XELODA 150 mg 60 lak tablet Yan Etkiler {Arsiv}
Xeloda monoterapisi:
Kolorektal kanser ve meme kanserinde yapılan araştırmalarda en sık bildirilen tedaviye bağlı istenmeyen etkiler, özellikle diyare, bulantı, kusma ve stomatit olmak üzere gastrointestinal bozukluklar ve el-ayak sendromu (palmar-plantar eritrodezestezi) olmuştur. İstenmeyen etkileri sıklıklarına göre sınıflandırmak için şu başlıklar kullanılmaktadır: Çok sık (> 1/10), sık (> 1/100,< 1/10), seyrek (> 1/1.000,< 1/100), nadir (> 1/10.000,< 1/1.000) ve çok nadir (< 1/10.000, izole olgular dahil olmak üzere).
Gastrointestinal: Çok sık: Diyare (% 50, şiddetli % 13), bulantı (% 43, şiddetli % 4), kusma (% 28, şiddetli % 4), stomatit (% 25, şiddetli % 4) ve karın ağrısı (% 12, şiddetli % 3). Sık: Konstipasyon (%8, şiddetli %1), üst karın ağrısı (%7, şiddetli %1), dispepsi (%6), ağız kuruluğu (%4), flatulans (%4), yumuşak dışkılama (%3) ve ağızda ağrı (%1). Seyrek: Özofajit, gastrit, duodenit, kolit ve gastrointestinal hemoraji gibi müköz membranların enflamasyonu ve/veya ülserasyonuna bağlı olaylar.
Kutanöz: Çok sık: El-ayak sendromu veya palmar-plantar eritrodezestezi (%53, şiddetli % 16), dermatit (%10). Sık: Cilt kuruluğu (%7), alopesi (%5), eritematöz raş (%6), ciltte hiperpigmentasyon (% 3), pruritus (%3), tırnak bozuklukları (%2), lokalize eksfolyasyon (%2), pigmentasyon bozukluğu (%1), ciltte fissürler (%1), eksfolyatif dermatit (%1), pruritik raş (%1), ciltte renk değişikliği (%1). Seyrek: Fotosensitivite reaksiyonları, “radiation recall sendromu”, onikolizis, kırılgan tırnaklar, tırnaklarda renk değişikliği, tırnak distrofisi.
Genel istenmeyen reaksiyonlar: Çok sık: Bitkinlik (%24, şiddetli %3).
![]() |
Mesane Kanseri Mesane kanseri her zaman mukozada başlar. Erken safhalarda bu tabakada sınırlı kalır ve hücre içindeki karsinom olarak nitelendirilir. |
![]() |
Kolon, Rektum yada Bağırsak Kanseri Bağırsak kanseri kolon veya rektumda (arka geçit) herhangi bir bölgede ortaya çıkabilir.Kolorektal kanser erken safhalarda teşhis edilmesi halinde daha kolay ve daha başarılı bir şekilde tedavi edilir. |
![]() |
İnme İnme, beynin hasar görmesinin sonucudur. Bu hasar, beynin bir kısmındaki ya bir kanama ya da akut kan eksikliği nedeniyle o kısmın geçici ya da kalıcı olarak işlevini yapamamasına yol açar. |