Bir immünizasyon dozu:
Saflaştırılmış Difteri Toksoidi: 1 immünizasyon dozu*
Saflaştırılmış Tetanoz Toksoidi: 1 immünizasyon dozu**
Bordatella pertussis: 4 İÜ (minimum)
İnaktive tip I poliomyelitis virüsü: 1 immünizasyon dozu***
İnaktive tip II poliomyelitis virüsü: 1 immünizasyon dozu***
İnaktive tip III poliomyelitis virüsü: 1 immünizasyon dozu***
Alüminyum hidroksit (AI olarak): 1 .25mg. (maximum)
Formaldehid: 0.1 mg. (maximum)
2-fenoksietanol: 0.005 ml.(maximum)
* Difteri toksoidinin bir immünizasyon dozu, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) uluslararası standart veya ona göre ayarlanmış bir referans preparatla paralel olarak çalışıldığında en az 30 İÜ'lik bir koruyucu aktivite gösteren miktardır.
** Tetanoz toksoidinin bir immünizasyon dozu, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) uluslararası standart veya ona göre ayarlanmış bir referans preparatla çalışıldığında en az 60 İÜ'lik bir koruyucu aktivite gösteren miktardır.
*** 1 immünizasyon dozu inaktive poliomiyelitis aşısı, Fransız ve Avrupa farmakopelerince tanımlanan antijenisite testlerinin gerektirdiği yeterli miktarda, inaktive edilmiş tip I, II, III poliomyelitis virüsü içermektedir.
Difteri, tetanoz, boğmaca ve çocuk felci hastalıklarına karşı korunmak amacıyla kullanılır.
Akut, ateşli enfeksiyon hastalıklarında,kronik hastalıkların akut alevlenme dönemlerinde,aşının boğmaca komponenti nedeni ile özgeçmişinde nörolojik sorunu olan çocuklarda,daha önce doza bağlı olarak ciddi yan etki gösteren çocuklara 2. veya 3. doz DTP+IPV aşısı uygulanmamalıdır.
İlerleyici olmayan ensefalopatiler için kontrendikasyon oluşturmaz. Difteri-tetanoz-boğmaca aşısı uygulamalarından sonra ateşin 40°C ve üzerine kadar yükselmesi çocuğun uzun süre ağlaması gibi durumlar aşının bir daha uygulanması için bir kontrendikasyon oluşturmaz. Aşı iyi tolere edilmektedir. Aşı reaksiyonları genellikle hafif seyirli ve geçici olup çocuklara gerektiği durumlarda salisilatlar, barbitüratlar ve antihistamikler verilerek yan etki oluşumu önlenebilir. Aşının boğmaca komponentine bağlı olarak çok nadiren nörolojik komplikasyonlar hastalık sonucu meydana gelen komplikasyonlardan 100-1000 kat daha azdır.
Bildirilen ve bilinen bir etkileşimi yoktur.
i.m. veya s.c. yolla 2-6 ay arası bebeklerde 4-6 hafta arayla 3 doz ve 1 yıl sonra rapel; 6-12 ay arası bebeklerde 4-6 hafta arayla 2 doz ve 1 yıl sonra rapel 1-5 yaş arası çocuklarda 1 doz kullanılır. 2 yaşına kadar olan bebeklere uyluk anterolateral bölgeden veya kalçadan, 2 yaşından büyük çocuklara deltoid bölgeden uygulanır.