Tenoxicam,20 mg
Vienok film tablet oral yoldan kullanıldığında aşağıdaki hastalıkların semptomatik tedavisinde etkili bir analjezik ve antienflamatuar olarak endikedir.
Romatoid artrit,
Osteoartrit,
Ankilozan spondilit,
Gut ve eklem dışı romatizmal durumlar (tendinit, bursit, epikondlitit, siyatik ve lumbago),
Travma sonrası enflamatuar durumlar.
ilaca aşırı duyarlılığı olan hastalarda, aktif peptik ülser, gastrointestinal kanama durumları ile ağır karaciğer ve böbrek yetmezliği durumlarında kullanılmamalıdır.
Vienoks film tablet renal ve hepatik fonksiyon testlerinde çok seyrek olarak (%1 ile 2) değişik sonuçlar alınmasına yol açabilmektedir. Vienoks diğer nonsteroidal antienflamatuar ilaçlarla olduğu gibi serum transaminazlarında ya da karaciğer enzimlerinde geçici artışlara neden olabilmektedir. Tenoksikam bazı koşıllarda trombosit kümelenmesini azaltabildiğinden buna bağlı olarak kanama süresi uzayabilmektedir. Bu özellikle cerrahi girişim uygulanacak hastalarda göz önünde tutulması gereken bir noktadır. Ayrıca gebelik ve emzirme dönemlerinde kullanılmasının güvenirliği saptanmamıştır.Vienoks film tablet genellikle iyi tolere edilebilen çoğu yan etkileri geçici, hafif veya orta şiddette kabul edilen bir nonsteroidal antienflamatuardır. Vienoks'un kullanılması sonucunda sık olarak, midede rahatsızlık hissi, bulantı, gaz ve seyrek olarak da gastrointestinal ülserasyon, döküntüler, kaşıntı, baş dönmesi ve sersemlik hali görülmektedir.
Vienoks film tablet, kumarin ve benzeri antikoagülan ilaçların etkisini arttırabilir. Farmakokinetik olarak etkileşmemekle beraber, özellikle tenoksikam ile tedavi başlangıcında antikoagülanlar ve oral hipoglisemik ajanların farmakolojik etkileri dikkatle gözlenmelidir.
Vienoks film tablet belirtilen endikasyonlarda ortalama günde tek doz halinde 20 mg (bir tablet) kullanılır. Gut artritin akut nöbetlerinde ise tedavi başlangıcında 2 gün süreyle günde 40 mg (iki tablet) ve bunu takiben 5 gün süreyle de günde 20 mg (bir tablet) verilmelidir.
Çocuklarda uygulama güvenirliliği henüz saptanmamış olduğundan kullanılmaması önerilmektedir.
|
Şizofrenlik Şizofrenliğin psikiatrik teşhisi hakkında çok fazla anlaşmazlık vardır. Bu
sayfadaki bilgiler, şizofrenliğin teşhisi, nedenleri ve tedavisi hakkındaki faklı teoriler
hakkında bilgi verecektir. |
|
Travma Sonrası Bunalımı Travmatik bir olay, günlük olağan olayların dışında olan ve kişiyi derinden
rahatsız eden bir olaydır.Birçok olay böyle bir etki gösterebilir. |