Novartis İlaçları TALOTREN 350 mg 30 kapsül İP Formülü

TALOTREN 350 mg 30 kapsül Formülü

Novartis Sağlık,Gıda ve Tarım Ürünleri San. Tic. A.Ş. | Güncelleme :30 Aralık  1899

1 pellet kapsül Aktif madde: Teofilin 200-350 mg Yardımcı maddeler: Titan dioksid Demir oksid (siyah)
Bronşiyal astım, kronik bronşit ve pulmoner amfizeme bağlı bronkospazmlar.
Teofilin komponentlerinden herhangi birine veya ksantin türevlerine hipersensitivite göstermiş şahıslarda kontrendikedir.
Altı yaşın altındaki çocuklar Talotren kapsüldeki dozlardan daha düşük dozlarda teofiline gerek duyduğundan, Talotren ile tedavi edilmemelidir. Kalp yetmezliği, kardiyak aritmi, yeni geçirilmiş miyokard enfarktüsü, korpulmonale, hipertiroidi, uzun süren ateş, solunum yolu enfeksiyonları (viral dahil), prostat hipertrofisi ya da peptik ülser vakalarında dikkatli kullanılmalıdır. Karaciğer hastalığı (metabolizma yavaşlaması) ya da böbrek hastalığı (eliminasyon azalması) bulunanlarda ve yaşlılarda dikkatli kullanılmalıdır. Bu hastalarda yüksek kan düzeylerini önlemek için doz ayarlaması yapılmalıdır. Gebelik ve laktasyonda kullanımı: Gebelikte kullanım emniyeti saptanmamıştır. Teofilinin plasentayı geçtiği bilindiğinden, Talotren gebelere mutlak gereksinim olmadıkça verilmemelidir. Teofilin anne sütüne geçer. Emziren anneler bebekte ortaya çıkabilecek istenmeyen etkiler konusun-da uyarılmalıdır. Talotren çocukların erişemeyeceği bir yerde saklanmalıdır.Talotren ile en sık bildirilen yan etkiler gastrointestinal irritasyon ve merkezi sinir sistemi stimülasyonudur. Bulantı, kusma, karın ağrısı, uykusuzluk, huzursuzluk, taşikardi ya da hipotansiyon görülebilir.
Teofilin, diğer ksantinlerin ya da sempatomimetiklerin toksik yan etki potansiyelini artırabilir. Furosemidin etkisini artırabilir. Teofilin ile birlikte kullanıldığında, lityumun terapötik etkisi azalabilir. Birlikte allopurinol, antasidler, beta blokerler, simetidin, siproflaksasin, oral kontraseptifler, eritromisin, troleandomisin, ranitidin, verapamil ya da grip aşısının kullanılması teofilinin plazma düzeyini artırabilir. Barbitüratlar, karbamazepin, fenitoin, rifampisin ve sigara kullanılması teofilinin plazma düzeyini azaltabilir.
Talotren kapsüller uygun miktarda sıvı ile alınmalıdır. Her hasta için uygun doz kişiye göre ayarlanmalıdır. Aşağıdaki hasta grupları için şu farmasötik dozaj formları önerilmektedir. Talotren 200 mg kapsül: 6 yaşın üzerindeki çocuklar ve teofiline karşı duyarlı olduğu bilinen erişkinler. Talotren 350 mg kapsül: 40 kg’ın üzerindeki ergen ve erişkinler. Tedavinin ilk 3 günü için 12 saat arayla bir kapsüllük başlangıç dozu önerilir. Tedavinin 3. gününde etkinlik ve tolerans değerlendirilir. Hastanın ilaca cevabı uygunsa, aynı dozla idame tedavisine geçilir. Cevabı yeterli olmayan ve toleransı iyi olan hastalarda idame tedavisinde doz günde 3 kapsüle yükseltilebilir. Esas olarak gece ataklarından yakınan hastalarda başlangıç tedavisi olarak 3 gün süreyle yatmadan önce tek kapsül (24 saat arayla) verilerek 3. günde etkinlik ve tolerars değerlendirilebilir. Günlük 15 mg/kg’lık (çocuklarda 20 mg/kg), dozlar aşılacaksa, teofilin plazma düzeyinin takip edilmesi ( radio-immunoassay ya da enzim immunoassay ile ) önerilir. Terapötik aralık 10-20 µg/ml’dir. Doz aşımı belirtilerinin görülmesi durumunda (Yan etkiler ve Doz aşımı bölümlerine bakınız), doz azaltılmalıdır (12 ya da 24 saat arayla daha düşük bir doz uygulanır) Doz aşımı: Semptomlar: “Yan etkiler/Advers etkiler” bölümünde anlatılan semptomlara ek olarak diürez, susama, delirium, hipertermi, taşipne, aritmi, elektrolit bozuklukları, konvülsiyonlar ve koma görülebilir. Tedavi: Hastada konvülsiyon yoksa, gastrik lavaj endikedir. Yüksek dozda hızlı etkili laksatifleri takiben aktif karbon ve 10 g sodyum sülfat uygulanmalıdır. Teofilin plazma düzeyi 20 µg/ml’nin altına inene kadar aktif kömür 6 saatte bir tekrarlanmalıdır. Hasta kardiyak monitöre bağlanmalı ve aritmiler takip edilmelidir. Gerektiğinde uygun bir anti-aritmik ilaç uygulanmalıdır. Başta hipokalemi olmak üzere metabolik bozukluklar düzeltilmeli ve konvülsiyonlar bir antikonvülsan ilaç ile kontrol altına alınmalıdır. Ağır teofilin intoksikasyonunda (örneğin plazma düzeyi 40 µg/ml’den daha yüksek) aktif kömür ile hemoperfüzyon düşünülmelidir. Ayrıca gereken semptomatik tedavi uygulanır.

Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük
Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır.
Astım Astım
Astımlı kişilerin akciğerlerindeki hava boruları (bronşlar) hassastır. Bu kişiler belirli tetikleyici faktörlere maruz kaldıklarında, hava boruları nefes almalarını güçleştirecek şekilde daralır.

İLAÇ BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Novartis Sağlık,Gıda ve Tarım Ürünleri San. Tic. A.Ş.
Satış Fiyatı TL
Önceki Satış Fiyatı
Original / JenerikOriginal İlaç
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699504170252
Etkin Madde Aminofilin
ATC Kodu R03DA04
Solunum Sistemi > KORTİKOİDLER > Teofilin
Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ EŞDEĞERLERİ

Eşdeğer İlaç Adı Barkodu İlaç Fiyatı
ASMAFILIN 8699649150027
BIOFLEKS 8699788699043 57.37TL
BRONKOLIN 8699587033802 66.13TL
Diğer Eşdeğer İlaçlar