5 ml Sinecod şurup 7.5 mg butamirat sitrat ve diğer yardımcı maddeler yanında sakarin sodyum, sorbitol, benzoik asit, vanilin, etanol içermektedir.
Etiolojisi değişik akut öksürük. Cerrahi girişimler ve bronkoskopi için ameliyattan önce ve sonra öksürüğün kesilmesi.
Butamirat sitrata veya Sinecod şurup’un diğer bileşenlerine karşı alerjisi olanlarda.
Hamilelik sırasında Sinecod’un kullanımıyla ilgili olumsuz herhangi bir reaksiyon kaydedilmemiştir. Bununla birlikte hamileliğin ilk 3 ayında bu ilacın kullanılmaması önerilir.
Sinecod iyi tolere edilir. Deri döküntüleri, mide bulantısı, diyare ve baş dönmesi gibi yan etkiler çok ender görülür (tedavi edilen vakaların %1). Bu yan etkiler doz azaltıldığında veya tedavi kesildiğinde kaybolur.
Bütün sempatomimetikler gibi ksilometazolinin de sistemik etkilerinin trisiklik veya tetrasiklik antidepresanlarla birlikte kullanıldığı zaman, özellikle doz aşımı söz konusu olduğunda şiddetlenme olasılığı, göz önünde bulundurulmalıdır.
Doktora danışmadan kullanılmamalıdır. Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde aşağıdaki dozlarda kullanılır.
3 yaşın üstündeki çocuklarda:
Günde 3 defa 5 ml
6 yaşın üstündeki çocuklarda:
Günde 3 defa 10 ml
12 yaşın üstündeki çocuklarda:
Günde 3 defa 15 ml
Yetişkinlerde :
Günde 4 defa 15 ml
AŞIRI DOZ VE TEDAVİSİ:
Belirtiler: Aşırı dozda Sinecod alınması halinde şu belirtiler görülebilir: uyuklama, bulantı, kusma, diyare, baş dönmesi ve hipotansiyon. Tedavi: Genel acil yardım yapılmalıdır: aktif kömür, tuz laksatif ve gerektiğinde semptomatik tedavi.
|
Astım Astımlı kişilerin akciğerlerindeki hava boruları (bronşlar) hassastır. Bu kişiler belirli tetikleyici faktörlere maruz kaldıklarında, hava boruları nefes almalarını güçleştirecek şekilde daralır. |
|
Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır. |