OCTAGAM 10 G/100 ml IV infüzyonluk çözelti (1 flakon) Klinik Özellikler

Berk İlaç İthalat ve Pazarlama A.Ş

[ 4 April  2023 ]

4.   KLİNİK ÖZELLİKLER

    4.1. Terapötik endikasyonlar

      İmmün yetmezlik durumlarında replasman tedavisi için;

        Antikor üretiminin bozulduğu primer (Konjenital) immün yetmezliklerde,

        4.2. Pozoloji ve uygulama şekli

        Replasman tedavisi, immün yetmezliğin tedavisi konusunda deneyimli bir uzman hekimin denetiminde başlatılmalı ve izlenmelidir.

        Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

        4.2. Pozoloji ve uygulama şekli

        Replasman tedavisinde hastadaki farmakokinetik ve klinik yanıta bağlı olarak dozun bireysel olarak ayarlanması gerekebilir. Vücut ağırlığı normalin altında ve üstünde olan hastalarda, vücut ağırlığına dayalı dozun ayarlanması gerekebilir. Aşırı kilolu hastalarda doz, fizyolojik standart vücut ağırlığına dayanmalıdır.

        Bir rehber olarak aşağıdaki doz şemaları verilmektedir.

        Primer immün yetmezliklerde replasman tedavisi

        Doz, bir sonraki infüzyondan önce ölçülen serum IgG düzeyinin en az 500-600 mg/dL düzeyinde kararlı olarak sürdürülmesini sağlayacak şekilde ayarlanmalıdır. Bu dengenin sağlanabilmesi için tedavinin başlangıcından itibaren 3-6 ay gereklidir.

        Önerilen başlangıç dozu bir seferde verilen 0,4-0,8 g/kg infüzyonu takiben her 3-4 haftada bir uygulanan en az 0,2 g/kg'dır.

        Serum immünglobulin düzeyinin 500-600 mg/dL olacak şekilde sabit tutulabilmesi için gereken doz ortalama 0,2-0,8 g /kg/ay düzeyindedir.

        Kararlı serum düzeyi sağlandıktan sonra doz aralığı 3 ile 4 hafta arasında değişir.

        Hastanın klinik yanıtı ile birlikte kararlı serum düzeyleri ölçülmeli ve değerlendirilmelidir. Klinik yanıta bağlı olarak (örneğin, enfeksiyon sıklığı) daha yüksek kararlı serum

        Sekonder immün yetmezlikte replasman tedavisi:

        Sekonder immün yetmezlikte replasman tedavisinde tavsiye edilen doz 3-4 haftada bir uygulanan 0,2-0,4 g/kg'dır.

        Primer immün trombositopeni

        İki alternatif doz şeması vardır:

          Birinci gün 0,8-1 g/kg dozunda uygulanır; doz, 3 gün içinde bir kez tekrarlanabilir veya

          2-5 gün süreyle 0,4 g/kg/gün dozunda uygulanır.

        Relaps olursa, tedavi tekrarlanabilir.

        Guillain Barré Sendromu

        5 gün süreyle 0,4 g/kg/gün dozunda uygulanır.

        Kawasaki Hastalığı

        8-12 saat süreyle tek doz olarak uygulanan 2 g/kg'dır ve asetil salisilik asit ile kombine olarak verilir.

        Multifokal Motor Nöropati (MMN) Hastalığında

        Başlangıç dozu: 2-5 gün süreyle bölünmüş dozlarda toplam 2 g/kg İdame dozu: 2-6 haftada bir 1-2 g/kg

        Kronik enflamatuvar demiyelinizan polinöropati (KIDP)

        Önerilen başlangıç dozu: 2-5 ardışık günde bölünmüş dozlarda toplam 2 g/kg'dır. Yanıt alınamaması durumunda 3 haftada bir 1 g/kg total doz 1-2 günde verilir ve 2 ay sonunda yanıt alınamazsa tedavi kesilir.

        İdame dozu: Başlangıç tedavisine yanıt alınmışsa 3 haftada bir 0,4-1 g/kg total doz 1-2 günde uygulanır. Maksimum yarar elde edilen doz önerilir ve doz doktor tarafından belirlenir. En düşük etkin idame dozu belirlenene kadar doz azaltılır ve uygulama sıklığı ayarlanır.

        Myastenia Gravis

        Diğer özel tedavilere cevap vermeyen kritik fazda 5 gün süreyle 0,4 g/kg/gün dozunda uygulanır.

        Pediyatrik popülasyon

        Çocuklarda ve adolesanlardaki (0-18 yaş) pozoloji her bir endikasyon için erişkinlerden farklı değildir ve yukarıda belirtilen durumlardaki klinik sonlanımlara göre ayarlanır.

        Uygulama Şekli

        İntravenöz yoldan uygulanır.

        OCTAGAM [100mg/ml] ilk 30 dakika süresince dakikada 0,01 mL/kg başlangıç hızıyla intravenöz olarak uygulanmalıdır (Bkz. Bölüm 4.4). Yan etki görülmesi durumunda, infüzyon hızı azaltılmalı ya da infüzyon durdurulmalıdır. İyi tolere edilirse uygulama hızı kademeli olarak maksimum dakikada 0,12 mL/kg'a kadar arttırılabilir.

        İnfüzyondan sonra infüzyon setinde kalan ürünü infüze etmek için set, %0,9 sodyum klorür veya %5 dekstroz steril çözeltisi ile yıkanabilir.

        Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

        Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

        IVIG tedavisi uygulanan hastalarda akut böbrek yetmezliği vakaları bildirilmiştir. Böbrek yetmezliği riski bulunan hastalarda, IVIG preparatları uygulanabilir en düşük infüzyon hızında ve dozda kullanılmalıdır (Bkz.Bölüm 4.4).

        Karaciğer yetmezliği olan hastalara ilişkin ek bir bilgi bulunmamaktadır.

        Pediyatrik popülasyon:

        Yukarıda bahsedilen her durumda pozoloji vücut ağırlığına göre ve klinikte alınan yanıta göre verildiğinden, çocuklarda ve adolesanlarda (0-18 yaş) pozoloji değişmez.

        Geriyatrik popülasyon:

        IVIG tedavisi uygulanan hastalarda akut böbrek yetmezliği vakaları bildirilmiştir. Bu vakaların çoğunda kişinin 65 yaşın üzerinde olması dahil belirli risk faktörlerinin olduğu bildirilmiştir.

        Ayrıca IVIG uygulaması ile yüksek riskli hastalarda tromboembolik olaylar arasında bağlantıyı gösteren klinik kanıtlar mevcuttur. Bu nedenle ileri yaş dahil trombotik olay açısından risk faktörlerini taşıyan hastalarda IVIG reçetelenip infüzyon uygulanırken dikkatli hareket edilmeli, uygulanabilir en düşük infüzyon hızında ve dozda kullanılmalıdır. (Bkz. Bölüm 4.4)

        4.3. Kontrendikasyonlar

        OCTAGAM %10'nun etkin maddesi (insan immünglobulinleri) veya yardımcı maddelerinden herhangi birine karşı aşırı duyarlılık (Bkz. Bölüm 4.4 ve 6.1).

        IgA'ya karşı antikor gelişen selektif IgA eksikliği bulunan hastalarda. Bu hastalarda IgA içeren ürünlerin kullanılması anafilaksiye neden olabilir.

        4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

        Virüs güvenliliği

        OCTAGAM, insan plazmasından elde edilmektedir. İnsan plazmasından elde edilen ilaçlar, virüsler ve teorik olarak varyant Creutzfeldt-Jacob (v-CJD) gibi, çeşitli hastalıklara yol açabilen enfeksiyon yapıcı ajanlar içerebilirler. OCTAGAM'da varyant Creutzfeldt-Jacob hastalığının bulaşma riski teorik olarak minimumken, klasik Creutzfeldt-Jacob hastalığının bulaşma riski hiçbir kanıtla desteklenmez. Alınan önlemlere rağmen, bu tür ürünler halen potansiyel olarak hastalık bulaştırabilir.

        Bu tip ürünlerin enfeksiyon yapıcı ajanları bulaştırma riski, donör seçimi, donörlerin ve plazma havuzlarının spesifik enfeksiyon markırları açısından izlenmesi ve virüslerin yok edilmesi ve/veya inaktivasyonu için etkili üretim basamaklarının eklenmesi ile azaltılmıştır. Bütün bu önlemlere rağmen, bu ürünler hala potansiyel olarak hastalık bulaştırabilirler. Ayrıca, henüz bilinmeyen enfeksiyon yapıcı ajanların bu ürünlerin içinde bulunma ihtimali mevcuttur.

        Bu önlemlerin HIV, HBV, HCV gibi zarflı virüsler için etkili olduğu kabul edilir. Bu

        önlemlerin HAV ve ParvovirüsB19gibizarflıolmayan

        virüslere karşı etkisi sınırlı

        olabilir.

        İmmünoglobulinler ile hepatit A ve parvovirüs B19 bulaşması ile ilgili klinik deneyimlerin olmaması güven vericidir ve ayrıca antikor içeriğinin de viral güvenliliğe önemli katkı sağladığı varsayılmaktadır.

        Parvovirüs B19 enfeksiyonu, gebelikte (fetal infeksiyon) ve immün yetmezlik ya da kırmızı kan hücre üretiminde artış olan hastalarda tehlikeli olabilir (hemolitik anemi gibi).

        Doktor, bu ilacı hastaya reçete etmeden veya uygulamadan önce hastası ile risk ve yararlarını tartışmalıdır.

        Bu ilaç, yardımcı madde olarak 90 mg/mL maltoz içerir. Maltoz, kan glikoz testleri ile etkileşebilir ve hatalı yüksek glikoz sonuçları okunabilir. Bunun sonucunda, hatalı insülin uygulanmasına ve takiben hayati tehlike oluşturan hipoglisemiye ve ölüme yol açabilir. Ayrıca, hatalı olarak yüksek okunan glikoz düzeyleri nedeniyle hipoglisemik durum maskelenirse, gerçek hipoglisemi vakaları tedavisiz kalabilir (Bkz. Bölüm 4.5). Akut renal yetmezlik için aşağıya bakınız.

        İzlenebilirlik

        Biyolojik tıbbi ürünlerin izlenebilirliğini mümkün kılmak için, uygulanan ilacın ismi ve seri numarası açık bir şekilde kaydedilmelidir.

        Kullanım sırasında alınacak önlemler

        Potansiyel komplikasyonlar, hastalar için aşağıda belirtilen önlemlerin alınması halinde genellikle önlenebilir:

          Ürün uygulamasına yavaş infüzyon hızı ile başlanması (0,01-0,02 mL/kg/dk). Böylece hastanın insan normal immünglobuline duyarlılık durumu anlaşılabilir.

          İnfüzyon süresince hastanın herhangi bir semptoma karşı dikkatle takip edilmesi. Özellikle, insan normal immünglobulini ile daha önce tedavi görmemiş hastalar, bir IVIg ürününden başka bir IVIg ürününe geçiş yapmış hastalar ya da bir önceki infüzyondan sonra uzun bir ara vermiş olan hastalar, potansiyel advers belirtilerin tespit edilebilmesi için ilk infüzyon süresince ve ilk infüzyondan sonraki bir saat boyunca izlenmelidir. Diğer tüm hastalar, infüzyondan sonra en az 20 dakika gözlemlenmelidir.

          Tüm hastalarda, IVIg kullanımı şunları gerektirir:

            IVIg infüzyonuna başlamadan önce yeterli hidrasyon

            İdrar çıkışının izlenmesi

            Serum kreatinin düzeylerinin izlenmesi

            Loop diüretiklerin birlikte kullanımından kaçınılması (Bkz. 4.5)

            Advers reaksiyon ortaya çıkması durumunda, uygulama hızı düşürülmeli veya infüzyon durdurulmalıdır. Gerekli tedavi, advers reaksiyonun doğasına ve şiddetine bağlıdır.

            İnfüzyon reaksiyonu

            Bazı advers reaksiyonlar (örneğin, baş ağrısı, flushing, ürperme, miyalji, hırıltılı nefes alma, taşikardi, alt sırt ağrısı, bulantı ve hipotansiyon) infüzyon hızı ile bağlantılı olabilir. a€œPozoloji ve uygulama şeklia€ bölümünde tavsiye edilen infüzyon hızı yakından takip edilmelidir. Hastalar infüzyon süresince yakından izlenmeli ve herhangi bir semptoma karşı

            dikkatle gözlenmelidir.

            Bazı advers reaksiyonlar daha sık meydana gelebilir:

          4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

          Canlı atenüe aşılar

          İmmünglobulin kullanımı kızamık, kızamıkçık, kabakulak ve suçiçeği gibi canlı atenüe virüs aşılarının etkinliğini en az 6 haftadan 3 aya kadar bir süre için azaltabilir. Bu ürünün uygulanmasından sonra canlı atenüe virüs aşıları ile aşılanmadan önce 3 aylık bir süre geçmelidir. Kızamık durumunda bu süre 1 yıla kadar uzayabilir. Bu nedenle kızamık aşısı uygulanan hastalar antikor durumlarını kontrol ettirmelidirler.

          Loop diüretikler

          Loop diüretiklerin eş zamanlı kullanımından kaçınılmalıdır.

          Kan glikoz testi

          Bazı glikoz test sistemleri (örneğin, glikoz dehidrogenaz pirolokinolinkinon (GDH-PQQ) veya glikoza€“boya-oksidoreduktaz yöntemlerine dayananlar gibi) OCTAGAM %10'daki maltozu (90 mg/mL) yanlışlıkla glikoz olarak algılamaktadır. Bu durum, infüzyon sırasında veya infüzyon sonlandıktan yaklaşık 15 saatlik bir süre için hatalı yüksek glikoz okumalarının alınmasına ve dolayısı ile hayati tehlike taşıyan ve hatta ölümcül hipoglisemi ile sonuçlanacak yanlış insülin uygulamasına sebep olabilmektedir. Ayrıca, hipoglisemik durumun, hatalı yüksek glikoz okuması ile maskelenmesi durumunda gerçek hipoglisemi vakalarında tedavi uygulanmamasına sebep olabilir. Buna bağlı olarak, OCTAGAM %10 veya maltoz içeren parenteral diğer ürünler uygulandığında, kan glikoz ölçümü glikoza özgün bir yöntemle yapılmalıdır.

          Kan glikozu test sisteminin, test çubukları da dahil ürün bilgisi, sistemin maltoz içeren parenteral ürünlerle kullanım için uygun olup olmadığının belirlenmesi açısından dikkatle incelenmelidir. Herhangi bir şüphe olduğunda, maltoz içeren parenteral ürünlerle kullanımının uygun olup olmadığını tayin etmek için test sistemi üreticisi ile temasa geçilmelidir.

          Pediyatrik popülasyon

          Listelenen etkileşimler hem erişkinler hem de çocuklar için geçerlidir.

          4.6. Gebelik ve laktasyon

          Genel tavsiye:

          Gebelik kategorisi: C

          Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

          IVIg uygulaması ile tromboembolik olaylar arasında ilişki olduğunu gösteren klinik kanıtlar bulunmaktadır. Oral kontraseptif kullanımı trombotik olaylar açısından bir risk faktörü olduğundan, bu tür ilaçları kullanan kadınlara IVIg reçetelenmesi ve infüzyonu dikkatle yapılmalıdır. IVIg ürünleri, bu hastalarda, mümkün olan en düşük infüzyon hızında ve dozda kullanılmalıdır.

          Gebelik Dönemi

          Bu tıbbi ürünün hamilelikte kullanımının güvenliliği kontrollü klinik çalışmalarla saptanmamıştır ve bu nedenle gebe kadınlarda dikkatle kullanılmalıdır. IVIg ürünlerinin plasentaya geçtiği ve bu geçişin 3. trimesterde arttığı gösterilmiştir. İmmünglobulinlerle klinik deneyimler gebelik süreci, fötus ve yeni doğanda zararlı bir etki beklenmediğini düşündürmektedir.

          Laktasyon Dönemi

          İmmünglobulinler anne sütüne salgılanmaktadır. Anne sütü alan yeni doğanlar/infantlarda negatif bir etkisi beklenmemektedir.

          Üreme yeteneği /Fertilite

          İmmünglobulinlerle klinik deneyimler, fertilite üzerinde zararlı bir etki beklenmediğini düşündürmektedir.

          4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

          OCTAGAM'ın araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde ya hiç etkisi yoktur ya da etkisi ihmal edilebilir düzeydedir. Bununla birlikte, tedavi sırasında advers reaksiyon yaşayan hastalar, araç ve makine kullanmadan önce bu belirtilerin düzelmesini beklemelidir.

          4.8. İstenmeyen etkiler

          Güvenlilik profili özeti

          İnsan normal immünglobulinlerinin neden olduğu advers reaksiyonlar şunları kapsar (Bkz. Bölüm 4.4) (sıklıktaki azalmaya göre):

            Ürperme, baş ağrısı, baş dönmesi, ateş, kusma, alerjik reaksiyonlar, bulantı, artralji, kan basıncında düşme ve orta derecede alt sırt ağrısı

            Geri dönüşlü hemolitik reaksiyonlar (özellikle kan grubu A, B ve AB olanlarda) ve seyrek olarak, transfüzyon gerektiren hemolitik anemi

            Seyrek olarak, kan basıncında ani düşme ve izole vakalarda, önceki uygulamalarda hipersensitivite görülmemiş olsa bile, anafilaktik şok

            Seyrek olarak, geçici kütanöz reaksiyonlar (kütanöz lupus eritematozus dahil-sıklığı bilinmiyor)

            Çok seyrek sıklıkta, miyokard enfarktüsü, inme, pulmoner emboli, derin ven trombozu gibi tromboembolik reaksiyonlar

            Geri dönüşlü aseptik menenjit vakaları

            Serum kreatinin düzeyinde artma ve/veya akut renal yetmezlik vakaları

            Transfüzyon ile ilişkiliakutakciğerhasarı(TRALI)vakaları

          Advers reaksiyonların çizelgeli listesi

          Aşağıdaki tablo MedDRA sistem organ sınıflamasına göre (sistem organ sınıfı ve tercih edilen terim düzeyinde) sunulmuştur.

          Kullanılan terimler ve sıklık dereceleri şöyle tanımlanmıştır: Çok yaygın (≥1/10), yaygın (≥1/100 ila <1/10), yaygın olmayan (≥1/1.000 ila <1/100), seyrek (≥1/10,000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

          Her bir organ gruplamasında istenmeyen etkiler azalan ciddiyet sıralamasına göre sunulmuştur.

          Klinik çalışmalarda OCTAGAM ile advers ilaç reaksiyonlarının sıklığı:

          MedDRA Sistem organ sınıflaması

          Advers reaksiyon

          Sıklık/hasta

          Sıklık/infüzyon

          Kan ve lenf sistemi hastalıkları

          lökopeni

          Yaygın olmayan

          Yaygın olmayan

          Bağışıklık sistemi hastalıkları

          (Bkz. Bölüm 4.4)

          Aşırı duyarlılık

          Çok yaygın

          Yaygın

          Sinir sistemi hastalıkları

          Baş ağrısı

          Çok yaygın

          Yaygın

          Kalp hastalıkları

          Taşikardi

          Yaygın olmayan

          Yaygın olmayan

          Damar hastalıkları

          Hipertansiyon

          Yaygın

          Yaygın olmayan

          Gastrointestinal hastalıklar

          Bulantı

          Yaygın

          Yaygın olmayan

          Kusma

          Yaygın

          Yaygın olmayan

          Kas-iskelet ve bağ dokusu hastalıkları

          Sırt ağrısı

          Yaygın

          Yaygın olmayan

          Genel rahatsızlıklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

          Ateş, yorgunluk, enjeksiyon yeri reaksiyonu, ürperme

          Yaygın

          Yaygın olmayan

          Göğüs ağrısı

          Yaygın olmayan

          Yaygın olmayan

          Araştırmalar

          Hepatik enzimlerde yükselme

          Yaygın

          Yaygın olmayan

          Aşağıda verilen reaksiyonlar OCTAGAM ile pazarlama sonrası deneyimlerine dayanmaktadır. Pazarlama sonrası dönemde bildirilen reaksiyonların sıklıkları mevcut verilerden hareketle tahmin edilememektedir.

          MedDRA sistem organ sınıfı

          Advers reaksiyon (PT)

          Sıklık

          Kan ve lenf sistemi hastalıkları

          Hemolitik anemi

          Bilinmiyor

          Bağışıklık sistemi hastalıkları (Bkz. Bölüm 4.4)

          Anafilaktik şok Anafilaktik reaksiyon Anafilaktoid reaksiyon Anjiyoödem

          Yüzde ödem

          Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor

          Bilinmiyor

          Metabolizma ve beslenme hastalıkları

          Sıvı yüklenmesi

          (pseudo) hiponatremi

          Bilinmiyor

          Bilinmiyor

          Psikiyatrik hastalıklar

          Konfüzyon durumu Ajitasyon

          Sinirlilik

          Bilinmiyor Bilinmiyor

          Bilinmiyor

          Sinir sistemi hastalıkları

          Serebrovasküler olay (Bkz. Bölüm 4.4) Aseptik menenjit Bilinç kaybı

          Konuşma bozuklukları Migren

          Baş dönmesi Hipoestezi Parestezi Fotofobi Tremor

          Bilinmiyor

          Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor

          Göz hastalıkları

          Görmede bozukluk

          Bilinmiyor

          Kardiyak hastalıklar

          Miyokard enfarktüsü (Bkz. Bölüm 4.4) Anjina pektoris Bradikardi Palpitasyonlar

          Siyanoz

          Bilinmiyor

          Bilinmiyor Bilinmiyor

          Bilinmiyor Bilinmiyor

          Vasküler hastalıklar

          Tromboz (Bkz. Bölüm 4.4)

          Dolaşım kollapsı Periferal dolaşım yetmezliği

          Flebit Hipotansiyon Solukluk

          Bilinmiyor

          Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor

          Solunum, göğüs bozuklukları ve mediastinal hastalıklar

          Solunum yetmezliği Pulmoner emboli (Bkz. Bölüm 4.4) Pulmoner ödem Bronkospazm Hipoksi

          Dispne Öksürük

          Bilinmiyor Bilinmiyor

          Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor

          Gastrointestinal hastalıklar

          Diyare

          Abdominal ağrı

          Bilinmiyor

          Bilinmiyor

          Deri ve deri altı doku hastalıkları

          Ciltte eksfoliyasyon Ürtiker

          Döküntü Eritematöz döküntü Dermatit

          Prurit Alopesi Eritem

          Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor

          Bilinmiyor Bilinmiyor

          Kas-iskelet bozuklukları, bağ doku ve kemik hastalıkları

          Artralji Miyalji

          Ekstremitelerde ağrı Boyun ağrısı

          Kas spazmları Kaslarda zayıflık

          Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor

          Böbrek ve idrar yolu hastalıkları

          Akut renal yetmezlik (bkz. Bölüm 4.4)

          Renal ağrı

          Bilinmiyor

          Bilinmiyor

          Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

          Ödem

          İnfluenza benzeri hastalık Sıcak basması

          Flushing

          Soğukluk hissetme Sıcaklık hissetme Hiperhidroz Halsizlik

          Göğüste rahatsızlık hissi Asteni

          Letarji Yanma hissi

          Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor Bilinmiyor

          Bilinmiyor

          Araştırmalar

          Kan glikozunda hatalı pozitif sonuç

          (Bkz. Bölüm 4.4)

          Bilinmiyor

          Seçilmiş advers reaksiyonların açıklanması

          Hipersensitivite reaksiyonları, tromboembolizm, akut renal yetmezlik, aseptik menenjit sendromu ve hemolitik anemi gibi seçilmiş advers reaksiyonların açıklaması için Bkz. Bölüm 4.4.

          Pediyatrik popülasyon

          OCTAGAM ile yürütülen klinik çalışmalarda çocuklarda gözlenen advers reaksiyonların çoğu hafif olarak değerlendirilmiştir. Bu reaksiyonların çoğu, infüzyon hızının düşürülmesi veya infüzyona bir süre ara verilmesi gibi basit önlemlere yanıt vermiştir. Gözlenen tüm advers reaksiyonlar, IVIg preparatları için bilinen reaksiyonlardır. Pediyatrik popülasyonda en sık gözlenen advers reaksiyon baş ağrısıdır.

          Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması

          Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesine olanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirmeleri gerekmektedir. (www.titck.gov.tr; e- posta: tufam@titck.gov.tr; tel: 0 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99)

          4.9. Doz aşımı ve tedavisi

          Doz aşımı, özellikle yaşlı hastalar veya kardiyak ya da renal yetmezliği olan hastalar da dahil risk altındaki hastalarda aşırı sıvı yüklemesine ve hiperviskositeye neden olabilir (Bkz. Bölüm 4.4).