Pfizer İlaçları SUTENT 12.5 mg 28 kapsül KT Kullanmadan Önce

SUTENT 12.5 mg 28 kapsül Kullanmadan Önce

Sunitinib Maleat }

Antineoplastik ve İmmünomodülatör Ajanlar > Diğer Kanser İlaçları > Sunitinib Pfizer İlaçları Ltd.Şti. | Güncelleme : 26 April  2013

  • SUTENT'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

    Bu kullanma talimatından farklı olsa da doktorunuzun talimatlarına dikkatle uyunuz.

    SUTENT'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

    Eğer,

    • Sunitinib malat veya SUTENT'in içerisindeki diğer yardımcı maddelere karşı aşırı duyarlı (alerjik) iseniz SUTENT kullanmayınız.

      SUTENT'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

      Eğer,

      • Yüksek kan basıncınız (yüksek tansiyon) varsa. SUTENT kan basıncınızı yükseltebilir. Tedavi sırasında doktorunuz kan basıncınızı kontrol ederek gerekli durumlarda kan basıncınızı düşürmek için ilaç tedavisine başlayabilir.

      • Kan ile ilgili bir hastalığınız, kanamayla ilgili problemleriniz veya morarma var ise. Burnunuz veya diğer organlarınızda kanama fark ederseniz. SUTENT kullanımı yüksek kanama riskine neden olabilir. Ayrıca anemiye sebebiyet veren kandaki bazı hücrelerin sayısında değişime neden olur veya kanın pıhtılaşma kabiliyetini etkiler. Eğer kanınızı incelterek pıhtı oluşmasına engel olan varfarin veya asenokumarol kullanıyorsanız kanama riskiniz yüksek olabilir. Bu

        sebepten dolayı SUTENT kullanımınız sırasında kanama geçirirseniz

        doktorunuza söyleyiniz.

      • Kalp hastalığınız varsa. SUTENT kullanımı kalp problemlerine sebep olabilir. Eğer kendinizi çok yorgun hissediyorsanız, nefesiniz kesiliyorsa veya ayaklarınızda ve ayak bileklerinizde şişme varsa doktorunuza söyleyiniz.

      • Anormal kalp ritim değişikliğiniz varsa. SUTENT kullanımı kalp ritminizde anormalliklere sebep olabilir. Doktorunuz SUTENT ile tedavi sırasında kalbinizdeki bu problemleri değerlendirmek için elektrokardiyogram isteyebilir. SUTENT kullanımı sırasında eğer kendinizi sersemlemiş, güçsüz hissediyor ve normal olmayan kalp atışınız olduğunu düşünüyorsanız doktorunuza söyleyiniz.

      • Eğer yakın zamanda toplardamar ve/veya atardamarlarınızda (damar çeşitleri) inme, kalp krizi, damar tıkanıklığı veya damarda kanın pıhtılaşması gibi pıhtı probleminiz varsa. SUTENT ile tedaviniz sırasında göğüste ağrı veya baskı, kollarınızda, sırtınızda, boynunuzda veya çenenizde ağrı, vücudunuzun bir tarafında zayıflık veya uyuşukluk hissediyorsanız, konuşma probleminiz var ise, baş ağrısı veya baş dönmesi yaşıyorsanız hemen doktorunuza söyleyiniz.

      • Eğer anevrizmanız (bir kan damarı duvarının genişlemesi ve zayıflaması) varsa ya da geçmişte olduysa veya kan damarı duvarında bir yırtılma olduysa.

      • Trombotik Mikroanjiyopati (TMA) olarak bilinen en küçük kan damarlarınızda bir hasarın varlığı ya da daha önce böyle bir hasarın olması durumunuz varsa. Eğer kendinizde ateş, yorgunluk, bitkinlik, morarma, kanama, şişkinlik, bilinçbulanıklığı, görme kaybı ve nöbetiniz olursa hemen doktorunuza söyleyiniz.

      • Tiroid beziniz ile ilgili probleminiz var ise. SUTENT tiroid problemlerine sebep olabilir. Eğer tedaviniz sırasında normalden daha çabuk yoruluyorsanız, diğer insanlardan daha çok üşüyorsanız veya sesiniz derinleşmişse doktorunuza söyleyiniz. SUTENT kullanmadan önce ve kullanım sırasında düzenli olarak tiroid fonksiyonlarınız kontrol edilmelidir. Eğer tiroid bezleriniz yeterli tiroid hormonu üretmiyorsa tiroid hormonu tedavisi görebilirsiniz.

      • Pankreasınız veya safra keseniz ile ilgili bir rahatsızlığınız varsa. Eğer midenizin olduğu yerde ağrı hissediyorsanız, mide bulantısı, hazımsızlık, ishal, kusma ve ateş var ise doktorunuza söyleyiniz. Bunlar pankreasınızın veya safra kesenizin iltihaplanmasından kaynaklı olabilir.

      • Karaciğer bozukluğunuz varsa. Eğer SUTENT ile tedavi sırasında kaşıntı, deride veya gözlerde sararma, koyu renk idrar, mide bölgesinin sağ üst kısmında ağrı veya rahatsızlık hissi gibi belirtileri gözlemlediyseniz doktorunuza söyleyiniz. Doktorunuz SUTENT kullanmadan önce ve kullanım sırasında karaciğer fonksiyonlarınızı kontrol etmek amacıyla kan testleri yapacaktır.

        ızı

        image

      • Böbrek bozukluğunuz varsa. Doktorunuz böbrek fonksiyonların izleyecektir.

      • Yakın zamanda ameliyat olacaksanız veya olduysanız. SUTENT yaralarınızın iyileşmesini etkileyebilir. Ameliyat olacaksanız SUTENT kullanmayı bırakmalısınız. Doktorunuz SUTENT'e tekrar başlayacağınız zamanı belirleyecektir.

      • Doktorunuz SUTENT tedavisine başlamadan önce dişleriniz ile ilgili

        bir kontrol yapılmasını talep edebilir.

        • Ağzınızda, dişlerinizde ya da çenenizde ağrı olduysa ya da şu anda varsa, ağzınızda yara ya da şişmeler görülüyorsa, çenenizde ağırlık ya da uyuşma hissediyorsanız ya da dişinizi kaybettiyseniz hemen doktorunuza ve diş hekiminize bildiriniz.

        • Diş tedavisi görmek ya da dişinize cerrahi bir işlem uygulanmak zorundaysa ve özellikle aynı zamanda damar yoluyla uygulanan bisfosfanatlar denen ilaçları kullanıyorsanız, aynı zamanda SUTENT kullandığınızı diş hekiminize söyleyiniz.

      • Ciddi deri veya cilt altı doku reaksiyonlarınız varsa. SUTENT'i kullanırken “gangrenli piyoderma†(ağrılı deri ülseri) veya nekrotizan fasit (hayatı tehdit edici olabilecek şekilde deri/yumuşak doku enfeksiyonlarının hızlıca yayılması) oluşabilir. Yara çevresinde, ateş, ağrı, kızarıklık, şişme veya irin veya kan akması gibi semptomları içerecek bir enfeksiyon oluşması durumunda derhal doktorunuz ile iletişime geçiniz. Bu durum sunitinib kullanımının bırakılmasıyla düzelir. Genellikle gövdede kendini kırmızımsı noktalar veya ortasında kabarcık olan dairesel benekler olarak kendini gösteren ciddi deri döküntüleri (Stevens-Johnson sendromu, toksik epidermal nekroz, eritem multiforme) sunitinib kullanımı ile bildirilmiştir. Döküntü yaygın kabarcıklara veya derinin soyulmasına kadar ilerleyebilir ve ölümcül olabilir. Bu durumlar ile karşılaşmanız durumunda hemen sizi yönlendirmesi için doktorunuza danışınız.

      • Sara hastalığı olarak bilinen epilepsi nöbetleri geçiriyorsanız veya daha önce geçirdiyseniz. Eğer yüksek kan basıncınız (tansiyonunuz), baş ağrınız veya görüşünüzde kayıp var ise mümkün olan en kısa zamanda doktorunuzu bilgilendiriniz.

      • Şeker hastalığınız varsa. Diyabet hastalarında düşük kan şekeri riskini en aza indirmek için, kullanılan anti- diyabetik ilaçların dozunun ayarlanması gerekliliğini değerlendirmek için kan glukoz seviyesi düzenli olarak kontrol edilmelidir.

        Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

        SUTENT'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

        SUTENT yemeklerle beraber ya da haricinde kullanılabilir.

        Ancak SUTENT ile tedavi görürken greyfurt suyu içmekten kaçınmalısınız.

        Hamilelik

        İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

        Eğer hamileyseniz, emziriyorsanız, hamile olduğunuzu düşünüyorsanız ya da hamile kalmayı planlıyorsanız ilacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

        Hamile kalma olasılığı bulunan kadınlar, SUTENT tedavisi süresince gerekli doğum kontrol yöntemlerini kullanmalıdırlar. Hamileyseniz kullanmayınız.

        Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

        Emzirme

        İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

        Emziriyorsanız SUTENT'i kullanmayınız.

        Araç ve makine kullanımı

        Eğer baş dönmesi veya anormal yorgunluk gibi şikayetleriniz olursa araç ve makine

        kullanırken dikkatli olunuz.

        SUTENT'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

        Bu tıbbi ürün her “dozâ€unda (kapsül) 1 mmol (23 mg)'dan daha az sodyum ihtiva eder; yani aslında “sodyum içermezâ€.

        Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

        Yakın zamanda reçeteli veya reçetesiz olmak üzere aldığınız veya alacağınız herhangi bir ilaç varsa doktorunuza veya eczacınıza bildiriniz.

        Bazı ilaçlar vücudunuzdaki SUTENT düzeyini etkileyebilir. Eğer aşağıda belirtilen aktif

        maddeleri içeren herhangi bir ilaç kullanıyorsanız doktorunuzu bilgilendiriniz:

        • Tüberküloz ilaçları (rifampin),

        • Antibiyotikler (eritromisin, klaritromisin, rifampisin),

        • Depresyon ve anksiyete tedavisinde kullanılan sarı kantaron (Hypericum perforatum) içeren bitkisel ürünler

        • Alerjik/solunum ya da deri hastalıkları ilaçları (Kortizon ve benzeri ilaçlar, deksametazon gibi)

        • Sara (epilepsi) ilaçları (fenitoin, karbamazepin, fenobarbital),

        • Mantar enfeksiyonunda kullanılan antifungal ilaçlar (ketokonazol, itrakonazol),

        • HIV enfeksiyonunda (AIDS) kullanılan ilaçlar (ritonavir)

        • Varfarin veya asenokumarol gibi kan sulandırıcı ilaçlar

        Eğer reçeteli yadareçetesizherhangi birilacışu anda kullanıyorsanız veya son

        bilgi veriniz.

  • Rahim Boyu ( Serviks ) Kanseri Rahim Boyu ( Serviks ) Kanseri  Rahim boynu (serviks) kanseri 35 yaş altı kadınlarda görülen vakalarda meme kanserinden sonra ikinci sırayı alır.Serviks kanserinin gelişmesi yıllarca sürebilir.
    Doğum Sonrası Depresyonu Doğum Sonrası Depresyonu  Doğum sonrası depresyonu, doğumdan sonra her on kadından biri tarafından tecrübe edilen stresli bir durumdur.
    Depresyonu Anlamak Depresyonu Anlamak Depresyon farklı kişileri farklı biçimlerde etkiler. Duygusal veya fiziksel olmak üzere geniş alanda belirtilere sebep olabilir.Depresyona neler sebep olur?
    Tiroid Kanseri Tiroid Kanseri En sık görülen tiroid kanseri türü olan papiller tiroid kanseri, tüm tiroid kanserlerinin yaklaşık %70'ini oluşturur.
    Travma Sonrası Bunalımı Travma Sonrası Bunalımı Travmatik bir olay, günlük olağan olayların dışında olan ve kişiyi derinden rahatsız eden bir olaydır.Birçok olay böyle bir etki gösterebilir.

    İLAÇ GENEL BİLGİLERİİlaç Bilgileri

    Pfizer İlaçları Ltd.Şti.
    Geri Ödeme KoduA10551
    Satış Fiyatı TL
    Önceki Satış Fiyatı
    Original / JenerikOriginal İlaç
    Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
    Barkodu8699532158710
    Etkin Madde Sunitinib Maleat
    ATC Kodu L01XE04
    Birim Miktar 12.5
    Birim Cinsi MG
    Ambalaj Miktarı 28
    Antineoplastik ve İmmünomodülatör Ajanlar > Diğer Kanser İlaçları > Sunitinib
    İthal ( ref. ülke : Fransa ) ve Beşeri bir ilaçdır. 

    İLAÇ FİYATLARIİlaç Fiyatları

    SUTENT 12.5 mg 28 kapsül Barkodu