Oral Singulair'in akut astım ataklarının tedavisindeki etkinliği kanıtlanmamıştır. Bu nedenle, akut astım ataklarını tedavi etmek için oral Singulair tabletleri kullanılmamalı; hastalara mevcut olan uygun ilaçlarla tedavi önerilmelidir. Birlikte verilen inhale kortikosteroidin dozu tıbbi denetim altında kademeli olarak azaltılabilirse de, oral veya inhale kortikosteroid tedavisi kesilip yerine hemen Singulair başlanmamalıdır.
Lökotrlen reseptör antagonistleri dahil olmak üzere anti-astım ajanları alan hastalarda sistemik kortikosteroid dozunun azaltılmasını takiben bazı nadir vakalarda aşağıdakilerden biri veya birden fazlası görülmüştür. Eozinofili, vaskülitik döküntü, kötüleşen pulmoner semptomları, kalp komplikasyonları ve/veya sistemik bie eozinofilik vaskülit olan ve bazen Churg-Strauss sendromu olarak tanımlanan nöröpati. Her ne kadar lökotrien reseptör antagonizmi ile nedensel bir ilişki saptanmamış olmakla birlikte, Singulair alan hastalarda sistemik kortikosteroidler azaltılırken dikkat edilmesi ve uygun klinik gözlem tevsiye edilir. Gebelik: Singulair gebe kadınlarda araitırılmamıştır. Singulair ancak kesin olarak gerektiğinde gebelik sırasında kullanılmalıdır. Emziren anneler: Singulair'in insan sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Pek çok ilaç insan sütüne geçtiğinden, emziren kadına Singulair verilirken dikkat edilmelidir. Çocuklar: Singulair 6-14 yaş arasındaki çocuk hastalarda araştırılmıştır. 6 yaş altı çocuk hastalarda güvenirlik ve etkinliği araştırılmamıştır.
|
Astım Astımlı kişilerin akciğerlerindeki hava boruları (bronşlar) hassastır. Bu kişiler belirli tetikleyici faktörlere maruz kaldıklarında, hava boruları nefes almalarını güçleştirecek şekilde daralır. |