Ecz.Baxter İlaçları VARIHES %6 500 ml (setsiz) İP Dozajı

VARIHES %6 500 ml (setsiz) Dozajı

Eczacıbaşı-Baxter Hastane Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. | Güncelleme :29 Haziran  2012

İlk 10 - 20 ml, yavaş olarak ve hasta gözetim altında tutularak verilmelidir. Günlük doz ve infüzyon hızı, kan kaybının miktarına ve hematokrit değerine bağlıdır. Tedavi süresini ve alınacak önlemleri, hipovoleminin ağırlığı ve süresi belirler. GÜNLÜK DOZ Hacim takviyesi yapılan durumlarda, kural olarak günlük doz ortalama 500-1000 ml’dir. Günlük en yüksek doz 20 ml/kg’dır ve ancak çok gerekli durumlarda aşılmalıdır. İNFÜZYON HIZI Özel bir durum söz konusu değilse, 30 dakikada 500 ml’den fazla % 6’lık VARİHES (HES 450/0.7) verilmemelidir. GÜVENLİ KULLANIM İÇİN UYARILAR Anafilaktik reaksiyonlar görüldüğünde zaman yitirmeden gerekli önlemleri alabilmek amacıyla, ilk 10 - 20 ml, yavaş olarak ve hasta gözetim altında tutularak verilmelidir. Aşırı duyarlık durumlarında alınması gereken acil önlemler şunlardır: İnfüzyon durdurulur. I. Deri reaksiyonları : Antihistaminikler II. Taşikardi Kan basıncında düşme Bulantı, kusma : Antihistaminikler ve kortikosteroidler (ör: 100 mg prednisolon i.v.) III. Şok III ve IV : 1. Adrenalin 0.05-0.1 mg (yavaş Bronkospazm İntravenöz enjeksiyon) 2. Kortikosteroid (ör. 1000 mg prednisolon i.v.) IV. Kalp ve / ya da 3. Hacim takviyesi (ör. % 5 insan albümini) solunum durması 4. Oksijen ve reanimasyon tedavisi Yüksek doz verildiğinde ya da hızlı infüzyon yapıldığında, dolaşım sistemine aşırı yüklenme riski göz önünde tutulmalıdır. % 6’lık VARİHES (HES 450/0.7) tedavisi sırasında, hastanın yeterli sıvı almasına dikkat edilmelidir. Serum elektrolitlerinin (özellikle sodyum, potasyum ve klorür) ölçülmesi önerilir. Genellikle şiddetli kusma, ishal ve yanık sonucu ortaya çıkan sıvı ve elektrolit kayıplarına bağlı olan şok durumlarında, başlangıçta % 6’lık VARİHES (HES 450/0.7) verildikten sonra, dengeli bir mültipl elektrolit çözeltisi verilmelidir. Yüksek doz % 6’lık VARİHES (HES 450/0.7) verilmesi, hematokrit, hemoglobin ve plazma protein yoğunluklarının düşmesiyle kendini gösteren bir kan seyrelmesine yol açar. Hemoglobinin % 10’un, hematokritin 27’nin altına düşmemesine dikkat edilmelidir. Total proteinin % 5.0 g’ın altına düştüğü durumlarda, hastaya albümin verilmesi gerekir. Dolaşımdaki kanın % 20 - 25’ini geçen kan kayıplarında, hastaya mutlaka eritrosit verilmelidir. HES, birlikte verilen aminoglikozid grubu antibiyotiklerin nefrotoksisitelerini arttırabilir.

Depresyonu Anlamak Depresyonu Anlamak
Depresyon farklı kişileri farklı biçimlerde etkiler. Duygusal veya fiziksel olmak üzere geniş alanda belirtilere sebep olabilir.Depresyona neler sebep olur?
Omurilik zedelenmeleri Omurilik zedelenmeleri
Omurilik zedelenmesini takip eden birkaç gün içinde, hiçkimse hasarin ne kadar olacagini tahmin edemez. Buradaki sorun, omuriligin herhangi bir zedelenmesinden hemen sonra, bir omurilik sokunun olusmasidir.
Travma Sonrası Bunalımı Travma Sonrası Bunalımı
Travmatik bir olay, günlük olağan olayların dışında olan ve kişiyi derinden rahatsız eden bir olaydır.Birçok olay böyle bir etki gösterebilir.

İLAÇ BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Eczacıbaşı-Baxter Hastane Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.
Satış Fiyatı TL
Önceki Satış Fiyatı
Original / JenerikJenerik İlaç
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699556694522
Etkin Madde Hidroksietil Nişasta + Sodyum Klorür
ATC Kodu B05AA07
Kan ve Kan Yapıcı Organlar > Kan ve Kan Ürünleri > Hidroksietil Nişasta
Yerli ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ EŞDEĞERLERİ

Eşdeğer İlaç Adı Barkodu İlaç Fiyatı
BIOPLAZMA 8699788695298
EXPAHES 8699556694485
HAES-STERIL 8699630690808
Diğer Eşdeğer İlaçlar