Sanofi Aventis İlaçları TARIVID 200 mg 100 ml flakon İP Yan Etkiler {Arsiv}

TARIVID 200 mg 100 ml flakon Yan Etkiler {Arsiv}

Sanofi Sağlık Ürünleri Ltd.Şti | Güncelleme :8 Şubat  2013

-Mide-barsak kanalına etkisi :
Tedavi süresince mide bozuklukları, karın ağrısı, iştahsızlık, bulantı, kusma, ishal gibi belirtilerle karşılaşılabilir. Bazı vakalarda diyare bazen, kanlı dışkının eşlik edebildiği bir enterokolitin semptomu olabilir. Antibiyotiklerle ortaya çıkabilen özel bir enterokolit şekli psödomembranöz kolittir (bir çok vakada Clostridium difficile4ye bağlı.) Tedavi sırasında veya tedaviden hemen sonraki haftalarda, ağır vesürekli ishal görülen hastalarda bu olasılık göz önünde bulundurulmalıdır.
Psödomembranöz kolitten sadece şüphelenildiğinde bile Tarivid 400 derhal kesilmelidir. bu tip kolit bir doktor tarafından acil ve uygun bir tedaviyi gerektirir. Peristaltik hareketleri inhibe eden ilaçla, bu gibi durumlarda kullanılmamalıdır.
-Karaciğere ve safra yollarına etkisi :
Nadir olarak, hepatik enzimlerin serum düzeyinde artış veya karaciğer fonksiyon bozukluğuyla birlikte bilirubin düzeyinde yükselme olabilir. Çok nadir olarak, safra akımının bozukluğuna (kolestatik sarılık) veya karaciğer enflamasyonuna (hepatit) bağlı olarak sarılık ya da karaciğer harabiyeti görülebilir.
-Sinir sistemine etkisi :
Sinir sistemini ilgilendiren baş ağrısı,baş dönmesi, uyku bozuklaukları ajitasyon ve konfüzyon olabilir. Nadir olarak yürüyüşte düzensizlik ve titreme (kas koordinasyon bozukluklarına bağlı), ekstrapiramidal semptomlar, uyuşukluk ve karıncalanma (parestezi ve hipestezi), konvülziyonlar ortaya çıkabiilir. Nadiren çift görme, bulanık görme veya renk görmede anormallikler gibi görme bozuklukları, tad ve koku bozuklukları tad ve koku kaybına varabilen) ve denge bozuklukları gelişebilir.Tinnitus ve işitme bozuklukları (ender olarak işitme kaybına varabilen) oflaksosin ile nadirdir.
Çok nadir durumlarda kabus görme hallüsinasyonlar, anksiate depresyon olabilir.
Bu psikotik durumla, kendini tehlikeye sokabilecek davranışlar geliştirmeye varabilir.
Bazı reaksiyonlar ilk kullanımdan hemen sonra bile görülebilir. Bu duruma rastlanırsa ilaç hemen kesilmelidir.
-Kardiyovasküler sisteme etkisi :
Tarivid 400alımı, kalp atışlarında hızlanma (tşikardi) ve kan basıncında geçici azalmaya yolaçabilir. Nadiren kan basıncındaki belirgin zalmaya bağlı olarak, dolaşım şoku gelişebilir.
-Kan tablosuna etkisi :
Çok nedir olarak kırmızı ve beyaz kan hücrelerinin ve/veya trombositlerin sayısında azalma (anemi, agranülositoz dahil lökoponi, trombositopeni, pensitopeni) ortaya çıkabilir. sadece bazı vakalarda bu değişikliikler kemik ilğinde yeni hücre yapımının azalması (kemik ilği depresyonu) sonucunda oluşabilir. Çok nadiren, artmış yıkıma bağlı eritrosit miktarı azalabilir.
-Böbreklere etkisi :
Nadir olarak, böbrek fonksiyon bozukluğu (örneğin serum kreatinin düzeyinde artış olabilir) veya izole durumlarda böbreklerin akut anflamasyonu (interstisyel nefrit) görülebilir. Bu reaksiyonlar, bazen akut böbrek yetezkliğine kadar varabilir.
- Deri, muköz membran ve diğer reaksiyonlar :
Kaşınma, deri döküntüleri (istisnai vakalarda, su toplaması, vezikül v.b.) gibi kutanöz ve mukozal reaksiyonlar gelişebilir. Çok nadir durumlarda, deride sıcaklık artışı ile birlikte kızarıklık, çok şiddetli deri reaksiyonları (eritema mulltiforme, Stvens-Johnson Sendromu, Lyell Sendromu) ve damar enflamasyonu (vaskülit) ortaya çıkabilir. Genellikle, vaskülit deri altındaki kanamalarsonucu oluşan kırmızı küçük benekler (peteşi), içi kan dolu büller (hemorajik büller) ve kabuklu küçük nodüllerle kendini belli eder istisna vakalarda nekrozu içeren deri lezyonlarına neden olabilir. vaskülit iç organları da tutabilir.
Çok nadir vakada, ışığa aşırı duyarlılık gelişebilir. Bu durum, ağır güneş yanığı tablosuna benzer ve bazı vakalarda tırnaklarıda (renk ve tırnak kaybı) etkileyebilir.
Ateş, eozinofil ve akciğerde alerjik enflamasyon (alerjik pnömoni) çok nadiren gelişebilir. Anafilaktik veya anfilaktoid reaksiyonlar (hızlı geliş

Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük
Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır.
HIV ve Aids HIV ve Aids
HIV, Human Immunodeficiency Virus’dür (İnsanlarda Bağışıklık Sistemini Bozan Virüsdür). Bu virüs AIDS hastalığına sebep olur.
Lösemi Kan Kanseri Lösemi Kan Kanseri
Lösemi, kan kanseridir ve vücudunun kan oluşturan dokularının hastalanması anlamına gelir. Birçok lösemi türü vardır; bazı lösemi türleri çocuklarda bazıları da yetişkinlerde sık görülür.

İLAÇ BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Sanofi Sağlık Ürünleri Ltd.Şti
Geri Ödeme KoduA07672
Satış Fiyatı TL
Önceki Satış Fiyatı
Original / JenerikOriginal İlaç
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699809697614
Etkin Madde Ofloksasin
ATC Kodu J01MA01
Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > RİFAMPİSİN/RİFAMİSİN > Ofloksasin
Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ EŞDEĞERLERİ

Eşdeğer İlaç Adı Barkodu İlaç Fiyatı
EXOCIN 8699490561119 113.62TL
GIRASID 8699518610102
KOZOKSIN 8699503090384
Diğer Eşdeğer İlaçlar