IDEBEX 45 mg 30 film kaplý tablet Klinik Özellikler

Neutec İlaç San. Tic.A.Ş.

[ 20 February  2014 ]

4.   KLİNİK ÖZELLİKLER

    4.1. Terapötik endikasyonlar

    İDEBEX; serebral arteriyoskleroz, inme ve beyin kanaması sonucunda meydana gelen bulgular, yaşlanmaya bağlı bilişsel eksiklik, kronik serebrovasküler hastalık, multi infarkt demans, hafif ve orta şiddette Alzheimer tipi demans ile ilişkili irade zayıflaması, konuşma bozuklukları, hafıza kaybı, dikkat süresinin kısalması, psikomotor aktivite azalması ve depresyon gibi vasküler ve dejeneratif serebral patolojilerin semptomlarının tedavisinde endikedir.

    4.2. Pozoloji ve uygulama şekli

    Pozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi:

    Tedavi, Alzheimer hastalığı tanı ve tedavisinde deneyimli bir hekim tarafından başlatılmalı ve kontrol edilmelidir. Tedaviye sadece, hastanın ilaç almasını düzenli olarak izleyecek bir bakıcının varlığında başlanmalıdır. Tanı, güncel rehberler doğrultusunda yapılmalıdır.

    İDEBEX tedavisine düşük doz (günde 3 kez bir İDEBEX 45 mg film kaplı tablet) ile başlanmalıdır. Tedavinin yetersiz olduğu durumlarda, hastanın klinik durumuna göre günlük doz günde 3 kez bir İDEBEX 90 mg film kaplı tablete arttırılabilir.

    İDEBEX için önerilen maksimum günlük doz 360 mg'dır.

    Uygulama şekli:

    Oral yolla kullanılır.

    İDEBEX, yemeklerden sonra bir bardak su ile birlikte alınmalıdır. Tabletler çiğnenmemelidir.

    Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

    Böbrek yetmezliği:

    Orta şiddetli böbrek yetmezliği olan hastalarla yapılan çalışmalarda idebenonun inaktif metabolitlerinin plazma konsantrasyonlarında artış gözlenmiştir. Bu nedenle hafif ve orta şiddetli böbrek yetmezliği olan hastalarda İDEBEX dikkatli kullanılmalıdır. Şiddetli böbrek yetmezliği olan hastalarda idebenonun kullanımına ilişkin veri bulunmadığından, bu hastalarda İDEBEX kullanılmamalıdır.

    Karaciğer yetmezliği:

    Hafif karaciğer yetmezliği olan hastalarla yapılan çalışmalarda, idebenonun inaktif metabolitlerinin plazma konsantrasyonlarında artış gözlenmiştir. Bu nedenle hafif karaciğer yetmezliği olan hastalarda İDEBEX dikkatli kullanılmalıdır. Orta veya şiddetli karaciğer yetmezliği olan hastalarda İDEBEX kullanılmamalıdır.

    Pediyatrik popülasyon:

    12 yaşın altındaki hastalarda idebenonun güvenliliği ve etkililiği henüz belirlenmemiştir. Mevcut veriler bölüm 5.1 ve 5.2'de açıklanmaktadır, ancak pozoloji hakkında herhangi bir öneri yapılamaz.

    Geriyatrik popülasyon:

    65 yaşın üzerindeki hastalarda, idebenonun etkililiği ve güvenliliğine dair yeterli veri mevcut değildir. Bu nedenle, İDEBEX 65 yaşın üzerindeki hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.

    4.3. Kontrendikasyonlar

    İDEBEX, idebenona ya da İDEBEX'in içeriğindeki yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olan hastalarda kontrendikedir.

    İDEBEX lesitin (soya yağı) ihtiva eder. Fıstık ya da soyaya alerjisi olan hastalar, bu tıbbi ürünü kullanmamalıdır.

    4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

    Alerjik reaksiyon ve hipersensitivite reaksiyonları konusunda dikkatli olunmalıdır. Muhtemel semptomlar nefes almada zorluk, yutkunmada zorluk, şişlik, göğüste sıkışma, deri döküntüleri ve ürtikerdir.

    Dozaj ve kullanım genellikle durumun ciddiyetine, hastanın tıbbi geçmişine ve mevcut sağlık durumuna bağlıdır.

    Doktor hastanın aşağıdaki durumları hakkında bilgi sahibi olmalıdır: