AIMAFIX-D 500 IU 1 flakon Klinik Özellikler
Onko Koçsel İlaç San. Tic. A.ş
[ 30 December 1899 ]
Onko Koçsel İlaç San. Tic. A.ş
[ 30 December 1899 ]
Aşağıdaki kanamaların profılaksisi ve tedavisinde:
• Hemofili B hastaları (Konjenital Faktör IX yetmezliği)
• Edinilmiş Faktör IX yetmezliği
Pozoloji / uygulama sıklığı ve süresi:
Tedaviye hemofili tedavisinde deneyimli bir doktorun gözetiminde başlanmalıdır.
Yerine koyma tedavisinin dozu ve süresi Faktör IX yetmezliğinin derecesine, kanamanın yerine ve boyutuna ve hastanın klinik durumuna bağlıdır.
Uygulanan Faktör IX ünitelerinin sayısı Faktör IX ürünleri için güncel Dünya Sağlık Örgütü standardına göre uluslararası ünite (IU) olarak ifade edilir. Plazmadaki Faktör IX aktivitesi ya bir yüzde (normal insan plazmasına göre) ya da uluslararası üniteler (plazmadaki Faktör IX için uluslararası bir standarta göre) olarak gösterilir.
Bir uluslararası ünite (IU) Faktör IX aktivitesi 1 mL normal insan plazmasında bulunan Faktör IX miktarına eşdeğerdir.
İhtiyaç anında tedavi
Gerekli Faktör IX dozu, 1 IU/kg Faktör IX’un plazma Faktör IX aktivitesini % 0.8 yükselttiği şeklindeki ampirik bulgu esas alınarak hesaplanır.
Gerekli doz aşağıdaki formül kullanılarak hesaplanır.
Gerekli Ünite = Vücut ağırlığı (kg) x İstenen Faktör IX artışı (%) (IU/dl) x (karşılıklı gözlenen geri kazanım)
Uygulanacak miktar ve uygulama sıklığı her vakada daima klinik etkinliğe göre yönlendirilmelidir. Faktör IX ürünleri seyrek olarak günde bir kez uygulamadan daha fazla uygulama gerektirebilir.
Aşağıdaki kanama şekillerinde Faktör IX aktivitesi ilgili dönem süresince belirtilen plazma aktivite seviyelerinin (normalin yüzdesi olarak) altına düşmemelidir. Aşağıdaki tablo kanama episodları ve müdahalelerde doz için kılavuz olarak kullanılabilir.
Kanama Derecesi/ Cerrahi Prosedür Türü | Gerekli plazma Faktör IX seviyesi (%) | Dozların Sıklığı (saat)/ Tedavinin Süresi (gün) |
Hemoraji (Kanama) | ||
Erken hemartrozis, Kas kanaması ya da Oral kanama | 20-40 | Her 24 saatte bir tekrarlanır. Ağrı ile seyreden kanama düzelinceye ya da iyileşme sağlanıncaya kadar en az 1 gün devam edilir. |
Daha büyük hemartrozis Kas kanaması ya da hematom | 30-60 | İnfüzyon 3-4 gün ya da daha fazla süreyle, ağrı ve akut yetersizlik düzelinceye kadar her 24 saatte tekrarlanmalıdır. |
Hayatı tehdit eden kanamalar | 60-100 | İnfüzyon, tehlike geçinceye kadar her 8-24 saatte bir tekrarlanmalıdır. |
Ameliyat | ||
Minör ameliyatlar Diş çekimi dahil | 30-60 | Her 24 saatte bir, iyileşme gerçekleşinceye kadar en az 1 gün süresince uygulanmalıdır. |
İnfüzyon, yeterli yara iyileşmesi oluncaya kadar her 8-24 saatte bir | ||
Maiör ameli vatlar | 80-100 (pre ve post operatif) | tekrarlanmalıdır, daha sonra faktör IX aktivitesini % 30 -% 60 (IU/dL) arasında sürdürmek için en az 7 gün süresince tedaviye devam edilir. |
Tedavinin izlenmesi
Tedavi süresince, uygulanacak doza ve tekrarlanan infüzyonların sıklığına yol göstermesi için, Faktör IX seviyelerinin uygun bir şekilde belirlenmesi önerilir.
Özellikle majör ameliyat durumlarında, koagülasyon analizi (plazma Faktör IX aktivitesi) yoluyla yerine koyma tedavisinin titizlikle takibi gereklidir. Farklı in vivo geri kazanım seviyeleri ve farklı yanlanma zamanı göstermeleri nedeniyle her bir hastanın faktör IX’a karşı cevabı değişebilir.
Profılaksi
Şiddetli Hemofili B hastalarında kanamaya karşı uzun dönem profılaksi için, alışılmış dozlar 3-4 günlük aralıklarla vücut ağırlığının kg başına 20-40 IU Faktör IX’dur, Bazı vakalarda, özellikle genç hastalarda, daha kısa doz aralıklan ya da daha yüksek dozlar gerekebilir.
Hastalar Faktör IX inhibitörlerinin gelişimi açısından takip edilmelidir. Eğer beklenen Faktör IX aktivite plazma seviyelerine ulaşılamazsa, ya da kanama uygun bir doz ile kontrol edilemezse, Faktör IX inhibitörü olup olmadığı bir tahlil yapılarak belirlenmelidir. Yüksek seviyelerde inhibitörlü hastalarda Faktör IX tedavisi etkili olmayabilir ve diğer terapötik seçenekler dikkate alınmalıdır. Bu gibi hastalann tedavisi hemofili hastalann tedavisi konusunda uzman kişiler tarafından yapılmalıdır (bkz.Bölüm 4.4).
Pediyatrik popülasyon
6 yaşından küçük çocuklarda kullanımda AIMAFIX’in güvenlilik ve etkililiği kanıtlanmamıştır.
Uygulama şekli:
İntravenöz kullanım içindir.
Uygulamadan önce tıbbı ürünün rekonstitüe edilmesi (sulandırılması) için talimatlar aşağıdaki gibidir
Ürün, intravenöz yoldan enjeksiyon veya yavaş infüzyon şeklinde uygulanır.
Günde 100 IU/kg’dan fazla dozda uygulanmaması tavsiye edilir.
Uygulamanın hızı her bir hasta için değerlendirilmelidir.
Tozun çözücü ile rekonstitüe edilmesi (sulandırılması)
1. Toz halde etken madde içeren flakon ve çözücü flakonu oda sıcaklığına getiriniz;
2. Bu sıcaklık, tüm rekonstitüsyon işlemi süresince ( maksimum 10 dakika) korunmalıdır;
3. Toz etken madde içeren flakon ve çözücü flakonun koruyucu kaplarını çıkarınız;
4. İki flakon tıpasının yüzeyini alkol ile temizleyiniz;
5. Üst başlığı sıyırarak aparatın ambalajını açınız; iç kısma dokunmamaya dikkat ediniz (Şekil A);
6. Aparatı ambalajından çıkarmayınız;
7. Aparat kutusunu baş aşağı çeviriniz ve çözücü flakon tıpasına doğru plastik sivri ucu yerleştiriniz, böylece aparatın mavi kısmı çözücü flakona bağlanmış olur ( Şekil B);
8. Aparat kutusunun kenarını tutunuz ve aparata dokunmadan dışarı çıkarınız ( Şekil C);
9. Toz flakonun güvenli bir yüzeye yerleştirildiğinden emin olunuz, sistemi baş aşağı çeviriniz böylece çözücü flakon aparatın üstünde olur; toz flakon tıpasının üzerindeki şeffaf adaptöre bastırınız, böylece plastik sivri uç toz flakon tıpanın içinden geçer; çözücü, toz flakonun içine otomatik olarak çekilecektir ( Şekil D);
10. Çözücünün transferinden sonra, transfer sisteminde çözücü flakonunun bağlı olduğu mavi kısmı gevşetiniz ve çıkarınız ( Şekil E);
11. Toz etkin madde tamamen çözününceye kadar flakonu yavaşça çalkalayınız. Köpürmeyi önlemek amacıyla, flakonu kuvvetlice çalkalamayınız (Şekil F);
Tozun tamemen çözündüğünden emin olunuz, aksi taktirde ürünün aktivitesinde kayıp olacaktır.
Çözeltinin uygulanması
Uygulamadan önce, rekonstitüe edilmiş ürün partikül olup olmadığı ve renk değişimini
saptamak için, görsel olarak incelenmelidir. Çözelti berrak ve hafif opelesan olmalıdır.
Bulanık veya tortulu çözeltileri kullanmayın
1. Şırıngayı hava ile doldurunuz, pistonu geri çekiniz, aparata tutturunuz ve havayı rekonstitüe edilmiş çözeltiyi içeren toz flakonun içine enjekte ediniz ( Şekil G);
2. Pistonu bırakınız, sistemi baş aşağı çeviriniz böylece, rekonstitüe edilmiş çözeltiyi içeren toz flakon aparatın üstünde olacaktır ve piston yavaşça geri çekerek konsantreyi şırınganın içine çekiniz (Şekil H);
3. Şırıngayı saat yönünün tersine çevirerek ayırınız;
4. Şırınganın içindeki çözeltiyi görsel olarak inceleyiniz, partikülsüz, berrak veya hafif opelesan olmalıdır;
5. Kelebek iğnesini şırıngaya takınız ve intravenöz olarak infüzyon veya yavaşça enjeksiyon yoluyla uygulayınız.
Flakonlar bir kere açıldıktan sonra, içerik derhal kullanılmalıdır.
Rekonstitüe edilmiş ve şırınganın içine transfer edilmiş çözelti derhal kullanılmalıdır.
Flakon içeriği tek bir uygulama içindir.
Etikette yer alan son kullanma tarihinden sonra bu ürünü kullanmayınız.
Kullanılmayan ürün veya atık materyal yerel şartlara uygun olarak imha edilmelidir.
Tüm kullanılmayan ürün ve atık maddeler "Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği" ve "Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmelikleri” ne uygun olarak imha edilmelidir.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Böbrek/Karaciğer yetmezliği:
Böbrek/karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması gerekliliği ile ilgili herhangi bir veri yoktur.
Pediyatrik popülasyon:
6 yaşından küçük çocuklarda kullanımda AIMAFIX’in güvenlilik ve etkililiği kanıtlanmamıştır.
Geriyatrik popülasyon:
Geriyatrik popülasyonda doz ayarlaması gerekliliği ile ilgili herhangi bir veri yoktur.
Preparatın içinde bulunan etkin maddeye ya da yardımcı maddelerden herhangi birine aşırı duyarlılığı olan hastalarda kontrendikedir.
Virüs güvenliği
İnsan kanı veya plazmasından hazırlanan tıbbi ürünlerin kullanımından kaynaklanan enfeksiyonların önlenmesi için standart önlemler; donörlerin seçimi, bireysel bağışçıların ve plazma havuzlarının taranması için spesifik enfeksiyon belirteçlerinin kullanılması ve virüslerin inaktivasyonu/uzaklaştırılması için etkili üretim aşamalarını içermektedir.
İnsan kanı veya plazmasından elde edilen ürünler kullanılırken, enfeksiyöz ajanların geçişine bağlı enfeksiyon hastalıkları olasılığı tamamen devre dışı bırakılamaz. Buna bugüne kadar bilinmeyen patojenler de dahildir.
İnaktivasyonun etkinliği HIV ve HAV için ve BVDV (Bovine viral diarrhoea virüs) ve PRV için gösterilmiştir, HCV ve HBV için virüs modelleri olarak tanınmıştır. Kendine özgü özellikleri sebebiyle, Parvovirüs B19 bulaşma riski tamamen devre dışı bırakılamamaktadır.
Alınan önlemlerin HIV, HBC, HCV gibi zarflı virüsler ile HAV gibi zarflı olmayan virüsler için etkili olduğu düşünülmektedir.
Zarfsız olan Parvovirüs B19’a karşı alman önlemlerle ilgili veriler sınırlı olabilir.
Ayrıca, Creutzfeldt-Jacob hastalığı’ııııı teorik olarak geçiş riski minimumdur. Alman bu önlemlere rağmen, bu tür ürünler (plazma kaynaklı) halen potansiyel olarak bulaşıcı hastalıkları bulaştırabilir. Bu ürün insan kanından üretildiği için, virüslerin ve teorik olarak Creutzfeldt-Jacob (CJD) hastalığının yol açtığı bulaşıcı hastalıkları bulaştırma riski taşıyabilir.
Plazma kaynaklı Faktör IX alan tüm hastalar için uygun aşılama önerilir (Hepatit A ve B) Parvovirüs B19 enfeksiyonu, gebelikte (fetal infeksiyon) ve immün yetmezlik ya da kırmızı kan hücre üretiminde artış olan hastalarda tehlikeli olabilir (hemolitik anemi gibi).
Tüm bu önlemlere rağmen insan plazmasından elde edilen ürünler enfeksiyon bulaştırma riski taşıyabilmektedir. Bu nedenle ileride oluşabilecek bir hastalıkta kullanılmış ürün ile aradaki bağlantıyı kurabilmek için, kullandığınız ürünün adı ve seri numarasını kaydederek bu kayıtları saklayınız.
Hipersensitivite
Her intravenöz protein ürününde olduğu gibi, AIMAFIX’e karşı alerjik tipte aşırı duyarlılık reaksiyonları mümkündür.
Ürün, Faktör IX dışında eser miktarda insan proteinleri içerir. Hastalar, ürtiker, generalize ürtiker, göğüs sıkışması, hırıltılı solunum, hipotansiyon ve anafılaksi gibi aşırı duyarlılık reaksiyonlarının erken belirtileri konusunda bilgilendirilmelidir. Eğer bu semptomlar meydana gelirse, ürünün kullanımının derhal durdurulması ve hekime danışılması önerilir.
Şok durumunda, şok tedavisinin mevcut spesifik kurallarına uyulmalıdır.
İnhibitörler
İnsan plazma pıhtılaşma Faktör IX ürünleri ile tekrarlanan tedaviden sonra, hastalar uygun biyolojik testler kullanılarak Bethesda Unit (BU) olarak belirlenen nötralize edici antikorların (inhibitörleri) gelişimi açısından izlenmelidir.
Bir faktör IX inhibitörü oluşumu ve alerjik reaksiyonlar arasında bir korelasyon gösteren literatürler rapor edilmiştir. Bu sebeple, alerjik reaksiyon geçirmiş hastalar bir inhibitör varlığı açısından değerlendirilmelidir. Faktör IX inhibitörlü hastalarda, Faktör IX ile sonradan ortaya çıkan bir anafılaksi riskinin artabileceği dikkate alınmalıdır.
Faktör IX konsantresi ile alerjik reaksiyon riski sebebiyle, tedaviyi yapan uzmanın görüşüne göre, alerjik reaksiyonlar açısından Faktör IX’un başlangıç uygulamaları kusursuz tıbbi bakımın yapılabileceği merkezlerde, tıbbi gözlem altında yapılmalıdır.
Tromboembolizm
Faktör IX konsantrelerinin kullanımı, geçmişte tromboembolik komplikasyonların gelişimi ile ilişkili bulunmuştur. Ddüşük saflıktaki preparatlarda-bu risk daha yüksek olmuştur. Bu nedenle, Faktör IX içeren ürünlerin kullanımı, yaygın damar içi pıhtılaşması hastalar ve fıbrinoliz belirtileri olan hastalarda potansiyel olarak riskli olabilir. Potansiyel trombotik komplikasyon riski sebebiyle, karaciğer hastalığı olan hastalara, ameliyat sonrası hastalara ya da trombotik fenomen ya da yaygın damar içi pıhtılaşması riski olan hastalara uygulandığında, trombotik ve tüketim (konsumptif) koagülapatisinin erken belirtileri için klinik takibi uygun biyolojik testlerle yapılmalıdır. Bu durumların her birinde, AIMAFIX ile tedavinin yararı bu komplikasyonların riskine karşı değerlendirilmelidir.
Pedivatrik popülasvon
AIMAFIX’in 6 yaşından küçük çocuklarda kullanımının tavsiye edilebilmesi için yeterli veri bulunmamaktadır.
Bu bölümde listenen özel kullanım uyarıları ve önlemleri hem yetişkin hem de pediyatrik popülasyon için geçerlidir.
AIMAFIX’in içeriğinde bulunan yardımcı maddelere dair önemli bilgiler
Bu tıbbi ürün her flakonda, 1, 8 mmol (41 mg) sodyum ihtiva eder. Bu durum kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için göz önünde bulundurulmalıdır.
AIMAFIX, 100 IU’ya kadar heparin sodyum içermektedir. Aleıjik reaksiyonlara ve kanın pıhtılaşma sistemini etkileyebilecek olan kan hücre sayısında düşmelere neden olabilir. Geçmişinde heparinle indüklenmiş alerjik reaksiyonu olan hastaların heparin ihtiva eden ilaçlan kullanmaktan kaçınmalan gerekir.
AIMAFIX’in diğer ilaçlarla etkileşimi rapor edilmemiştir.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Mevcut değildir.
Pediyatrik popülasyon:
Pediyatrik popülasyon için mevcut spesifik veri bulunmamaktadır.
Genel tavsiye
Gebelik Kategorisi C’dir.
Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)
AIMAFIX’in, çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kullanımına ilişkin özel bir öneri veya tedavi sırasında veya sonrasında doğum kontrolünün gerekli olduğuna dair herhangi bir bilgi söz konusu değildir.
Gebelik dönemi
AIMAFIX’in gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.
Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/ve-veya/embriyonal/fetal gelişim/ve veya/ doğum/ve-veya/doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. Bölüm 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.
AIMAFIX gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.
Laktasyon dönemi
AIMAFIX ’in anne sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. AIMAFIX’in süt ile atılımı hayvanlar üzerinde araştırılmamıştır. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da AIMAFIX tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve AIMAFIX tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.
Üreme yeteneği/ Fertilite
Hayvan üreme çalışmaları yürütülmemiştir. İnsanlardaki üreme yeteneği/fertiliteyi etkileyip etkilemediği bilinmemektedir.
AIMAFIX’in araç ve makine kullanımı üzerinde etkisi yoktur veya göz ardı edilebilir.
Güvenlik profilinin özeti
Seyrek olarak hipersensitivite veya aleıjik reaksiyonlar ( anjiyoödem, infüzyon bölgesinde yanma ve batma hissi, titreme, yüz kızarması, generalize ürtiker, baş ağrısı, ürtiker, hipotansiyon, letaıji, bulantı, huzursuzluk, göğüste sıkışma hissi, karıncalanma, kusma, hırıltılı solunum dahil olabilir) gözlemlenmiştir ve bazı vakalarda şiddetli anaflaksiye ( şok dahil) varabilir. Bazı vakalarda, bu reaksiyonlar şiddetli anaflaksiye ilerlemiştir ve faktör IX inhibitörlerinin gelişimi ile zamansal olarak yakından ilişkili şekilde meydana gelmiştir (bkz. Bölüm 4.4).
Faktör IX inhibitörlü ve bir aleıjik reaksiyon hikayesi olan hemofili B hastalarında immün tolerans indüksiyonunu takiben nefrotik sendrom rapor edilmiştir.
Nadiren, ateş gözlemlenmiştir.
Hemofili B hastaları Faktör IX’a karşı nötralize edici antikorlar (inhibitörler) geliştirebilir. Bu inhibitörler oluşursa, bu durum klinik cevap yetersizliği olarak kendini gösterir. Bu gibi vakalarda, özel bir hemofili merkezine danışılmalıdır.
Faktör IX ürünlerinin uygulamasını takiben, düşük saflıkta preparatlar için daha yüksek olan, potansiyel bir tromboembolik olay riski vardır. Düşük saflıkta Faktör IX ürünlerinin kullanımı miyokardiyal enfaktüsü, yaygın damar içi pıhtılaşması, venöz trombozis ve pulmoner embolizm örnekleri ile bağlantılıdır. Bu gibi istenmeyen etkiler yüksek saflıkta Faktör IX kullanımı ile nadiren görülür.
Bulaşıcı maddelere ilişkin güvenlilik bilgisi için bölüm 4.4’e bakınız.
Advers reaksiyonların tablosu
İnsan plazma pıhtılaşma Faktör IX ile meydana gelebilecek istenmeyen etkiler MedDRA sistem organ sınıflandırmasına (SOC ve tercih edilen terim seviyesi) göre aşağıda sunulmuştur.
Rapor edilen istenmeyen etkiler aşağıdaki sıklık derecesine göre listelenmiştir.
Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).
Klinik çalışmalarda meydana gelen advers reaksiyonların sıklık derecelerine ilişkin güçlü veriler bulunmamaktadır.
Aşağıdaki veriler Faktör IX ürünlerinin ve pazarlama sonrası kısmi gözlemlerin güvenlilik profiline dayanmaktadır. Advers reaksiyonların pazarlama sonrası raporlanması gönüllülük esasına dayandığı ve bilinmeyen büyüklükte bir popülasyonu kapsadığı için, bu reaksiyonların görülme sıklığını tahmin etmek olası değildir.
MedRA sistem organ sınıfı | İstenmeyen etkiler | Sıklık |
Kan ve lenf sistemi hastalıkları | Yaygın intravasküler koagülasyon | Bilinmiyor |
Bağışıklık sistemi hastalıkları | Hipersensitivite veya alerjik reaksiyonlar (hipersensitivite) | Bilinmiyor |
Anaflaktik reaksiyon | Bilinmiyor | |
Anaflaktik şok | Bilinmiyor | |
Psikiyatrik hastalıklar | Huzursuzluk | Bilinmiyor |
Sinir sistemi hastalıkları | Baş ağrısı | Bilinmiyor |
Letarji | Bilinmiyor | |
Parestezi | Bilinmiyor |
Kardiyak hastalıklar | Taşikardi | Bilinmiyor |
Miyokard enfarktüs | Bilinmiyor | |
Vasküler hastalıklar | Yüz kızarması | Bilinmiyor |
Hipotansiyon | Bilinmiyor | |
Tromboembolik olaylar (pulmoner embolizm ve pulmoner enfarktüs) | Bilinmiyor | |
Venöz tromboz | Bilinmiyor | |
Solunum, göğüs bozuklukları ve mediastinal hastalıklar | Hırıltılı solunum | Bilinmiyor |
Pulmoner embolizm (pulmoner embolizm ve pulmoner enfarktüs) | Bilinmiyor | |
Gastrointestinal hastalıklar | Bulantı | Bilinmiyor |
Kusma | Bilinmiyor | |
Deri ve deri altı doku hastalıkları | Anjiyoödem | Bilinmiyor |
Generalize ürtiker | Bilinmiyor | |
Ürtiker | Bilinmiyor | |
Böbrek ve idrar yolu hastalıkları | Nefrotik sendrom | Bilinmiyor |
Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar | İnfüzyon bölgesinde yanma hissi | Bilinmiyor |
İnfüzyon bölgesinde batma hissi (infüzyon bölgesinde ağrı) | Bilinmiyor | |
Titreme | Bilinmiyor | |
Göğüste sıkışma hissi (göğüs ağrısı) | Bilinmiyor | |
Pireksi | Bilinmiyor | |
Tanı muayeneleri | Faktör IX inhibitörlerin gelişimi (İnhibitör antikorlar) | Bilinmiyor |
MedDRA tercih edilen terim seviyesindeki tanım aralığında tam karşılığı olmayan advers reaksiyonlar için, sonraki tanım parantez içinde verilmiştir.
Pedivatrik popülasvon
Pediyatrik popülasyon için spesifik veri mevcut değildir.
Şüpheli advers reaksiyonların raporianması
Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporianması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar / risk dengesinin sürekli olarak izlenmesine olanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)’ne bildirmeleri gerekmektedir (www.titck.gov.tr; e-posta: tufam@titck,gov.tr; tel: O 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99).
AIMAFIX ile hiçbir doz aşımı semptomu rapor edilmemiştir.