XADAGO 100 mg film kaplı tablet (30 tablet) Klinik Özellikler
{ Safinamid }
4. KLİNİK ÖZELLİKLER
4.1. Terapötik endikasyonlar
XADAGO idiyopatik Parkinson hastalığı (PD) görülen yetişkin hastaların tedavisinde, tek başına veya orta veya ileri evre dalgalanma yaşayan hastalarda kullanılan diğer PD ilaçlarıyla kombinasyon halinde uygulanan stabil bir levodopa (L-dopa) dozuna ek tedavi olarak endikedir.
4.2. Pozoloji ve uygulama şekli
Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:
Safinamid ile uygulanan tedaviye günde 50 mg ile başlanmalıdır. Bu günlük doz, bireyin klinik ihtiyacına bağlı şekilde 100 mg/gün seviyesine kadar artırılabilir.
Bir dozun unutulması durumunda, bir sonraki doz ertesi gün her zamanki saatinde alınmalıdır.
Uygulama şekli:
Oral kullanıma yöneliktir. Safinamid su ile birlikte alınmalıdır.
Safinamid aç veya tok karnına alınabilir.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Böbrek yetmezliği:
Böbrek yetmezliği olan hastalar için dozda herhangi bir değişiklik yapılması gerekli değildir.
Karaciğer yetmezliği:
Şiddetli karaciğer yetmezliği olan hastalarda safinamid kullanımı kontrendikedir (bkz. Bölüm 4.3). Hafif karaciğer yetmezliği görülen hastalarda doz ayarlaması gerekli değildir. Orta dereceli karaciğer yetmezliği olan hastalar için 50 mg/gün şeklindeki düşük doz önerilir. Hastalarda orta dereceliden şiddetli karaciğer yetmezliğine ilerleme ortaya çıkması durumunda safinamid kullanımı durdurulmalıdır (bkz. Bölüm 4.4).
Pediyatrik popülasyon:
Safinamidin çocuklarda ve 18 yaş altı adolesanlardaki güvenliliği ve etkililiği belirlenmemiştir. Herhangi bir veri mevcut değildir.
Geriyatrik popülasyon:
Yaşlı hastalarda dozda bir değişiklik yapılması gerekli değildir.
75 yaş üstü hastalarda safinamid kullanımına ilişkin deneyim sınırlıdır.
4.3. Kontrendikasyonlar
Diğer monoamin oksidaz (MAO) inhibitörleri ile eş zamanlı tedavi (bkz. Bölüm 4.4 ve 4.5).
Petidin ile eş zamanlı tedavi (bkz. Bölüm 4.4 ve 4.5).
Şiddetli karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanım (bkz. Bölüm 4.2).
Albinizm, retinal dejenerasyon, üveit, kalıtsal retinopati veya şiddetli progresif diyabetik retinopati görülen hastalarda kullanım (bkz. Bölüm 4.4 ve 5.3).
4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri
Genel uyarı
Genel olarak safinamid, serotonerjik semptomlara dikkat gösterilerek, etkili olan en düşük dozda uygulanan selektif serotonin geri alım inhibitörleri (SSRI'lar) ile birlikte kullanılabilir. Özellikle safinamid ve fluoksetin veya fluvoksaminin eş zamanlı kullanımından kaçınılmalıdır veya eş zamanlı tedavi gerekliyse bu ilaçlar düşük dozlarda kullanılmalıdır (bkz. Bölüm 4.5). Safinamidle tedaviye başlanmadan önce, daha önce kullanılan SSRI'nın 5 yarı ömrüne karşılık gelen bir arınma periyodu bırakılması düşünülmelidir.
Safinamid uygulamasının kesilmesi ile MAO inhibitörleri veya petidin ile tedaviye başlanması arasında en az 7 gün bırakılmalıdır (bkz. Bölüm 4.3 ve 4.5).
Safinamid BCRP substratları niteliğinde olan ürünlerle birlikte uygulanacak olduğunda lütfen ilgili tıbbi ürünün Kısa Ürün Bilgisi'ne başvurun.
Karaciğer yetmezliği
Orta dereceli karaciğer yetmezliği bulunan hastalarda safinamidle tedaviye başlanırken dikkatli olunmalıdır. Hastalar orta dereceliden şiddetli karaciğer yetmezliğine ilerleme ortaya çıkması durumunda safinamidle uygulanan tedavi durdurulmalıdır (bkz. Bölüm 4.2, 4.3 ve 5.2).
Daha önce retinal hastalık geçirmiş olan hastalarda retinal dejenerasyon potansiyeli
Safinamid potansiyel retinal etkiler konusunda risk oluşturabilecek oftalmolojik öykülere (örneğin kalıtsal retinal hastalık içeren aile öyküsü veya üveit öyküsü) sahip hastalara uygulanmamalıdır (bkz. Bölüm 4.3 ve 5.3).
Dürtü kontrol bozuklukları (ICD'ler)
Dopamin agonistleriyle ve/veya dopaminerjik maddelerle tedavi uygulanan hastalarda dürtü kontrol bozuklukları ortaya çıkabilir. Aynı zamanda diğer MAO inhibitörleriyle de bazı ICD bildirimleri gözlenmiştir. Safinamid tedavisi ICD'lerin ortaya çıkışında herhangi bir artışla ilişkilendirilmemiştir.
Hastalar ve bakıcıları MAO inhibitörleri ile tedavi uygulanan hastalarda gözlenmiş olan kompulsiyon vakaları, takıntılı düşünceler, patolojik kumar oynama, libidoda artış, hiperseksüellik, dürtüsel davranış ve kompulsif harcama veya satın alma gibi davranışsal ICD semptomları konusunda dikkatli olmaları yönünde uyarılmalıdır.
Dopaminerjik yan etkiler
Levodopaya ek olarak kullanılan safinamid, levodopanın yan etkilerini güçlendirebilir ve önceden beri mevcut olan diskinezi alevlenebilir ve levodopa dozunun azaltılması gerekebilir. Safinamid erken evre PD hastalarında dopamin agonistlerine ek olarak uygulandığında bu etki gözlenmemiştir.
4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri
In vivo ve in vitro farmakodinamik ilaç etkileşimleri MAO inhibitörleri ve petidin
Hipertansif krize yol açabilecek selektif olmayan MAO inhibisyonu riski ortaya çıkabileceğinden, safinamid diğer MAO inhibitörleri (moklobemid dahil) ile birlikte uygulanmamalıdır (bkz. Bölüm 4.3).
Petidin ve MAO inhibitörlerinin eş zamanlı kullanımı ile birlikte ciddi advers reaksiyonlar bildirilmiştir. Bu bir sınıf etkisi olabileceğinden, safinamid ile petidinin eş zamanlı şekilde uygulanması kontrendikedir (bkz. Bölüm 4.3).
MAO inhibitörleri ile sempatomimetik tıbbi ürünlerin eş zamanlı kullanımı ile birlikte ilaç etkileşimi vakaları bildirilmiştir. Safinamidin MAO inhibitörü aktivitesi göz önüne alındığında, safinamid ile nazal veya oral dekonjestanların içinde bulunanlar gibi sempatomimetiklerin ya da efedrin veya psödoefedrin içeren soğuk algınlığı ilaçları gibi ürünlerin eş zamanlı şekilde uygulanması sırasında dikkatli olunması gerekmektedir (bkz. Bölüm 4.4).
Dekstrometorfan
Dekstrometorfan ve selektif olmayan MAO inhibitörlerinin eş zamanlı kullanımı ile birlikte ilaç etkileşimi vakaları bildirilmiştir. Safinamidin MAO inhibitörü aktivitesi göz önüne alındığında, safinamid ile dekstrometorfanın eş zamanlı şekilde uygulanması önerilmemektedir; eş zamanlı tedavi gerekli olduğu takdirde dikkatli şekilde uygulanmalıdır (bkz. Bölüm 4.4).
Antidepresanlar
Safinamid ile fluoksetin veya fluvoksaminin eş zamanlı kullanımından kaçınılmalıdır (bkz. Bölüm 4.4), bu önlem SSRI'lar ve dekstrometorfan ile MAO inhibitörleri birlikte kullanıldığında, seyrek olmakla beraber, ciddi advers reaksiyonların (örneğin serotonin sendromu) ortaya çıkmış olmasına dayanmaktadır. Gerekli olması durumunda, bu tıbbi ürünlerin eş zamanlı kullanımı etkili olan en düşük dozda gerçekleştirilmelidir. Safinamidle tedaviye başlanmadan önce, daha önce kullanılan SSRI'nın 5 yarı ömrüne karşılık gelen bir arınma periyodu bırakılması düşünülmelidir.
Selektif serotonin gerialım inhibitörleri (SSRI'lar), serotonin norepinefrin geri alım inhibitörleri (SNRI'lar), trisiklik/tetrasiklik antidepresanlar ve MAO inhibitörlerinin eş zamanlı kullanımı sonucu ciddi advers reaksiyonlar bildirilmiştir. Safinamidin selektif ve geri çevrilebilir MAO-B inhibitörü aktivitesi göz önüne alındığında, antidepresanların uygulanması mümkündür, fakat bunlar gereken en düşük dozda uygulanmalıdır.
In vivo ve in vitro farmakokinetik ilaç etkileşimleri
Safinamid BCRP'yi in vitro geçici olarak inhibe edebilir. İnsanlar üzerinde gerçekleştirilen ilaç-ilaç etkileşimi çalışmalarında rosuvastatin ile zayıf bir etkileşim gözlenmiştir (1,25 ile 2,00 kat arası EAA artışı), fakat diklofenak ile anlamlı bir etkileşim bulunmamıştır.
Safinamid ile BCRP substratı niteliğindeki tıbbi ürünler (örneğin rosuvastatin, pitavastatin, pravastatin, siprofloksasin, metotreksat, topotekan, diklofenak veya gliburid) birlikte alındığında hastaların takip edilmesi ve bir doz ayarlaması gerekip gerekmediğinin belirlenmesi için ilgili ilaçların KÜB'lerine başvurulması önerilir.
Safinamid, büyük ölçüde henüz karakterize edilmemiş yüksek kapasiteli amidazlar tarafından, neredeyse tamamen metabolizma yoluyla elimine edilir. Safinamid ağırlıklı olarak idrarla elimine edilir. İnsan karaciğeri mikrozomlarında safinamid klirensi ketokonazol tarafından
%90 inhibe edildiği için, N-dealkilasyon adımı CYP3A4 tarafından katalize ediliyor gibi görünmektedir.
Safinamid klinik açıdan anlamlı portal ven konsantrasyonlarında OCT1'i in vitro inhibe eder. Bu nedenle, safinamid OCT1 substratları olan ve safinamidle (2 saat) benzer bir tmaks sergileyen tıbbi ürünlerle (örneğin metformin, asiklovir, gansiklovir) birlikte alındığında, bu substratlara maruziyet artabileceğinden alınırken dikkatli olunması gereklidir.
NW-1153 metaboliti klinik açıdan anlamlı konsantrasyonlarda bir OAT3 substratıdır. Safinamidle eş zamanlı uygulanan ve OAT3 inhibitörleri olan tıbbi ürünler NW-1153'ün klirensini azaltabilir ve dolayısıyla sistemik maruziyetini arttırabilir. Sistemik NW-1153 maruziyeti düşüktür (ana madde safinamidin 1/10'u). Metabolik yoldaki ilk ürün olan NW- 1153, daha sonra ikincil ve üçüncül metabolitlere dönüştürüldüğünden, bu potansiyel artışın büyük olasılıkla klinik açıdan bir önemi bulunmamaktadır.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Pediyatrik popülasyon:
Etkileşim çalışmaları yalnızca yetişkinlerle yapılmıştır.
4.6. Gebelik ve laktasyon
Genel tavsiyeGebelik kategorisi:C
Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)
Yeterli doğum kontrol önlemi uygulanmadıkça, safinamid çocuk doğurma potansiyeline sahip kadınlara verilmemelidir.
Gebelik dönemi
Safinamidin gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir (bkz. Bölüm 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. XADAGO'nun hamilelik sırasında kullanılması önerilmemektedir.
Laktasyon dönemi
Hayvanlardan elde edilen farmakodinamik/toksikolojik veriler, safinamidin anne sütüne geçtiğini göstermektedir (bkz. Bölüm 5.3).
Emzirilen çocuklara yönelik risk göz ardı edilemez. XADAGO emzirme döneminde kullanılmamalıdır.
Üreme yeteneği/Fertilite
Hayvanlar üzerinde gerçekleştirilen çalışmalar safinamidin dişi sıçanların üreme performansında ve sperm kalitesinde advers reaksiyonlarla ilişkili olduğunu göstermektedir. Erkek sıçanların fertilitesi etkilenmektedir (bkz. Bölüm 5.3).
4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler
Safinamid tedavisi sırasında somnolans ve baş dönmesi ortaya çıkabilir, bu nedenle hastalar, safinamidin kendilerini olumsuz etkilemediğinden makul düzeyde emin olana kadar motorlu taşıtlar da dahil olmak üzere tehlikeli makinelerin kullanımı konusunda uyarılmalıdır.
4.8. İstenmeyen etkiler
Güvenlilik profilinin özeti
Diskinezi, safinamid hastalarında tek başına L-dopa ile kombinasyon halinde veya diğer PD tedavileriyle kombinasyon halinde kullanıldığında bildirilen en yaygın advers reaksiyondur.
SSRI'lar, SNRI'lar, trisiklik/tetrasiklik antidepresanlar ve MAO inhibitörlerinin eş zamanlı kullanımı ile birlikte hipertansif kriz (yüksek kan basıncı, kollaps), nöroleptik malign sendrom (konfüzyon, terleme, kaslarda sertlik, hipertermi, CPK artışı), serotonin sendromu (konfüzyon, hipertansiyon, kaslarda sertlik, halüsinasyonlar) ve hipotansiyon gibi ciddi advers reaksiyonların ortaya çıktığı bilinmektedir. MAO inhibitörleri ile sempatomimetik tıbbi ürünlerin eş zamanlı kullanımı ile birlikte ilaç etkileşimi vakaları bildirilmiştir.
Dopamin agonistleri ve/veya diğer dopaminerjik tedavilerin uygulandığı hastalarda dürtü kontrol bozuklukları; patolojik kumar oynama, libido artışı, hiperseksüellik, kompulsif harcama veya satın alma, tıkınırcasına yeme ve kompulsif yeme ortaya çıkabilir.
Aşağıdaki tabloda klinik çalışmalarda gözlenen ve ilişkili kabul edilen tüm advers reaksiyonlar bulunmaktadır.
Advers reaksiyonların sıklığı, aşağıdaki sınıflandırma kullanılarak tanımlanır:
Çok yaygın (>1/10), yaygın (>1/100 ila <1/10), yaygın olmayan (>1/1000 ila <1/100), seyrek (>1/10.000 ila <1/1000), çok seyrek (<1/10.000) ve bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.).
Sistem Organ Sınıfı | Çok Yaygın | Yaygın | Yaygın olmayan | Seyrek |
Enfeksiyon ve |
|
| İdrar yolu enfeksiyonu | Bronkopnömoni, |
enfestasyonlar |
| fronkül, nazofarenjit, | ||
|
| piyoderma, rinit, diş | ||
|
| enfeksiyonu, viral | ||
|
| enfeksiyon | ||
(Kist ve polipler |
|
| Bazal hücreli | Akrokordon, |
de dahil olmak | karsinoma | melanositik nevüs, | ||
üzere) iyi huylu, |
| seboreik keratozis, | ||
kötü huylu ve |
| deride papilloma | ||
neoplazmlar |
|
|
Sistem Organ Sınıfı | Çok Yaygın | Yaygın | Yaygın olmayan | Seyrek |
Kan ve lenf sistemi hastalıkları |
|
| Anemi, lökopeni, alyuvar anormalliği | Eozinofili, lenfopeni |
Metabolizma ve beslenme hastalıkları |
|
| İştah kaybı, hipertrigliseridemi, iştah artışı, hiperkolesterolemi, hiperglisemi | Kaşeksi, hiperkalemi |
Psikiyatrik hastalıkları |
| İnsomnia | Halüsinasyon, depresyon, anormal rüyalar, anksiyete, konfüzyon durumu, affektif labilite, libido artışı, psikotik bozukluk, huzursuzluk, uyku bozukluğu | Kompulsiyon, deliryum, disoryentasyon, ilüzyon, dürtüsel davranış, libido kaybı, obsesif düşünceler, paranoya, erken boşalma, uyku atakları, sosyal fobi, intihar düşüncesi |
Sinir sistemi hastalıkları |
| Diskinezi, somnolan, baş dönmesi, baş ağrısı, Parkinson hastalığı | Parestezi, denge bozukluğu, hipoestezi, distoni, başta rahatsızlık, disartri, senkop, kognitif bozukluk | Koordinasyon anormalliği, dikkat bozukluğu, disguzi, hiporefleksi, radiküler ağrı, Huzursuz Bacak Sendromu, sedasyon |
Göz hastalıkları |
| Katarakt | Bulanık görme, skotom, diplopi, fotofobi, retinal bozukluk, konjonktivit, glokom | Ambliyopi, kromatopsi, diyabetik retinopati, eritropsi, gözde kanama, göz ağrısı, göz kapağı ödemi, hipermetropi, keratit, lakrimasyon artışı, gece körlüğü, papiloödem, presbiyopi, strabismus |
Kulak ve iç kulak hastalıkları |
|
| Vertigo |
|
Kardiyak hastalıkları |
|
| Çarpıntı, taşikardi, sinüs bradikardisi, aritmi | Miyokard enfarktüsü |
Vasküler hastalıkları |
| Ortostatik hipotansi- yon | Hipertansiyon, hipotansiyon, varikoz ven | Arteriyel spazm, ateroskleroz, hipertansif kriz |
Solunum, göğüs bozuklukları ve mediastinal hastalıkları |
|
| Öksürük, dispne, rinore | Bronkospazm, disfoni, orofarengeal ağrı, orofarengeal spazm |
Gastrointestinal hastalıkları |
| Bulantı | Konstipasyon, dispepsi, kusma, ağız kuruluğu, | Peptik ülser, öğürme, üst gastrointestinal |
Sistem Organ Sınıfı | Çok Yaygın | Yaygın | Yaygın olmayan | Seyrek |
|
|
| diyare, abdominal ağrı, gastrit, flatülans, abdominal distansiyon, aşırı tükürük salgısı, gastroözofageal reflü hastalığı, aftöz stomatit | kanama |
Hepato-bilier hastalıkları |
|
|
| Hiperbilirubinemi |
Deri ve derialtı doku hastalıkları |
|
| Hiperhidroz, yaygın prürit, ışığa duyarlılık reaksiyonu, eritem | Alopesi, kabarcıklanma, temas dermatiti, dermatoz , ekimoz, likenoid keratoz, gece terlemeleri, ciltte ağrı, pigmentasyon bozukluğu, psoriyazis, seboreik dermatit |
Kas-iskelet bozukluklar, bağ doku ve kemik hastalıkları |
|
| Sırt ağrısı, artralji, kas spazmları, kaslarda sertlik, ekstremitelerde ağrı, kaslarda zayıflık, ağırlık hissi | Ankilozan spondilit, böğür ağrısı, eklemlerde şişme, müsküloskeletal ağrı, miyalji, boyun ağrısı, osteoartrit, sinoviyal kist |
Böbrek ve idrar yolu hastalıkları |
|
| Noktüri, disüri | İdrara sıkışma, poliüri, piyüri, idrar yaparken duraksama |
Üreme ve meme hastalıkları |
|
| Erektil fonksiyon bozukluğu | Selim prostat büyümesi, meme bozukluğu, meme ağrısı |
Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıkları |
|
| Bitkinlik, asteni, yürüme bozukluğu, periferik ödem, ağrı, sıcak basması | İlaçta etki kaybı, ilaç intoleransı, üşüme hissi, halsizlik, pireksi, kseroz |
Araştırmalar |
|
| Kilo verme, kilo alma, kanda kreatin fosfokinaz artışı, kanda trigliserid artışı, kanda glukoz artışı, kanda üre artışı, kanda alkali fosfataz artışı, kanda bikarbonat artışı, kanda kreatinin artışı, elektrokardiyogramda QT uzaması, karaciğer fonksiyon testinde anormallik, idrar testinde anormallik, kan basıncında artış, | Kanda kalsiyum düşüşü, kanda potasyum düşüşü, kanda kolesterol düşüşü, vücut sıcaklığında artış, kalpte üfürüm, kardiyak stres testinde anormallik, hematokrit düşüşü, hemoglobin düşüşü, uluslararası normalize oran düşüşü, lenfosit sayısında düşüş, trombosit sayısında düşüş, çok düşük |
Sistem Organ Sınıfı | Çok Yaygın | Yaygın | Yaygın olmayan | Seyrek |
|
|
| kan basıncında düşüş, oftalmik tanı prosedürlerinde anormallik | yoğunluklu lipoproteinde artış |
Yaralanma ve zehirlenme |
| Düşme | Ayak kırığı | Kontüzyon, yağ embolizmi, kafa yaralanması, ağız yaralaması, iskelet yaralanması |
Sosyal koşullar |
|
|
| Kumar oynama |
Seçilmiş olan advers reaksiyonların tanımı
Diskinezi tedavinin erken dönemlerinde ortaya çıkmıştır, “şiddetli†olarak değerlendirilmiştir, çok az sayıda hastanın tedaviyi bırakmasına neden olmuştur (yaklaşık %1,5) ve hiçbir hastada dozun azaltılmasını gerektirmemiştir.
Şüpheli advers reaksiyonların bildirilmesi
Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesine olanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirilmesi gerekmektedir (www.titck.gov.tr; e-posta: tufam@titck.gov.tr ; tel: 0 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99).
4.9. Doz aşımı ve tedavisi
Bir ay boyunca günlük reçetelenmiş 100 mg'nin üzerinde dozlar aldığından şüphelenilen bir hastada konfüzyon, uyku hali, unutkanlık ve göz bebeklerinde dilatasyon bildirilmiştir. Bu semptomlar ilacın bırakılmasıyla birlikte ortadan kaybolmuştur ve sekel bırakmamıştır.
Safinamidle kasıtlı veya kaza ile meydana gelen doz aşımını takiben beklenen olay veya semptom örüntüleri, farmakodinamik profili ile ilgili olanları içerecektir: Aktiviteye bağımlı Na+ kanallarının inhibisyonuyla MAO-B inhibisyonu. Aşırı MAO-B inhibisyonunun (dopamin seviyesi artışı) semptomları arasında hipertansiyon, postürel hipotansiyon, halüsinasyonlar, ajitasyon, bulantı, kusma ve diskinezi bulunabilir.
Safinamidin bilinen bir antidotu yoktur ve safinamidle doz aşımı için spesifik bir tedavi mevcut değildir. Önemli bir doz aşımı meydana gelmesi durumunda safinamid tedavisi kesilmelidir ve klinik açıdan endike olduğu şekilde destekleyici tedavi uygulanmalıdır.
Depresyonu Anlamak Depresyon farklı kişileri farklı biçimlerde etkiler. Duygusal veya fiziksel olmak üzere geniş alanda belirtilere sebep olabilir.Depresyona neler sebep olur? | En Yaygın Alerji Türleri Bağışıklık sistemi, polen, arı zehiri veya evcil hayvan gibi yabancı bir maddeye veya çoğu insanda reaksiyona neden olmayan bir yiyeceğe tepki gösterdiğinde alerjiler meydana gelir. |
İLAÇ GENEL BİLGİLERİ
Dem İlaç San. Tic. Ltd. Şti.Satış Fiyatı | 1868.23 TL [ 19 Nov 2024 ] |
Önceki Satış Fiyatı | 1868.23 TL [ 8 Nov 2024 ] |
Original / Jenerik | Original İlaç |
Reçete Durumu | Normal Reçeteli bir ilaçdır. |
Barkodu | 8699769090234 |
Etkin Madde | Safinamid |
ATC Kodu | N04BD03 |
Birim Miktar | 100 |
Birim Cinsi | MG |
Ambalaj Miktarı | 30 |
Sinir Sistemi > Dopaminerjik İlaçlar |
İthal ( ref. ülke : Portekiz ) ve Beşeri bir ilaçdır. |
İLAÇ EŞDEĞERLERİ
Eşdeğer İlaç Adı | Barkodu | İlaç Fiyatı |
---|---|---|
Eşdeğer bir ilaç bulunamadı |
Mide Kanseri Mide kanseri genellikle mideyi tümüyle kaplayan ve mukus üretmekle görevli hücrelerde başlar. Bu kanser tipine adenokarsinom denir. |
|
Asperger Sendromu Asperger sendromu, otistik gurubun bir bölümü olan bir özürdür. Bu genelde, gurubun daha ”yüksek” tarafında yer aldığı düşünülen kişilere uygun bir tanıdır. |
|
Ağız Kanseri Ağız kanserinin en yaygın türleri, dudak, dil, dişetidir. Nadiren yanak içi veya damak bölgelerini de içine alır. |