Her 5 ml'de (1 ölçek)
Parasetamol (Asetaminofen).............................160 mg
Tatlandırıcı;Şeker,Koruyucu Madde;Benzoik asit,Sodyum benzoat
Boyar madde;Ponso 4R
Vermidon çocuk şurubu özellikle çocuklarda ağrı ve ateşle seyreden çeşitli hastalıkların tedavisinde ağrı kesici ve ateş düşürücü etkisiyle semptomatik iyileşme sağlar.
*Üst solunum yolu enfeksiyonları: Tonsillit,nezle,grip
*Çeşitli bakteriyel ve viral enfeksiyonlar; bronşit, farenjit, trakeobronşit, sinüzit, pnömoni,otitis media,servikal adenit.
*Baş,diş ve kas ağrıları.
*Tonsillektomi sonrası.
*Romatizma, nevralji.
Parasetamol'e karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır.
Karaciğer ve böbrek hastalıklarında dikkatle kullanılmalıdır.
Uzun süreli ve yüksek dozda kullanıldığında karaciğer fonksiyonları düzenli aralıklarla kontrol edilmelidir. 5 günden uzun süren ağrılarda, ateşi 39,5 °C'den fazla olanlarda, 3 günden daha uzun süren ateşte ve tekrarlayan
ateş vakalarında doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır.Nadiren ürtiker,kaşıntı gibi allerjik cilt reaksiyonları görülebilir.İlacın kesilmesiyle bu etkiler ortadan kalkar.
Asetilsalisilik aside karşı duyarlı olan hastalar Vermidon çocuk şurubunu genellikle iyi tolere ederler. Önerilen dozların üzerinde uzun süre kullanımlarda hepatotoksik etki gösterebilir.
Tramadolor 100 Enjeksiyonluk Çözelti MAO inhibitörleri ile birlikte kullanılmamalıdır.
Tramadolor 100 Enjeksiyonluk Çözelti, santral sinir sistemini deprese eden ilaçlarla veya alkol ile beraber uygulandığı zaman tramadolün santral sinir sistemi üzerindeki yan etkileri artabilir.
Simetidin ile birlikte verilirse tramadolün farmakokinetiğinde klinik olarak anlamlı değişiklikler olmaz.
Karbamazepin içeren ilaçların, aynı zamanda veya önce (enzim indükleyici ajan) uygulanması, tramadolün analjezik etkisini azaltabilir ve etki süresini kısaltabilir.
Agonist/antagonist etkili opioidlerin (örn: buprenofin, nalbufin, pentazosin) tramadol ile birlikte kullanılması tavsiye edilmemektedir. Çünkü bu şartlarda saf agonistin analjezik etkisinin azalma olasılığı vardır.
Tramadol konvülsif nöbetlere neden olabilir ve selektif serotonin re-uptake inhibitörleri, trisiklik antidepresanlar, antipsikotikler ve nöbet eşiğini düşüren diğer ilaçların nöbet başlatma potansiyelini artırabilir.
Ketokonazol ve eritromisin gibi CYP 3A4’ü inhibe eden maddeler hem tramadolün hem de aktif metaboliti olan O-demetil metabolitin metabolizmasını inhibe edebilir.
Doktor tarafından başka bir şekilde önerilmediği takdirde;
(3 aylığın altındaki bebeklerde doktor tavsiyesine göre kullanılmalıdır).
4-12 ay günde 4-6 saatte bir 1/2 ölçek (80 mg)
1-2 yaş günde 4-6 saatte bir 3/4 ölçek (120 mg)
2-4 yaş günde 4-6 saatte bir 1 ölçek (160 mg)
4-6 yaş günde 4-6 saatte bir 1.5 ölçek (240 mg)
6-9 yaş günde 4-6 saatte bir 2 ölçek (320 mg)
9-11 yaş günde 4-6 saatte bir 2.5 ölçek (400 mg)
11-12 yaş günde 4-6 saatte bir 3 ölçek (480 mg)
* 12 yaşına kadar,24 saat süresince 5 dozdan fazla alınmaması ve doktor tavsiyesi olmadan 5 günden fazla kullanılmaması tavsiye edilir.
AŞIRI DOZ ve TEDAVİSİ :
Çocuklarda 150 mg/kg altındaki aşırı doz alımında karaciğer toksisitesi görülmemiştir. Olası bir karaciğer toksisitesinin erken semptomları bulantı,kusma,aşırı terleme ve fenalık hissidir.Klinik ve laboratuvar bulguları 2-3 güne kadar çıkmayabilir.Tedavide ilk önlem olarak hasta kusturulur (bilinç açıksa) veya mide lavajı uygulanır.Aktif kömür tozu kullanılabilir. Spesifik antidotu asetilsisteindir.24 saat içinde asetilsistein tedavisine başlanmalıdır(140 mg/kg).
|
Diyabet Hastalığı Diyabet, insülin hormonu ile ilgili problemlerden kaynaklanan bir hastalıktır. |
|
Artrit Artrit, oldukça yaygın bir hastalıktır ancak iyi anlaşılamamıştır. Aslında “artrit” tek bir hastalığın adı değildir; eklem ağrısı veya eklem hastalıklarını adlandırmanın gayri resmi yoludur. |