIV enfeksiyonu kapma riskini azaltmak için SİDATRİA almadan önce:

      SİDATRİA, HIV enfeksiyonu kapma riskinizin azaltılmasına, sadece siz enfeksiyon kapmadan

      önce yardım edebilir.

    • HIV enfeksiyonu kapma riskini azaltmak için SİDATRİA almadan önce HIV negatif olmalısınız. Halihazırda HIV enfeksiyonunuz olmadığından emin olmak için test yaptırmalısınız. HIV negatif olduğunuz doğrulanmadan, riskinizi azaltmak için SİDATRİA almayınız. HIV enfeksiyonu olan kişiler SİDATRİA'yı başka ilaçlarla bir arada almalıdırlar.

    • Bir çok HIV testi yakın zamanlı bir enfeksiyonu tespit edemeyebilir. Grip benzeri bir hastalık geçiriyorsanız, yakın zamanda HIV ile enfekte olmuş olabilirsiniz. Aşağıdakiler HIV enfeksiyonunun belirtileri olabilir:

      • Yorgunluk

      • Ateş

      • Eklem veya kas ağrıları

      • Baş ağrısı

      • Kusma veya ishal

      • Döküntü

      • Gece terlemeleri

      • Boyun veya kasıktaki lenf düğümlerinde büyüme

      SİDATRİA'ya başlamadan önceki ayda veya SİDATRİA alırken herhangi bir zamanda

      grip benzeri bir hastalık söz konusuysa doktorunuzu bilgilendiriniz. SİDATRİA'yı HIV enfeksiyonu kapma riskini azaltmak için kullanırken:

    • Riski azaltmak için SİDATRİA'yı yalnızca HIV enfeksiyonu riski altında olduğunuzu düşündüğünüzde değil, her gün alınız. SİDATRİA'nın hiç bir dozunu atlamayınız veya almayı bırakmayınız. Atlanan dozlar HIV enfeksiyonu kapma riskinizi arttırabilir.

    • Düzenli olarak HIV testi yaptırınız.

    • HIV ile enfekte olduğunuzu düşünüyorsanız, derhal doktorunuza bildiriniz. Doktorunuz hala

      HIV negatif olduğunuzdan emin olmak için ilave testler yapmak isteyebilir.

    • Sadece SİDATRİA alıyor olmak, sizi HIV enfeksiyonu kapmaktan koruyamayabilir.

      • Cinsel ilişkide her zaman güvenli korunma yöntemleri uygulayınız. Meni, vajinal sıvı veya kanla teması önlemek için prezervatif (kondom) kullanınız.

      • Diş fırçası veya tıraş bıçağı gibi üzerlerinde kanınız veya vücut sıvılarınız

        bulunabilecek kişisel eşyalarınızı başkalarıyla paylaşmayınız.

      • İğne veya diğer enjeksiyon veya ilaç ekipmanlarını başkalarıyla paylaşmayınız veya tekrar kullanmayınız.

      • Sifilis veya gonore gibi cinsel yolla bulaşan diğer enfeksiyonlar için test yaptırınız. Bu enfeksiyonlar HIV'in sizi enfekte etmesini kolaylaştırır.

      HIV enfeksiyonu kapmayı veya HIV enfeksiyonunun başka insanlara bulaşmasını önlemekle ilgili herhangi bir başka sorunuz varsa doktorunuza danışınız.

      SİDATRİA'yı HIV tedavisi veya HIV enfeksiyonu kapma riskini azaltmak için kullanırken:

    • SİDATRİA böbreklerinizi etkileyebilir. Tedaviye başlamadan önce ve tedaviniz boyunca, doktorunuz, böbrek fonksiyonunu değerlendirmek için kan testleri isteyebilir. SİDATRİA böbrek problemleri olan ergenlere verilmemelidir. Eğer böbrek rahatsızlığınız varsa doktorunuz SİDATRİA'yı kullanmayı bırakmanızı isteyebilir veya HIV enfeksiyonunuz varsa SİDATRİA'yı alma sıklığınızı azaltmanızı isteyebilir. Şiddetli böbrek hastalığınız varsa veya hemodiyaliz alıyorsanız SİDATRİA almanız önerilmez.

      Böbrek tübül hücrelerinin hasar görmesinden dolayı kemik problemleri (bazen kırıklarla sonuçlanan) oluşabilir (‘‘4. Olası yan etkiler nelerdir?'' bölümüne bakınız). (Kemik ağrınız veya kırıklarınız varsa doktorunuza söyleyiniz.)

      (Tenofovir disoproksil ayrıca kemik kütlesi kaybına da neden olabilir. En belirgin kemik kaybı, hastaların HIV için tenofovir disoproksil ile güçlendirilmiş bir proteaz inhibitörü ile kombinasyon halinde tedavi edildiği klinik çalışmalarda görülmüştür.

      Genel olarak, tenofovir disoproksil'in yetişkin ve pediatrik hastalarda uzun vadeli kemik sağlığı ve gelecekteki kırık riski üzerindeki etkileri belirsizdir.

      Osteoporozdan muzdarip olduğunuzu biliyorsanız doktorunuza söyleyiniz. Osteoporozlu hastalarda kırık riski daha yüksektir.

    • 65 yaşın üzerindeyseniz doktorunuzla konuşun. SİDATRİA, 65 yaş üstü hastalarda incelenmemiştir.

    • Hepatit dahil karaciğer hastalığı hikayeniz varsa doktorunuzla konuşun.

      Kronik hepatit B veya C dahil karaciğer hastalığı bulunan ve antiretrovirallerle tedavi edilen HIV enfeksiyonu olan hastalar, şiddetli ve potansiyel olarak ölümcül karaciğer komplikasyonları açısından daha yüksek risk altındadır. Hepatit B veya C enfeksiyonunuz

      varsa, doktorunuz sizin için en iyi tedavi rejimini dikkatle değerlendirecektir.

    • SİDATRİA tedavisine başlamadan önce hepatit B virüsü (HBV) enfeksiyon durumunuzu öğreniniz. Eğer sizde HBV var ise, aynı zamanda HIV enfeksiyonunuz olup olmadığından bağımsız olarak SİDATRİA almayı bıraktığınızda ciddi karaciğer problemleri riski söz konusudur. SİDATRİA'yı doktorunuzla konuşmadan bırakmamanız önemlidir; ‘‘SİDATRİA ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler'' başlığı altına bakınız.

      Çocuklar ve ergenler

      SİDATRİA 12 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmaz.

      Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa, sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışın.

      SİDATRİA'nın yiyecek ve içecek ile kullanılması

    • SİDATRİA, mümkün olduğunca yiyecekle beraber alınmalıdır.

      Hamilelik

      Gebeyseniz veya emziriyorsanız, gebe olduğunuzu düşünüyor veya gebe kalmayı planlıyorsanız bu ilacı almadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışın.

      Gebeliğiniz sırasında SİDATRİA aldıysanız, doktorunuz çocuğunuzun gelişimini izlemek için düzenli kan testleri ve başka tanısal testler isteyebilir. Gebeliği sırasında NRTI alan annelerin çocuklarında, HIV'e karşı korumadan sağlanan fayda yan etki riskine ağır basmıştır.

      Tedavi sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

      Emzirme

      İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    • SİDATRİA tedavisi sırasında emzirmeyiniz. SİDATRİA'nın içeriğindeki etkin maddeler

      anne sütüne geçmektedir.

    • HIV enfeksiyonu olan bir kadınsanız, virüsü anne sütüyle bebeğe geçirmemek için emzirmemeniz önerilir.

      Araç ve makine kullanımı

      SİDATRİA baş dönmesine yol açabilir. SİDATRİA'yı alırken başınızın döndüğünü hissederseniz, araç sürmeyiniz ve herhangi bir alet veya makine kullanmayınız.

      Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

      Eğer hâlihazırda SİDATRİA'nın içerdiği emtrisitabin ve tenofovir disoproksil içeren veya tenofovir alafenamid, lamivudin, ya da adefovir dipivoksil içeren başka antiviral ilaçlar kullanıyorsanız, SİDATRİA almamalısınız.

      SİDATRİA ile birlikte böbreklerinize zarar verebilecek başka ilaçların kullanılması:

      Aşağıdakilerden herhangi birini içeren bir ilaç alıyorsanız doktorunuza söylemeniz özellikle

      önemlidir:

      • aminoglikozidler (bakteriyel enfeksiyon için)

      • amfoterisin B (mantar enfeksiyon için)

      • foskarnet (viral enfeksiyon için)

      • gansiklovir (viral enfeksiyon için)

      • pentamidin (enfeksiyonlar için)

      • vankomisin (bakteriyel enfeksiyon için)

      • interlökin-2 (kanser tedavisinde kullanılır)

      • sidofovir (viral enfeksiyon için)

      • nonsteroid antiinflamatuar ilaçlar (NSAİİ'ler, kemik veya kas ağrılarını dindirme amaçlı ağrı kesiciler, yangı önleyiciler)

      HIV tedavisi için proteaz inhibitörü adı verilen başka bir antiviral ilaç kullanıyorsanız, doktorunuz böbrek fonksiyonlarınızı yakından takip etmek için kan testleri isteyebilir.

      Hepatit C enfeksiyonunun tedavisi için ledipasvir/sofosbuvir, sofosbuvir/velpatasvir veya sofosbuvir/velpatasvir/voksilaprevir kullanıyorsanız, yine doktorunuzu bilgilendirmeniz önemlidir.

      Didanozin içeren diğer ilaçlar (HIV enfeksiyonu için) ile birlikte SİDATRİA kullanılması: SİDATRİA'nın didanozin içeren diğer antiviral ilaçlarla birlikte alınması kanınızdaki didanozin düzeylerini yükseltebilir ve CD4 hücre sayımlarını düşürebilir. Tenofovir disoproksil ve didanozin içeren ilaçlar birlikte alındığında nadiren, bazen ölüme neden olan pankreas iltihabı ve laktik asidoz (kanda laktik asit fazlası) rapor edilmiştir. Doktorunuz sizi tenofovir ve didanozin bileşimi ile tedavi edip etmeme konusunu dikkatle değerlendirecektir.

      Bu ilaçlardan herhangi birini alıyorsanız doktorunuzu bilgilendiriniz. Eğer bir başka ilaç kullanıyorsanız, son zamanlarda kullandıysanız ya da kullanma ihtimaliniz varsa doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.

      Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.

  • Ruh ve Akıl Sağlığımızı Geliştirmek Ruh ve Akıl Sağlığımızı Geliştirmek  İyi akıl ve ruh sağlığı sahip olmaktan ziyade, yaptığınız şeylerdir. Akıl ve ruhsal olarak sağlıklı olmak için kendinize değer vermeli ve kendinizi kabul etmelisiniz.
    Artrit Artrit  Artrit, oldukça yaygın bir hastalıktır ancak iyi anlaşılamamıştır. Aslında “artrit” tek bir hastalığın adı değildir; eklem ağrısı veya eklem hastalıklarını adlandırmanın gayri resmi yoludur.
    Pankreas Kanseri Pankreas Kanseri Pankreas karnın alt kısmında yatay şekilde bulunan bir organdır. Sindirime yardımcı olan enzimleri ve kan şekerini yönetmeye yardımcı olan hormonları vücuda dağıtmakla görevlidir.
    Parkinson Hastalığı Parkinson  Hastalığı Hastalık ilk kez 1817 de İngiliz doktor James Parkinson tarafından tanımlanmış ve Dr. Parkinson hastalığı “sallayıcı felç” olarak kaleme almış.
    Rahim Boyu ( Serviks ) Kanseri Rahim Boyu ( Serviks ) Kanseri Rahim boynu (serviks) kanseri 35 yaş altı kadınlarda görülen vakalarda meme kanserinden sonra ikinci sırayı alır.Serviks kanserinin gelişmesi yıllarca sürebilir.

    İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

    Sanofi Sağlık Ürünleri Ltd.Şti
    Geri Ödeme KoduA15862
    Satış Fiyatı 5808.86 TL [ 17 Dec 2024 ]
    Önceki Satış Fiyatı 6237.8 TL [ 2 Dec 2024 ]
    Original / JenerikJenerik İlaç
    Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
    Barkodu8699502094567
    Etkin Madde Tenofovir Disoproksil + Emtrisitabin
    ATC Kodu J05AR03
    Birim Miktar 245+200
    Birim Cinsi MG
    Ambalaj Miktarı 30
    Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Virüslere Karşı Direkt Etkili İlaçlar > Tenofovir Disoproksil ve Emtrisitabin
    Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

    İLAÇ FİYATLARIİlaç Fiyatları

    SIDATRIA 30 film tablet (245 mg + 200 MG) Barkodu
    Tarihi İlaç Fiyatı
    17 Dec 20245,808.86 TL
    2 Dec 20246,237.80 TL
    19 Nov 20246,237.80 TL
    8 Nov 20246,237.80 TL
    1 Nov 20246,237.80 TL
    25 Oct 20246,237.80 TL
    18 Oct 20245,047.21 TL
    11 Oct 20245,047.21 TL
    2024 / 2008 İlaç Fiyatları