Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde:
Yetişkinler: Günlük mutad doz, 1-2 g'dır. Hafif ve orta derecedeki enfeksiyonlarda her 12 saatte bir adet, ağır enfeksiyonlarda ise her 6 saatte bir adet Tetralet-500 kapsül uygulanır.
Brusella tedavisi: 3 hafta süreyle her 6 saatte bir adet Tetralet-500 kapsül alınmalı ve buna ilk hafta için günde iki kez, ikinci hafta için günde bir kez 1 g I.M. streptomisin eklenmelidir.
Gonore tedavisi: Başlangıçta 3 adet Tetralet-500 kapsül bir defada (toplam 1.5 g) alınmalı, daha sonra her 6 saatte bir adet Tetralet-500 kapsül (toplam 9 g'a ulaşıncaya kadar) uygulanmalıdır.
Sifiliz tedavisi: Eşit bölünmüş dozlarda 10-15 gün süreyle toplam 30-40 g uygulanmalıdır. Laboratuvar kontrolleri ile birlikte hasta yakından izlenmelidir.
C.trachomatis'e bağlı komplike olmayan üretral, endoservikal ve rektal enfeksiyonların tedavisi: En az 7 gün süreyle her 6 saatte bir adet Tetralet-500 kapsül uygulanmalıdır.
Akne tedavisi: Başlangıçta eşit bölünmüş dozlar halinde 1 g/gün uygulanır. Düzelme gösterdiğinde (genellikle bir hafta içinde), doz tedricen 125 mg-500 mg/gün olan idame dozuna indirilmelidir.
Streptokokal enfeksiyonlarda tedaviye en az 10 gün süreyle devam edilmelidir.
8 yaş üzerindeki çocuklar: Günlük mutad doz, 25-50 mg/kg'dır. İlaç, 4 eşit bölünmüş dozda uygulanmalıdır. Tedavi semptomlar kaybolduktan ve vücut ısısı normale döndükten sonra 24-48 saat daha sürdürülmelidir.
Not: Kapsüller, tercihen yemekten 1 saat önce veya 2 saat sonra alınmalıdır.
- Absorbsiyonunu bozacağı için Tetralet-500 kapsül ile birlikte aluminyum, kalsiyum ve magnezyum içeren antasid ilaçlar verilmemelidir.
- Besin maddeleri, süt ve süt ürünleri tetrasiklin absorbsiyonunu etkileyebilirler.
- İlacın kullanımı sırasında hastalarda ortaya çıkabilecek gastrointestinal sistemle ilgili muhtemel yan etkileri önlemek için bol miktarda sıvı ile birlikte alınması önerilir.
|
Lösemi Kan Kanseri Lösemi, kan kanseridir ve vücudunun kan oluşturan dokularının hastalanması anlamına gelir. Birçok lösemi türü vardır; bazı lösemi türleri çocuklarda bazıları da yetişkinlerde sık görülür. |
|
Belsoğukluğu, Chlamydia ve Frengi Belsoğukluğu, bakterilerin sebep olduğu bir enfeksiyondur. Cinsel ilişki
yoluyla bulaşır ve dölyatağı boynunda, idrar yollarında, anüste, makatta ve
boğazda enfeksyona sebep olabilir. |