Her tablet 5-10 mg Amlodipin´e eşdeğer Amlodipin besilat ihtiva eder.
1- Hipertansiyon:
Vakaların çoğunda tek başına kullanılması yeterli olmaktadır.
Tek bir antihipertansif ile kontrol altına alınamayan hastalarda tedaviye VAZKOR Tablet´in eklenmesi yararlı olabilir.
VAZKOR Tablet, tiazid grubu diüretikler, beta-blokerler veya ACE inhibitörleri ile birlikte kullanılabilir.
2- Anjina pektoris:
Hem koroner damarlarda belirli bir daralmaya bağlı olan kronik stabil anjinanın hem de koroner vazospazm ve/veya vazokonstriksiyondan kaynaklanan vazospastik anjinanın (Prinzmetal anjinası veya varyant anjina) tedavisinde endikedir.
Klinik tablo nedeni ile bir vazospazm veya vazokonstriksiyon mevcudiyeti düşünüldüğünde, bu durum kanıtlanamamış olsa da VAZKOR Tablet verilebilir.
VAZKOR Tablet, nitratlara ve/veya yeterli dozda beta blokerlere dirençli anjina vakalarında tek başına kullanılabileceği gibi diğer antianjinal ilaçlarla birlikte de kullanılabilir.
3- Raynaud´s sendromu
Etken maddeye aşırı duyarlılık durumunda kontrendikedir.
Kesin gerekli görülmedikçe gebelerde ve süt veren annelerde kullanılmamalıdır.Hepatik fonsiyon bozukluğu olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.Baş ağrısı,ödem, yorgunluk,bulantı,yüz kızarması ve baş dönmesi.
Doksazosin plazma proteinlerine yüksek oranda bağlanır (% 98). İn-vitro veriler Doksazosin’in Digoksin, Fenitoin, Varfarin veya İndometazin’in proteinlere bağlanmasını etkilemediğini göstermektedir. Doksazosin ile tiazid grubu diüretikler, Furosemid, beta-blokerler, non-steroid antienflamatuarlar, antibiotikler, oral hipoglisemikler, ürikozürikler ve antikoagülanlar arasında hiçbir etkileşim görülmemiştir.
VAZKOR Tablet´in gerek hipertansiyonda gerekse anjinada başlangıç dozu günde 1 defa 5 mg´dır.
Bu doz hastanın cevabına göre günde 1 defa 10 mg´a kadar arttırılabilir.
VAZKOR Tablet; bir beta bloker, bir ACE inhibitörü veya tiazid grubu bir diüretikle birlikte kullanıldığında, VAZKOR Tablet´in dozunun ayarlanması gerekmez.
VAZKOR yemeklerden önce veya sonra alınabilir.