Glaxo Smithkline İlaçları ZİAGEN 20 mg 240 ml SOLÜSYON İP Uyarılar

ZİAGEN 20 mg 240 ml SOLÜSYON Uyarılar

Glaxo Smith Kline İlaçları San.Ve Tic.A.Ş

Aşırı Duyarlılık (Bkz. Yan Etkiler) Klinik çalışmalarda, Ziagen kullanan hastaların yaklaşık %4’ ünde, çok nadir vakalarda ölüm olmak üzere, aşırı duyarlılık reaksiyonu gelişmiştir.

Tanım: Aşırı duyarlılık reaksiyonları, çoklu organ tutulmasına işaret eden belirtilerle karakterize olarak kendini gösterir. Hastaların çoğunda sendromun bir parçası olarak ateş ve/veya döküntü vardır. Aşırı duyarlılığın diğer bazı semptomları ise halsizlik, keyifsizlik, bulantı, kusma, ishal veya karın ağrısı gibi gastrointestinal belirtiler ve dispne, boğaz ağrısı veya öksürük gibi solunum yolu semptomlarıdır.

Aşırı duyarlılık reaksiyon belirtileri Ziagen tedavisi boyunca herhangi bir zamanda gelişebilir ama genellikle tedavinin ilk 6 haftasında görülür. Belirtiler devam eden tedavi ile kötüleşebilir ve hayatı tehdit edici olabilir. Ziagen’in bırakılmasıyla genellikle semptomlar düzelir.

Tedavi: Aşırı duyarlılık belirtileri gelişen hastalar öneri için doktorları ile DERHAL İRTİBAT KURMALIDIRLAR. Eğer aşırı duyarlılık reaksiyonu tanısı konursa Ziagen kullanımı DERHAL kesilmelidir. Aşırı duyarlılık reaksiyonunun gelişmesinden sonra kısa bir süre içerisinde çok daha ciddi belirtiler gelişecektir ve bu belirtiler hayatı tehdit edici hipotansiyon ve ölüm gibi semptomları içerebileceğinden, Ziagen veya diğer abakavir içeren tıbbi bir ürün kullanılmaya ASLA TEKRAR BAŞLANMAMALIDIR. Tanıda gecikmeden kaçınmak ve hayatı tehdit edici aşırı duyarlılık reaksiyonu riskini en aza indirmek için diğer tanılar (solunum hastalıkları, grip benzeri hastalık, gastroenterit veya diğer tıbbi tedavilere karşı reaksiyonlar) olsa da, aşırı duyarlılık durumu ekarte edilemiyorsa Ziagen kullanımı kesilmelidir. Alternatif tedavileri ile oluşan semptomların tekrarında da Ziagen’e tekrar başlanmamalıdır. Aşırı duyarlılık durumu hakkında hastaları bilgilendirmek için bir uyarı kartı Ziagen kutusu içinde bulundurulmaktadır.

Ziagen Tedavisinin kesilmesini takiben özellikle yapılması gerekenler: Ziagen tedavisi kesilmişse ve tekrar başlanması düşünülüyorsa, hastanın aşırı duyarlılık reaksiyonu belirtilerini göstermediğinden emin olunarak ilacın bırakılma sebebi değerlendirilmelidir. Olası yan etkilere veya hastalığa bağlı olarak bırakılan Ziagen’ e başlamadan önce hastalara doktorlarıyla görüşmeleri önerilmelidir.

Aşırı duyarlılık reaksiyonu ekarte edilemiyorsa Ziagen’e tekrar başlanmamalıdır. Bir tek anahtar semptom (döküntü, ateş veya gastrointestinal semptomlar) nedeni ile Ziagen kesilmesi sonrasında Ziagen’e tekrar başlanmasını takiben nadiren aşırı duyarlılık reaksiyonları bildirilmiştir. Ziagen’in kesildiği, aşırı duyarlılık reaksiyonunun (tek bir semptom) tam anlamıyla tanısına karar verilemediği durumda doktor;

- İlacın kesilmesi öncesindeki aşırı duyarlılık olasılığını değerlendirmelidir - Ziagen’e tekrar başlamanın risk: yarar oranını değerlendirmelidir. - Eğer buna benzer bir karar verilmişse, Ziagen’e tekrar başlamak için uygun tıbbi hazırlık seçilmelidir. Öncesinde aşırı duyarlılık reaksiyonunun belirgin bir belirtisini göstermeyen, tedaviye yeniden başlanan hastalarda çok nadir olarak aşırı duyarlılık reaksiyonları bildirilmiştir. Bu vakaların bazıları detaylı dökümente edilmemiştir. Bu raporların klinik önemi açık değildir. Eğer Ziagen’e tekrar başlama kararı verilecekse hastalara veya diğerlerine mutlaka tıbbi bakımın sağlanmalıdır. Gerekli Hasta Bilgisi: İlacı verenler, aşağıda aşırı duyarlılık reaksiyonlarına istinaden verilen bilgilerle hastaların tamamen bilgilendirilmesini sağlamalıdırlar. - Hastalar abakavire karşı gelişen aşırı duyarlılık reaksiyonlarının hayatı tehdit edici olması veya ölümle sonuçlanması olasılığı hakkında bilgilendirilmelidirler. - Hastalar aşırı duyarlılık reaksiyo

İLAÇ BİLGİLERİİlaç Bilgileri

Glaxo Smith Kline İlaçları San.Ve Tic.A.Ş
Satış Fiyatı TL
Önceki Satış Fiyatı
Reçete DurumuNormal Reçeteli bir ilaçdır.
Barkodu8699522596119
Etkin Madde Abakavir Sülfat
İthal ve Beşeri bir ilaçdır. 

İLAÇ EŞDEĞERLERİ

Eşdeğer İlaç Adı Barkodu İlaç Fiyatı
Eşdeğer bir ilaç bulunamadı