Bilim İlaçları SIPROGUT %0.3 5 ml kulak damlası İP Formülü

SIPROGUT %0.3 5 ml kulak damlası Formülü

Bilim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. | Güncelleme :8 Kasım  2024

0.73 mgGlasiyel asetik asitSolüsyon
0.81 mgSodyum asetatSolüsyon
3.5 mgSiprofloksasin hclSolüsyon

Etki spektrumuna giren mikroorganizmaların yol açtığı kornea ülseri ve konjunktivitlerin tedavisinde kullanılan topikal bir antibiyotiktir
Siprofloksasine veya bileşimindeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır. Ayrıca diğer kinolonlara hipersensitivite gösterenlerde kontrendikedir.
Siprogut sadece lokal kullanılır. Göz içine enjekte edilmez. Sistemik kinolon kullanımına bağlı nadir olarak ilk dozdan sonra fatal hipersensitivite reaksiyonları bildirilmiştir. Ancak lokal kullanımda sistemik emilimi çok düşük olduğundan bu tür bir reaksiyon oluşması genellikle beklenmez. Bileşimindeki benzalkonyum klorür nedeni ile yumuşak kontakt lens takılı durumda kullanılmamalıdır. Diğer tüm antibiyotik preparatlarında olduğu gibi uzun süreli kullanım, mantarlar gibi duyarlı olmayan mikroorganizmaların aşırı üremesine neden olabilir. Süperenfeksiyon gelişmesi halinde uygun tedaviye başlanmalıdır. Klinik bulgular gerektirdiğinde, slit lamp biyomikroskobu gibi büyütme ile ve eğer uygunsa floresein boyaması ile hasta muayene edilmelidir. Ciltte döküntü veya diğer hipersensitivite reaksiyonları görüldüğünde siprofloksasin tedavisi kesilmelidir. Gebelerde Kullanım: Siprofloksasinli göz damlasının gebelerde kullanımı ile ilgili yeterli klinik çalışmalar yoktur. Ancak beklenen yarar olası zarardan daha fazla ise gebelerde kullanılabilir. Süt Veren Annelerde Kullanım: Topikal uygulanan Siprofloksasinin anne sütüne geçip geçmediği konusunda bilinen bir çalışma henüz yoktur. Ancak oral yoldan alınan 500 mg Siprofloksasinin anne sütüne geçtiği bilinmektedir. Gerektiğinde takip edilerek süt verenlerde kullanılabilir. Çocuklarda Kullanım: Siprofloksasinin 1 yaş altındaki çocuklarda kullanımına ait henüz güvenilirliği ve etkinliği tesbit edilmemiştir. İlaca bağlı olarak bildirilen yan etkiler, en sık, lokal yanma ve rahatsızlık hissidir. Sık ilaç uygulaması ile birlikte yapılan kornea ülseri araştırmalarında hastaların yaklaşık olarak % 17'de beyaz kristal çöküntüleri görülmüştür. Hastaların % 10 olan daha azında oluşan diğer reaksiyonlar ise göz kapağı kenarında kabuklaşma, kristaller ve soyulma, yabancı cisim hissi, kaşıntı, konjunktiva hiperemisi ve damlatmayı takip eden kötü taddır. Hastaların % 1'den azında ise korneada beneklenme, keratit/kerotopati, allerjik reaksiyonlar, göz kapağı ödemi, göz yaşarması, fotofobi, korneada infiltratlar, bulantı ve görme alanı azalması meydana gelen reaksiyonlardır.
Oftalmik yoldan kullanılan siprofloksasinle spesifik ilaç etkileşmeleri çalışmaları yapılmamıştır. Fakat bazı kinolonların sistemik yoldan uygulanması teofilin'in plazma konsantrasyonunu yükseltir, kafein metabolizması ile etkileşir, oral antikoagülanların ve varfarin'in etkisini arttırır, siklosporin alan hastalarda geçici olarak serum kreatinin yükselmesine neden olur.
Doktor tarafından başka bir şekilde önerilmediği, takdirde; Kornea ülserlerinde: Doz İnterval Süre 2 damla 15 dk ara ile İlk 6 saat 2 damla 30 dk ara ile İlk gün (6 saatten sonra) 2 damla 30 dk ara ile İkinci gün 2 damla 4 saat ara ile Üçüncü günden 14.güne kadar 14. günden sonra korneada epitelizasyon görülmez ise tedaviye epitelizasyon gelişene dek devam edilir. Bakteriyel konjunktivitte: Doz İnterval Süre 1-2 damla 2 saat ara ile İlk iki gün 1-2 damla 4 saat ara ile Beş gün (ilk iki günden sonra)

Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük
Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır.
İnme İnme
İnme, beynin hasar görmesinin sonucudur. Bu hasar, beynin bir kısmındaki ya bir kanama ya da akut kan eksikliği nedeniyle o kısmın geçici ya da kalıcı olarak işlevini yapamamasına yol açar.
Rahim Boyu ( Serviks ) Kanseri Rahim Boyu ( Serviks ) Kanseri
Rahim boynu (serviks) kanseri 35 yaş altı kadınlarda görülen vakalarda meme kanserinden sonra ikinci sırayı alır.Serviks kanserinin gelişmesi yıllarca sürebilir.

İLAÇ BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Bilim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Geri Ödeme KoduA07319
Satış Fiyatı87.22 TL [ 8 Kasım 2024 ]
Önceki Satış Fiyatı87.22 TL [ 1 Kasım 2024 ]
Original / JenerikJenerik İlaç
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699569620013
Etkin Madde Siprofloksasin
ATC Kodu S02AA15
Duyu Organları > Kulak Enfeksiyonu İlaçları > Siprofloksasin
Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ EŞDEĞERLERİ

Eşdeğer İlaç Adı Barkodu İlaç Fiyatı
CIFLOSIN 8699525691484 171.19TL
CIFLURON 8699680090429
CILOXAN 8699760610103
Diğer Eşdeğer İlaçlar