Sıklıkla (% 10’dan fazla), baş dönmesi ve bulantı görülebilir.
Seyrek olarak (% 1-10), bulantı, kostipasyon, terleme, ağız kuruluğu, başağrısı ve uyku hali oluşabilir.
Dolaşım sistemi nadir olarak (% 1’den az) etkilenebilir (palpitasyon, taşikardi,dolaşım kollapsı eğilimi). Bu durum özellikle ayakta (dik pozisyonda) ve fiziksel aktivite halinde iken görülür.
Çok nadiren, öğürme, gastrointestinal irritasyon (midede basınç ve şişkinlik) ve deri reaksiyonları (ekzantem, prurit, ürtiker) oluşabilir.
Seyrek olarak, kas zayıflığı, iştahta değişme ve üriner düzensizlik (miksiyon bozukluğu) ortaya çıkabilir.
Çok nadir olarak, TramadolorÒ 100 Enjeksiyonluk Çözelti ile hastalığın tipine, şiddetine göre değişen uygulama süresi ve kişiliğe bağlı olarak farklı psikolojik yan etkiler görülebilir. Bu etkiler, ruh halinde değişiklik (çoğunlukla bozulan ruh hali, duruma göre disfori), aktivite değişikliği (çoğunlukla aktivitede azalma, bazen de aktivitede artış), zihinsel ve duyu fonksiyonlarında kapasite değişiklikleri (örn. karar verebilme ve algılama) şeklinde görülür.
Nadiren alerjik reaksiyonlar (örneğin, dispne, bronkospazm, hırıltı, angionörotik ödem gibi) ve anafilaksi oluşabilir. Çok nadiren epileptik konvülsif nöbetler ortaya çıkabilir. Bu yan etki, yüksek dozda tramadolle birlikte veya daha sonra antidepresif ve antipsikotikler gibi konvülsiyon oluşturan veya konvülsiyon eşiğini düşüren ilaçların kullanılması sonucu meydana gelir.
Çok nadiren kan basıncında artış ve bradikardi gözlenebilir.
Tavsiye edilen dozun aşılması ve santral sinir sisteminin etkisini baskılayan ilaçlarla birlikte kullanılması halinde solunum depresyonu ortaya çıkabilir.
Bağımlılık oluşabilir. Yoksunluk sendromu, opioidlerinkine benzer olup; ajitasyon, anksiyete, sinirlilik, uyuklama, hiperkinezi, tremor ve gastrointestinal sistemle ilgili semptomlar görülebilir.
|
Kalp Krizi Kalbe giden kan akışı durduğunda kalp krizi meydana gelir. |
|
Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır. |