Glaxo Smithkline İlaçları TRIZIVIR 60 film tablet İP Dozajı

TRIZIVIR 60 film tablet Dozajı

Glaxo Smith Kline İlaçları San.Ve Tic.A.Ş | Güncelleme :10 Aralık  2010

Tedavi HIV enfeksiyonu tedavisinde deneyimli bir hekim tarafından yürütülmelidir. Yetişkinlere ve 12 yaş üzeri adolesanlara önerilen Trizivir dozu günde iki kez bir tablettir.

Trizivir 40 kg’dan hafif ağırlıktaki yetişkin ve adolesanlara verilmemelidir; çünkü bu preparat sabit dozludur ve dozu azaltılamaz. Trizivir yemekten önce veya sonra alınabilir.

Eğer Trizivir’in veya içindeki etken maddelerden birinin (abakavir, lamivudin,zidovudin) dozunun azaltılması önerilmişse bunların tek başlarına ilaç formları abakavir (Ziagen™), lamivudin (Epivir™), zidovudin (Combivir™) şeklinde mevcuttur.

Böbrek yetersizlikleri: Böbrek fonksiyonu yetersizliği bulunan hastalarda dozaj ayarlanması gerekebileceğinden böbrek fonksiyonu azalmış (kreatinin klirensi < 50 ml/min) hastalara ayrı abakavir, lamivudin ve zidovudin preparatlarının verilmesi önerilmektedir ( Bkz. Farmakokinetik Özellikleri). Karaciğer yetersizliği: Karaciğer yetersizliği olan hastalarda Trizivir kullanılmamalıdır (Bkz. Kontrendikasyonlar ve Farmakokinetik Özellikler).

Yaşlılar: Halihazırda 65 yaşından daha yaşlı hastalarda farmakokinetik veri elde edilememiştir. Azalmış böbrek fonksiyonu ve hematolojik parametrelerdeki değişiklikler gibi yaşa bağlı değişikliler nedeniyle, bu yaş grubunda özellikle dikkatli olunması önerilmektedir.

Hematolojik advers etkiler bulunan hastalarda dozaj ayarlamaları: Hemoglobin seviyesi 9 g/dl veya 5.59 mmol/l’nin altına düşerse veya nötrofil sayısı 1.0 x 109 /l’nin altına inerse zidovudin dozajının ayarlanması gerekebilir (Bkz. Kontrendikasyonlar ve Uyarılar Önlemler). Trizivir dozajının ayarlanması mümkün olmadığından ayrı abakavir, lamivudin ve zidovudin preparatları kullanılmalıdır.

Aşırı Dozaj

Trizivir’e ait doz aşımı ile ilgili deneyim bulunmamaktadır. Zidovudin veya lamivudinin akut doz aşımı sonrasında, istenmeyen etkiler olarak sıralananların dışında hiçbir spesifik semptom veya belirti görülmemiştir. Hiç bir ölüm vakası olmamış ve tüm hastalar iyileşmiştir. Klinik deneylerde 1200 mg’a varan tek doz abakavir ve 1800 mg’a varan günlük abakavir dozları hastalara uygulanmıştır. Beklenmeyen advers etkiler gözlenmemiştir. Daha yüksek dozların etkileri bilinmemektedir. Eğer doz aşımı meydana gelirse hasta toksisite bulgusu açısından izlenmelidir (Bkz. Yan Etkiler) ve gerekli standart destek tedavisi uygulanmalıdır. Lamivudin diyaliz yoluyla atılabildiği için, bu her ne kadar araştırılmamış olsa da, doz aşımı tedavisinde devamlı hemodiyaliz kullanılabilir. Hemodiyalizin ve periton diyalizinin zidovudinin atılması üzerinde sınırlı etkisi olduğu görülmektedir, fakat glukuronid metabolitinin eliminasyonunu artırmaktadır. Abakavirin hemodiyaliz veya periton diyalizi ile vücuttan atılıp atılamayacağı bilinmemektedir. Hekimler daha detaylı bilgi için lamivudin, abakavir ve zidovudine ait reçete bilgilerine başvurmalıdır.

Saklama Koşulları 300C’nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

Diyabet Hastalığı Diyabet Hastalığı
Diyabet, insülin hormonu ile ilgili problemlerden kaynaklanan bir hastalıktır.
Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük
Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır.
HIV ve Aids HIV ve Aids
HIV, Human Immunodeficiency Virus’dür (İnsanlarda Bağışıklık Sistemini Bozan Virüsdür). Bu virüs AIDS hastalığına sebep olur.

İLAÇ BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Glaxo Smith Kline İlaçları San.Ve Tic.A.Ş
Satış Fiyatı TL
Önceki Satış Fiyatı
Original / JenerikOriginal İlaç
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699522096275
Etkin Madde Abakavir + Lamivudin + Zidovudin
ATC Kodu J05AR04
Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Virüslere Karşı Direkt Etkili İlaçlar > Zidovudin, Lamivudin ve Abakavir
İthal ( ref. ülke : Yunanistan ) ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ EŞDEĞERLERİ

Eşdeğer İlaç Adı Barkodu İlaç Fiyatı
Eşdeğer bir ilaç bulunamadı