Tenoksikam, 20 mg
Tenoksikam kas iskelet sisteminin ağrılı, enflamasyonlu ve dejeneratif hastallıklarının semptomatik tedavisinde endikedir.
-Romatid artrit
-Dejeneratif eklem hastalığı
-Ankilozan spondilit
-Miyozit, tendinit, bursit, omuz periartriti (omuz-el sendromu, kalça periartriti, burkulma, incinmeler gibi eklem dışı hastalıklar)
-Akut gut
Gastrit, gastrik ve duodenal ülser, renal yetmezlik, anestezi ve kanama riski yüksek olan hastalarda kontrendikedir.
Salisilatlar, antikoagülan ve antidiabetikerle birlikte kullanılmaz. Gebelerde kullanılmaz. Baş ağrısı, gastralji, yanma, bulantı, diyare, konstipasyon, BUN ve kreatin artışı, kaşıntı ve karaciğer fonksiyon testleri sonuçlarını etkileme gibi yan etkiler görülebilir
Diüretik eklendiği zaman, antihipertansif etki genellikle aditif özellik gösterir. İndometasin, antihipertansif etkisini azaltabilir. Lityumun eliminasyonu azalabilir.
Gut atrriti dışındaki tüm endikasyonlar için günde tek doz 20 mg (1 kapsül) aynı saatte sulyla alınmalıdır.Her ne kadar Tenoksikam ‘ın terapötik etkisi tedavi başlangıcında belirgin ise de ilk iki hafta içerisinde plazmada denge düzeyi konsantrasyonlarına ulaşıncaya kadar terapötik cevapta progresif bir artış izlenmektedir.
Günde 20 mg’lik dozun üstüne çıkmamalıdır. Bu durumda terapötik etkide anlamlı bir artış olmaksızın istenmeyen etkilerin sıklık ve şiddeti artacaktır. Akut gut artrit krizleri için önerilen doz ilk iki gün için günde 40 mg (2 kapsül) daha sonra 5 gün süreyle günde 20mg (1 kapsül) dır. Yeterli klinik tecrübe olmadığından,18 yaşın altındaki hastalar için doz önerilmemektedir.
|
Travma Sonrası Bunalımı Travmatik bir olay, günlük olağan olayların dışında olan ve kişiyi derinden
rahatsız eden bir olaydır.Birçok olay böyle bir etki gösterebilir. |
|
Grip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır. |