Saba İlaçları TADOLAK FORT 400 mg 14 film tablet İP Formülü

TADOLAK FORT 400 mg 14 film tablet Formülü

Saba İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. | Güncelleme :17 Aralık  2024

Her film tablet'te 200 mg. Etodolak ve titandioksit, kırmızı demiroksit vardır.


Tadolak film tablet, romatoid artrit ve osteoartrit'in akut veya uzun süreli tedavisinde kullanılır.
Akut peptik ülseri olanlar veya peptik ülser ile ilgili geçmişi olanlarda kullanılmamalıdır. Etodolak'a karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır. Asetilsalisilik asid veya diğer non-steroidal antienflamatuar ilaçlara karşı aşırı duyarlılığı olanlarda ve bu ilaçlarla tedavi sırasında astım, rinit, ürtiker gelişen hastalarda kullanılmamalıdır.
Diğer NSAI ilaçlar gibi Tadolak platelet fonksiyonlarını azaltabilir. Özellikle antikoagülan tedavi gören hastalar gastroentestinal belirtiler yönünden takip edilmeli, kanama meydana gelmiş ise tedavi kesilmelidir. Kalp yetmezliği olanlarda, sirotik ve nefrotiklerde, diüretik alanlarda, kronik renal ve hepatik yetmezliği olanlarda ve özellikle yaşlı kişilerde tedavinin başlangıcında renal ve hepatik fonksiyonların gözlenmesi gereklidir. Gebelikte/Emziklilikte Kullanımı : Yeterli klinik çalışma olmadığından gebelikte ve emziren annelerde kullanılmamalıdır.Etodolak ile tedavi sırasında rapor edilen yan etkiler; mide bulantısı, epigastrik ağrı, diyare, hazımsızlık, yanma, gaz, konstipasyon, kusma, ülseratif stomatit, dispepsi, gastrit, hematem, melena, rektal kanama, kolit, vaskulit, başağrısı, başdönmesi, bulanık görme, pireksi, kulak çınlaması, deri döküntüsü, prurit, yorgunluk, depresyon, uykusuzluk, konfüzyon, parestezi, tremor, halsizlik, sararma, dispne, ödem, palpitasyonlar, bilirubinuri, hepatik fonksiyon bozuklukları, sarılık, sık idrara çıkma, disüri, angio ödem, anafilaktoid reaksiyon, ışığa hassasiyet, ürtiker ve Stevens-Johnson sendromudur. Nadiren oluşan daha ciddi yan etkiler, gastro-intestinal ülserasyondur. NSAI ilaçların çeşitli formlarda nefrotoksisiteye yol açtığı bildirilmiştir. NSAI'ların kullanımı interstitial nefrit, nefrotik sendrom ve renal yetmezliğe yol açabilir. Trombositopeni, nötropeni, agranülositoz ve anemi nadiren görülür.
Etodolak yüksek oranda serum proteinlerine bağlandığından aynı zamanda kullanılırsa antikoagülanlar gibi ilaçların proteinlere bağlanmasını engelleyebilir. Diğer non-steroidal ilaçlarla alındığında ülser ve hemoraji riski artar. Etodolak oral antikoagülanların ve heparinin etkilerini artırarak gastrik mukozada irritasyon ve kanamalara neden olabilir. Etodolak diüretiklerin aktivitesini azaltabilir. Sulfonamidlerin hipoglisemik etkilerini artırabilir. Lityum plazma konsantrasyonunu artırabilir. Bilirubin miktar tayini yanlış sonuçlar verebilir. (İdrarda etodolak'ın fenolik metabolitleri bulunduğu için)
Yetişkinlerde : Günde 400-600 mg (2-3 tablet) iki defada veya tek bir doz halinde bir defada alınır. Günde 600 mg'ın (3 tablet). üstündeki dozlarda güvenli kullanımı tespit edilmemiştir. Yaşlılarda doz azaltılması gerekmez. Çocuklarda kullanılması tavsiye edilmez. Doz aşımı Halinde Alınacak Tedbirler : Etodolak ile doz aşımı konusunda bir deneyim bildirilmemesine rağmen, eğer böyle bir durum söz konusu ise standart uygulamalar (gastrik lavaj, aktif kömür uygulaması, genel destekleyici tedavi vb.) tatbik edilmelidir.

Kalp Krizi Kalp Krizi
Kalbe giden kan akışı durduğunda kalp krizi meydana gelir.
Sırt Ağrısı Sırt Ağrısı
Sırt ağrısı birden bire ortaya çıkıp şiddetli (akut) olabilir veya zamanla gelişip daha uzun süreli sorunlara (kronik) neden olabilir.

İLAÇ BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Saba İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Geri Ödeme KoduA09625
Satış Fiyatı113.62 TL [ 17 Aralık 2024 ]
Önceki Satış Fiyatı113.62 TL [ 2 Aralık 2024 ]
Original / JenerikJenerik İlaç
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699511091786
Etkin Madde Etodolak
ATC Kodu M01AB08
Kas İskelet Sistemi > Non-steroid > Etodolak
Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ EŞDEĞERLERİ

Eşdeğer İlaç Adı Barkodu İlaç Fiyatı
DOLARIT 8699580090635 92.97TL
DOLELAC 8699591090303 113.62TL
DOLENOP 8699591090716 169.30TL
Diğer Eşdeğer İlaçlar